Wat Verdient Een Onderwijsassistent?

Een Onderwijsassistent verdient tussen de €1733 en €2677 bruto per maand, afhankelijk van het niveau, de werkervaring en de onderwijsinstelling waar de Onderwijsassistent werkt. Er zijn totaal drie niveau’s waarop een Onderwijsassistent actief kan zijn, zodoende zijn er 3 salarisschalen voor de Onderwijsassistent.
Minimum en maximum salaris voor Onderwijsassistenten – van € 1.490 tot € 3.972 per maand – 2022. Het aanvangssalaris van een Onderwijsassistenten bedraag meestal tussen de € 1.490 en € 2.506 bruto per maand.

Wat verdien je als onderwijsassistent per uur?

Een Onderwijsassistent factureert ongeveer € 35 per uur ex BTW.

Wat verdient een onderwijsassistent niveau 4?

Marktconform salaris Onderwijsassistent per opleiding

# Opleidingsniveau Gem. salaris p/m
1 Universiteit € 2.800
2 HBO € 2.700
3 MBO € 2.645
4 LBO / VMBO € 2.380

Welke schaal valt onderwijsassistent?

De meeste besturen hebben daarom al hun onderwijsassistenten in schaal 4 zitten, wat per 1 januari dit jaar bij een fulltime functie neerkomt op minimaal 1715 en maximaal 2434 euro bruto per maand.

Is er veel vraag naar onderwijsassistent?

Er is een groeiend tekort aan leraren, maar ook aan onderwijsassistenten. De overheid probeert dit recht te trekken door het aanbieden van betere salarissen. Wie voor het beroep onderwijsassistent kiest, heeft een goed toekomstperspectief.

Wat mag een onderwijsassistent wel en niet?

Nee. Zelfstandig lesgeven is niet toegestaan. De kerntaak van de onderwijsondersteunend personeel is het ondersteunen van de leraar. Dit gebeurt op aanwijzing van de leraar bij het verrichten van onderwijsinhoudelijke taken en het begeleiden van leerlingen bij de verwerving van vaardigheden.

Wat verdient een LIO stagiaire?

De lio-stagiair heeft in het mbo bij een fulltime aanstelling volgens de cao recht op 50 procent van schaal LB-1, dat is 1344 euro.

See also:  Wat Kost Een Uitvaartverzekering?

Wat is het verschil tussen onderwijsassistent en Leraarondersteuner?

Het belangrijkste verschil tussen een onderwijsassistent en een leraarondersteuner is dat een leraarondersteuner zelfstandig taken mag uitvoeren zoals lesgeven en toetsen nakijken.

Welke schaal Leraarondersteuner?

Leraarondersteuners krijgen in de voorbeeldfuncties schaal 7 (type A) en 8 (type B) toebedeeld. Een bestuur bepaalt welke ondersteunende functies worden opgenomen in het functiehuis en of -en onder welke voorwaarden- het mogelijk is deze functies te bekleden.

Wat is Leraarondersteuner B?

De leraarondersteuner verricht leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning, onderwijsvoorbereiding en doet aan professionalisering. De leraarondersteuner B verzorgt zelfstandig instructie en begeleiding van leerlingen en ontwikkelt onderdelen van het lesprogramma.

Wat zijn de competenties van een onderwijsassistent?

Wat zijn de belangrijkste competenties?

 • Flexibiliteit.
 • Verantwoordelijkheid.
 • Inlevingsvermogen.
 • Didactische vaardigheden.
 • Communiceren.
 • Samenwerken.
 • Organiseren.
 • Hoe ziet een dag van een onderwijsassistent eruit?

  Ruzies oplossen, kinderen begeleiden in het spelen. Rond lunchtijd gaan de kinderen weer eten en buitenspelen. De leerkracht en onderwijsassistent hebben dan om de beurt pauze. ‘s Middags is elke dag anders; gym, naar de markt, verkeersles, koken of buiten spelen.

  Wat is de beste opleiding voor onderwijsassistent?

  Dan is de opleiding MBO Onderwijsassistent klassikaal een goede keuze. Als onderwijsassistent ondersteun je een leraar of onderwijsteam. Je kunt de vaste assistent zijn van één klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Je hebt een opvoedkundige rol en helpt leerlingen bij hun taken.

  Wat kan ik met diploma onderwijsassistent?

  Wat kun je ermee worden? Als onderwijsassistent kun je gaan werken bij scholen in het basis- en speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en in de volwasseneneducatie. Het takenpakket van een onderwijsassistent verschilt per school. Je geeft zelf geen les, maar ondersteunt de leraar bij allerlei taken.

  Adblock
  detector