Wat Is Een Anagram?

Een anagram of letterkeer is een woord of zin, gevormd uit de letters van een ander woord of een andere zin maar in een andere volgorde. Het maken van anagrammen is een geliefd woordspel. Anagrammen worden ook vaak gebruikt als pseudoniem.

Hoe heet het als je een woord kan omdraaien?

Een palindroom is een woord dat er van voor naar achteren gelezen hetzelfde uitziet als andersom. Wat is het langste palindroom in het Groene Boekje? Het langste palindroom in het Groene Boekje is meetsysteem, met elf letters.

Wat betekent het woord anagram?

of letterkeer, omzetting der letters van één of meer woorden zodanig dat zij een geheel andere zin vormen.

Wat betekent ambigram?

Een ambigram is schrift dat op meerdere manieren gezien kan worden. Het kan normaal en ondersteboven dezelfde of een andere tekst opleveren. Er zijn twaalf soorten ambigrammen. Het vaakst komt het rotatietype voor, een woord dat precies hetzelfde blijft als men het 180 graden draait, bijvoorbeeld het woord ‘nou’.

Hoeveel palindromen zijn er?

Van de 90 tweecijferige getallen (10 tot en met 99) zijn er 9 een palindroom (11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88 en 99), dus p(2) = 0,1. Verder geldt dat p(3) = 0,1, p(4) = 0,01, p(5) = 0,01 en p(6) = 0,001.

Hoe noem je iemand die niets durft?

Verlegenheid = ijn: verlegenheid is de geremdheid die men ervaart om de afstand tot iemand of een bepaalde zaak te durven overbruggen. Verlegenheid uit zich vaak in `niet durven`. Iemand die verlegen is heeft vaak moeite mensen aan te sprek

See also:  Wat Doet De Koning?

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord dat bestaat uit de eerste letters van de woorden van een zin. Voorbeelden van acroniemen zijn ‘bzt’ (ben zo terug) en ‘yolo’ (you only live once). Ook fonetische afkortingen, zoals het modieuze ‘ff’ voor ‘even’, worden vaak tot de acroniemen gerekend.

Wat is een synoniem voorbeeld?

illustratie, monster, proef, proefstuk, prototype, staal, staaltje. voorbeeld (zn): exempel, ideaal, model, paradigma, toonbeeld.

Wat voor woord kan ik maken met deze letters?

Om er achter te komen welke woorden je kunt maken met letters moet je gebruik maken van een woorden generator. Wordfeudwoorden.nl beschikt over een zogeheten woorden generator. Op je plankje van Wordfeud staan je letters door elkaar heen. Je kunt met de knop ‘hussel’ de letters door elkaar schudden.

Wat voor woord is lepel?

Hoe noem je een woord dat je van voor naar achter en van achter naar voor kunt lezen, zoals parterretrap? Dat zijn palindromen of keerwoorden. Andere voorbeelden zijn klotetolk, lepel, levensnevel, madam, meetsysteem, nepparterretrappen, parterreserretrap, Reinier, rookseinklotetolknieskoor, stormrots.

Hoe noem je een letter die je in een woord niet uitspreekt?

Nieuw woord dat uit beginletters of andere belangrijke letters van andere woorden is samengesteld. Bijvoorbeeld BASIC is een acroniem voor Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code.

Adblock
detector