Wat Kost Sterilisatie Hond?

Wat kost een sterilisatie voor je hond De kostprijs voor een traditionele sterilisatie is afhankelijk van het lichaamsgewicht van je hond en kan variëren voor een hond tot 10 kilogram tussen 200 en 350 euro. Bij honden met meer lichaamsgewicht kan de kostprijs oplopen tussen 300 en 550 euro.
Ook bij sterilisatie geldt dat de behandeling per hond of kat, maar ook per dierenarts verschilt. De kosten van sterilisatie van de hond of poes liggen gemiddeld tussen de €180 en €550.

Wat kost sterilisatie hond teefje?

De kosten van een traditionele sterilisatie van je hond inclusief narcose zijn gemiddeld ongeveer 300 tot 450 euro, hetgeen afhangt van de grootte van je hond. Wanneer je je hond laat steriliseren via een laparoscopische operatie is de prijs hoger.

Welke leeftijd hond laten steriliseren?

Een hond kan vóór de eerste loopsheid gesteriliseerd worden (vanaf 6 maanden). Ondanks dat dit als voordeel heeft dat de kans op melkkliertumoren nóg kleiner is, wordt de kans op incontinentie dus juist groter.

Hoe lang rompertje na sterilisatie hond?

Na 10 dagen moet de teef terug komen voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen. Tijdens de voorafgaande 10 dagen moet de hond een halskraag op of een rompertje dragen zodat ze absoluut niet aan de wond kan likken of bijten.

Wat kost sterilisatie grote hond?

Tarieven sterilisatie hond

Gewicht hond Laagste kosten sterilisatie Hoogste kosten sterilisatie
< 10 kg 300 450
10 tot 20 kg 350 475
20 tot 30 kg 400 530
30 tot 40 kg 425 570
See also:  Wat Zijn De Medeklinkers?

Waarom teefje steriliseren?

Sterilisatie zorgt ervoor dat uw hond gezonder blijft!

Minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Onderzoek heeft uitgewezen dat een sterilisatie vóór de eerste loopsheid de kans op melkkliertumoren tot nul reduceert. Na elke loopsheid wordt de kans groter dat uw teef last krijgt van melkklierkanker.

Wat kost een sterilisatie van de vrouw?

De sterilisatie bij een vrouw is ingewikkelder en kost meer tijd. Daardoor liggen de tarieven voor de behandeling tevens hoger: gemiddeld tussen de 1250 en 1500 euro, maar er zijn ook uitschieters richting de 2000 euro.

Waarom hond niet steriliseren?

Een teef die niet gesteriliseerd wordt normaal gezien 2 maal per jaar gedurende 3 weken loops. Tijdens deze 3 weken is ze vruchtbaar en kan ze gedekt worden. Tijdens de loopsheid verliest de hond ook bloed, kan lastig en jankerig zijn en heeft vaak de neiging om weg te lopen.

Hoe lang is een hond ziek na sterilisatie?

De meeste teven herstellen snel van een sterilisatie. Ze voelen zich al snel weer fit. Toch is het goed je hond nog een paar dagen rust te geven zodat de wond goed kan herstellen. Na een dag of tien volgt er een wondcontrole bij de dierenarts.

Hoe lang mag hond niet aan wond komen?

Probeer uw hond te corrigeren indien deze hieraan wil gaan zitten. Lukt dit niet, dan adviseren wij dat u een jeukstillende zalf, hondenkap of Medical Pet Shirt komt halen. De hechtingen die wij gebruiken lossen vanzelf op. Na 10 dagen is de wond waterdicht.

Waar op letten na sterilisatie hond?

Waar moet u op letten?

See also:  Wat Is Een Assessment?
 • De hond moet de eerste dag na de ingreep weer willen drinken en eten. Doet hij dit niet, dan kunt u zelf de temperatuur opmeten, deze behoort tussen de 38.0 en 39.0ºC te zijn.
 • De wond moet er goed uit blijven zien. Wat rood wondvocht is niet onrustbarend.
 • Welke verzekering dekt sterilisatie hond?

  In de basisdekking geldt een vergoeding van preventieve zaken zoals bijvoorbeeld de enting tot € 65 per jaar. Bij OHRA zit sterilisatie alleen in het Top pakket en het Plus pakket. Ook verzekeraar Petplan biedt sterilisatie alleen aan bij een jaarpolis plus en een totaal pakket.

  Wat kost een laparoscopische sterilisatie hond?

  Kosten laparoscopie

  De kosten voor deze ingreep zijn vanwege de apparatuur hoger dan de klassieke sterilisatie maar voor alle honden gelijk € 577,50.

  Wat kost sterilisatie labrador?

  De sterilisatie van een Labrador teef kost meestal rond de 400 tot 500 euro. De prijs verschilt per kliniek, maar ook complicaties kunnen de prijs van de sterilisatie verhogen.

  Adblock
  detector