Wat Is Een Diagram?

Een diagram is een schematische, grafische weergave van een proces of van een aantal grootheden en hun onderlinge verband.

Hoe werkt een diagram?

Een diagram is een grafische voorstelling van gegevens, denk bijvoorbeeld aan een grafiek of een schema. Bij een diagrammentest dien je in een grafische weergave het verband te zien tussen woorden, begrippen.

Wat voor diagrammen zijn er?

Verschillende diagrammen

 • grafieken.
 • diagrammen.
 • lijndiagram.
 • staafdiagram.
 • histogram.
 • cirkeldiagram.
 • beelddiagram.
 • steelbladdiagram.
 • Wat is een ander woord voor diagram?

  grafiek. als synoniem van een ander trefwoord: schets (zn) : diagram, overzicht, schema, synopsis.

  Waarom een diagram?

  Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.

  Hoe lees je diagrammen?

  Soms worden in grafieken en diagrammen verschillende plaatjes of kleuren gebruikt. Als je wilt weten wat die plaatjes en kleuren betekenen, moet je de legenda lezen. De legenda staat altijd vlakbij het diagram waarover hij iets vertelt. Zonder legenda kun je het diagram niet goed begrijpen.

  Is het de of het diagram?

  Is het de of het diagram

  In de Nederlandse taal gebruiken wij het diagram.

  Wat is grafische voorstelling?

  Een grafische voorstelling is een presentatie van informatie in een grafiek. Grafieken tekenen en lezen hoort bij het domein ‘Verbanden’.

  Waarom een staafdiagram?

  Staafdiagram. Een staafdiagram kan de verhouding tussen verschillende categorieën laten zien voor een vaste tijdsperiode, of een ontwikkeling over tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal websitebezoekers per maand. Gebruik bij een staafdiagram as-labels op de horizontale (Y) as.

  See also:  Wat Is Het Universum?

  Wat is het verschil tussen een diagram en een grafiek?

  Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven.

  Wat is een ander woord voor geschenk?

  aardigheid, attentie, cadeau, donatie, gave, gift, kleinigheid, present, presentje, schenking, verering. als synoniem van een ander trefwoord: attentie (zn) : aardigheid, aardigheidje, cadeau, geschenk, geschenkje, kleinigheid, present, presentje.

  Hoe moet je een cirkeldiagram maken?

  Word

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram.
  3. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens.
  4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.

  Wat is het doel van cirkeldiagrammen?

  Een cirkeldiagram, schijfdiagram of taartdiagram is een grafiek ofwel diagram in de vorm van een cirkel, gebruikt om een verdeling van bepaalde gegevens op eenvoudige wijze weer te geven. De cirkel wordt daartoe verdeeld in sectoren, waarbij de grootte van een sector het aantal van een bepaald gegeven voorstelt.

  Wat is het voordeel van een grafiek?

  Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Hiermee is een belangrijk voordeel van een grafiek of diagram gegeven. Het is een handig instrument, omdat het de evolutie in cijfergegevens goed weergeeft. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdig in te grijpen of voorspellingen te maken.

  Waarom een histogram?

  Dit diagram toont kolommen met oppervlakte ter grootte van de (relatieve) frequenties opgericht boven de klassen. Een histogram geeft een beeld van de kansdichtheid waaruit de data afkomstig zijn. Een histogram is de tegenhanger van een staafdiagram bij discrete verdelingen.

  See also:  Wat Betekent In Orbit?

  Wat zijn grafieken en diagrammen?

  Tabellen, grafieken en diagrammen. In een tabel kun je informatie duidelijk en overzichtelijk terugvinden. Tabellen kom je overal tegen, bijvoorbeeld in een lesrooster of bij de eindscores van een voetbalwedstrijd. Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven.

  Wat is een data flow diagram?

  Wat is een data flow diagram? Een data flow diagram (DFD) geeft een visueel overzicht van de informatiestroom binnen een proces of systeem. Het maakt gebruik van symbolen zoals rechthoeken, cirkels en pijlen, én korte tekstlabels waarin de gegevensinvoer- en uitvoer, opslagpunten en de trajecten tussen diverse bestemmingen worden weergegeven.

  Wat is een stroomdiagram?

  Een stroomdiagram is een diagram dat een proces, systeem of computeralgoritme weergeeft. Ze worden in meerdere vakgebieden gebruikt om vaak complexe processen te documenteren, bestuderen, plannen, verbeteren en communiceren, in duidelijke en gemakkelijk te begrijpen diagrammen.

  Adblock
  detector