Wat Betekent Squid Game?

Wat betekent Squid Game? De serie draagt de naam van het eindspel, dat ook wel Ojingeo wordt genoemd hetgeen in het Nederlands “Inktvisspel’ zou heten (bron). Inktvis is “Squid” in de Engelse taal. Dit betreft een typisch Koreaans kinderspel met specifieke regels maar dat in de praktijk erg veel weg heeft van rugby.
De titel verwijst naar het inktvisspel, het laatste van de zes spellen dat door de deelnemers gespeeld moet worden. Squid Game werd binnen twee weken na uitbrengen in negentig landen de meest bekeken Netflixserie van dat moment.

Wat is leuk aan Squid Game?

In Squid Game worden kinderspelletjes gespeeld door mensen met schulden. Wie verliest of niet snel genoeg is, overleeft het niet. In deze serie zit veel geweld, maar tegelijkertijd worden er spelletjes gespeeld die herkenbaar zijn voor kinderen (zoals Annemaria koekoek).

Hoe gevaarlijk is Squid Game?

Squid Game is schadelijk voor kinderen onder de 16 jaar, waarschuwt Kijkwijzer. Toch komen veel kinderen in aanraking met de serie. Bijvoorbeeld via berichten op TikTok en Instagram. De serie kan zo ‘overslaan’ naar het echte leven.

Waarom Squid Game populair?

Kwaliteit en originaliteit. Dat Squid Game op zoveel kijkers kan rekenen, heeft volgens hem vooral te maken met de kwaliteit en originaliteit van Koreaanse series en films, zegt Zagt. ‘Ze zijn veel origineler dan wat Hollywood qua aanbod brengt: een sequel of de zoveelste superheldenfilm.

Waar wordt Squid Game afgespeeld?

De serie Squid Game is te streamen via de streamingsdienst Netflix. Netflix is de grootste aanbieder van films en series in Nederland.

See also:  Wat Valt Onder Inboedelverzekering?

Is Squid Game waargebeurd?

Op het sociale mediaplatform Tiktok verschenen de afgelopen dagen video’s die vertellen dat de nieuwe Koreaanse hitserie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Wie gaan er allemaal dood in Squid Game?

Alle deelnemers van Squid Game, op twee na (001 en 456), kwamen door schotwonden of messteken om het leven. Volgens Jocherse waren de acteurs veel te naïef. Als ze beter hadden opgelet, hadden ze nu nog geleefd. “Het gaat om een serie, dus waarschijnlijk moet er een soort script zijn geweest.

Is Squid Game gewelddadig?

In de Zuid-Koreaanse serie Squid Game speelt een groep volwassenen kinderspellen na; de uiteindelijke winnaar krijgt een grote geldprijs. De volwassen versie van de spellen is echter gewelddadig en een spel verliezen is dodelijk. De serie is sinds september te zien bij Netflix.

Hoeveel mensen doen er mee aan Squid Game?

De Koreaanse serie Squid Game heeft wereldwijd 111 miljoen abonnees bereikt en is daarmee volgens Netflix de show die het beste ooit scoorde in de eerste vier weken op het streamingplatform.

Waarom is Squid Game 16+?

Squid Game heeft een Kijkwijzer-advies van 16 jaar en is dus niet voor kinderen. De serie bevat beelden van grof geweld, details van verwondingen, seks, poging tot zelfmoord, en grof taalgebruik.

Wie heeft Squid Game verzonnen?

*** Hwang Dong-hyuk, de bedenker en regisseur van de reeks, kwam al op het idee voor Squid Game in 2008, geïnspireerd door survivalgamemangastrips als Warrior Games en Battle Royale, die laatste een mijlpaal in het genre waarin scholieren ontvoerd worden en vervolgens gedwongen tot een gevecht op leven en dood.

See also:  Wat Zijn Medische Mondkapjes?

Welke taal Squid Game kijken?

We kijken allemaal – of toch bijna – naar de immens populaire Netflix-serie ‘Squid Game’, maar Koreaans sprekende fans merken dat de Engelse ondertitels op niks trekken. En dat heeft ook gevolgen voor wie met Nederlandse ondertitels kijkt, want die worden vertaald vanuit het Engels.

Adblock
detector