Wat Doen Tegen Fruitvliegjes?

De beste manier van het bestrijden, is om de fruitvliegjes te lokken en te vangen. Een effectief huismiddeltje is dan ook een kommetje met water, azijn en afwasmiddel. De geur van azijn is onweerstaanbaar voor de fruitvliegjes en lokt ze naar het water toe.
Zet een geurig kruidenplantje in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Of leg wat kruidnagels, knoflook of takjes lavendel tussen het fruit: ook die geur vinden ze vies. Zet ramen of deuren tegen elkaar open, fruitvliegjes houden niet van tocht.
Wat kun je doen tegen fruitvliegjes? Witte wijnazijn. Een hele simpele en goedkope tip: Doe wat witte wijnazijn in een glas, doe hier een beetje zeep bij en alles even goed roeren. Neerzetten en niet meer aankomen. Als je een paar uur later weer kijkt, zie je al heel wat fruitvliegjes op de bodem liggen.

Hoe kom je van fruitvliegjes af oma?

Doe een beetje azijn en appelsap in een bakje, doe hierover huishoudfolie en maak een paar kleine gaatjes in het midden en binnen no-time heb je die vervelende vliegjes gevangen.

Wat voor azijn tegen fruitvliegjes?

Fruitvliegjes vinden de geur van azijn erg lekker en zullen daar op af komen. Appelazijn werkt nóg beter. De fruitvliegjes proberen te landen op het water. Door de chemicaliën van het afwasmiddel zullen de vliegjes vervolgens zinken en sterven.

Hoe gaan fruitvliegjes dood?

Zet een kommetje met azijn en enkele druppels afwasmiddel op je aanrecht. De vliegjes komen gegarandeerd af op de scherpe geur van de azijn, maar blijven vasthangen in het plakkerige afwasmiddel. Doe een scheutje azijn en een stuk (over)rijp fruit in een bokaal.

See also:  Wat Vind Je Ervan?

Waar hebben fruitvliegjes een hekel aan?

Fruitvliegjes zouden een hekel hebben aan de geuren salie, basilicum en lavendel. Met enkele plantjes in de vensterbank zullen de vliegjes wellicht uw keuken voorbij gaan. Ook knoflook en kruidnagel schijnen ze niet te waarderen. Her en der een bakje kruidnagel met een knoflook houdt de vliegjes buiten de deur.

Waar komen fruitvliegjes vandaan als er geen fruit ligt?

Fruitvliegen komen van buiten naar binnen toe, zodra ze iets naar gading ruiken. Ze zijn dol op de geur van alcohol en azijn, en ze komen af op rottende en gistende producten zoals overrijp fruit.

Hoe maak je een Fruitvliegenval?

Maak zelf een fruitvliegenval

  1. Neem een schoteltje met een stukje fruit en dek het af met plasticfolie. Prik in het midden een klein gaatje.
  2. Azijn is je redder in nood. Neem een potje en vul het met een beetje azijn en afwasmiddel.
  3. Vul een bakje met wat water en bakkersgist. De vliegjes houden van de gistingsgeur.

Wat te doen tegen kleine vliegjes in de keuken?

Doe een laagje azijn met enkele druppeltjes afwasmiddel in een kommetje. Roer even zodat je schuim krijgt. De vliegjes worden aangetrokken door de geur van de azijn, maar het afwasmiddel legt een film over hun vleugeltjes waardoor ze niet meer kunnen vliegen en verdrinken.

Kun je fruit eten waar fruitvliegjes op hebben gezeten?

Fruitvliegen besmetten voedsel

Als je voedsel eet waar fruitvliegjes of insecten op hebben gezeten word je niet automatisch ziek. Als het fruit er nog gaaf uitziet en je het goed wast, kun je het gewoon opeten. Zie je maden of larven in je eten, dan is het bedorven en geldt het advies om het weggooien.

See also:  Wat Is Een Landschap?

Waarom vliegen fruitvliegjes in je gezicht?

Het fruitvliegje

Fruitvliegjes komen ook op lege wijnglazen of bierglazen af. Wanneer je fruitvliegjes in huis hebt dan ervaar je vaak kleine vliegjes voor je gezicht. Al helemaal wanneer je iets aan het eten bent. Het fruitvliegje legt eitjes in overrijp fruit.

Waarom heb ik fruitvliegjes in huis?

Fruitvliegjes zijn dol op de geur van alcohol en azijn. Daarom komen ze af op rottende en gistende producten, zoals overrijp fruit. Hier legt het wijfje dan zo’n 300 tot 900 eitjes in om ervoor te zorgen dat de larven genoeg voedsel hebben, deze eitjes komen na een dag uit.

Adblock
detector