Wat Betekent Blue Monday?

Wat is Blue Monday en wie heeft dit bedacht? Blue Monday, in het Nederlands vertaald naar ‘blauwe maandag’ is een naam voor de meest deprimerende dag van het jaar. Het is verzonnen in 2005 door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Met behulp van een berekening met een door hem bedachte wiskundige formule zou volgens Cliff Arnall de maandag van de
Blue Monday wordt in het Nederlands vertaald als blauwe maandag. Deze uitdrukking, die in onze taal doorgaans wordt gespeld met kleine letters, staat dus voor de derde maandag van januari, waarop mensen zich het ongelukkigst voelen.
Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar. De vader van ‘blauwe maandag ‘, bekend als ‘zwarte maandag’, niet te verwarren met de zwarte maandag in 1987, is de Britse psycholoog Cliff Arnall.

Waar is Blue Monday op gebaseerd?

Wie bedacht de Blue Monday? Tien jaar geleden kwam de Britse psycholoog Cliff Arnall met een, volgens hem zelf, wetenschappelijke formule die aantoont dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest depressieve dag van het jaar is. Mensen zouden die dag om allerlei redenen somber gestemd zijn.

Wat is Blue Monday 2022?

‘Blue Monday’ valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. In 2022 is dat maandag 17 januari. Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

See also:  Wat Is Persoonlijk Leiderschap?

Wat is de betekenis van een blauwe maandag?

Een blauwe maandag betekent ‘een korte tijd’. Blauw had vroeger ook de figuurlijke betekenis ‘onbetekenend, nietig, van weinig waarde’. Een blauwe maandag betekende dus oorspronkelijk vermoedelijk ‘een maandag van geen betekenis’. F.A.

Wat doet Blue Monday met je?

Deze psycholoog was werkzaam op de Universiteit van Cardiff en kwam in 2005 onder de noemer Blue Monday met een formule die zou aantonen dat de derde maandag in januari de meest depressieve dag van het jaar is. De dag staat in ieder geval in teken van melancholie, neerslachtigheid, depressie en somberheid.

Wat is de meest depressieve dag?

Vandaag, maandag 18 januari 2021, is het ‘Blue Monday’, ofwel deprimaandag. Deze dag wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar.

Wat gebeurde er op 17 januari?

Historie van 17 januari

 • 1773: James Cook komt aan op de Zuidpoolcirkel.
 • 1929: strip met Popeye.
 • 1944: de Slag om Monte Cassino.
 • 1991: operatie Desert Storm.
 • 1899: de geboortedag van Al Capone.
 • 1927: de geboortedag van Eartha Kitt.
 • 1942: de geboortedag van Muhammad Ali.
 • 1944: de geboortedag van Françoise Hardy.
 • Wat komt er na Black Friday?

  Cyber Monday is het online antwoord op Black Friday en staat voor de officiële start van het online shopping seizoen als start van de inkopen voor de feestdagen. Dit is steeds de eerste maandag na Black Friday, dit jaar dus maandag 30 november.

  Is het al Blue Monday?

  Januari staat erom bekend de langste, donkerste en somberste maand van het jaar te zijn. De maandag van de laatste volledige week van januari zou de meest deprimerende dag zijn: Blue Monday. In 2022 valt Blue Monday op de derde maandag van het jaar, 17 januari.

  See also:  Brandwonden Wat Te Doen?

  Welke veldbloem heeft een blauwe kleur?

  Maar ook diverse soorten uit het Klokjesgeslacht tonen hun blauwe kleur. Ruig klokje vind je vooral in zomen en bosranden, terwijl Grasklokje en Rapunzelklokje zich meer thuis voelen in graslanden.

  Waarom heet Blue Monday Blue Monday?

  ‘Blue Monday’ valt meestal op de derde maandag van januari, maar soms ook op de maandag van de laatste volle week van de eerste maand van het jaar. De term is afgeleid van het Engelse begrip ‘feeling blue’ (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken.

  Wat is de betekenis van uit de lucht komen vallen?

  De algemeen Nederlandse uitdrukking ‘uit de lucht komen vallen’ betekent: plots verschijnen, komen opdagen. Een oplossing zal niet uit de lucht komen vallen.

  Adblock
  detector