Bonen Zaaien Waar Uien Hebben Gestaan? (Solution)

Wat zaaien na bonen?

Hierbij denk ik aan paprika, tomaten, kolen, prei, selder, courgetten en pompoenen. Bladgewassen kan je gemakkelijk tussen andere teelten zetten of als voor- of nateelt kweken. Hiervoor moet je geen apart perceel voorzien.

Welk gewas is een ui?

Groeiwijze. De ui is een bolgewas en is verwant aan de sint-jansui, prei, bieslook en knoflook. Deze bolgewassen slaan voedsel op in een bol die de winter overleeft en daardoor kunnen ze als eerste planten in de lente boven de grond komen en bloemen vormen en zich voortplanten.

Wat zaaien na erwten?

Late koolsoorten volgen graag peulen/ erwten op (laat dan vooral de wortels in de grond zitten zodat de kool kan profiteren van de stikstof die ze bevat en mest wel nog wat bij want koolgewassen zijn nogal slokoppen als het om voeding gaat). Ook bijvoorbeeld sla en andijvie of late worteltjes, bietjes, etc. gaat prima.

Wat planten na tomaten?

Het principe van wisselteelt is dat je aardappelen plant waar je Wortelgewassen stonden; Peulgewassen plant waar je aardappelen stonden, Koolgewassen zet waar je Peulgewassen stonden, Bladgewassen zet waar je Koolgewassen stonden, Vruchtgewassen waar je Bladgewassen stonden en Wortelgewassen waar je Vruchtgewassen

Wat zaaien na wortel?

Bovendien kun je de worteltjes dan ook vrij vroeg oogsten waardoor je na de oogst in juni/juli nog veel keuze hebt in wat je als nateelt zou willen zaaien (bijvoorbeeld stamsperzieboontjes, bietjes, sla, kool, etc.).

Welke groenten niet na elkaar planten?

Cobmineer de volgende groenten best niet met elkaar in je moestuin:

  • Aardappel – tomaat, selderij.
  • Aardbei – komkommer, broccoli, bloemkool.
  • Asperge – aardappel.
  • Bloemkool – aardbei, tomaat, aardappel, erwt.
  • Bonen – ui, knoflook, venkel, prei, bieslook.
  • Erwten – tomaat, aardappel, ui, knoflook, prei.
See also:  Wanneer Tanden Poetsen Na Eten?

Wat poot je na aardappelen?

Aardappelen telen Dat pootaardappeltje maakt spruiten, vormt een nieuwe plant en er groeien in de grond nieuwe aardappelen aan, soms wel 8 of 10 stuks. Die nieuwe aardappelen moet je dan weer uit de grond halen, dat heet aardappelen rooien.

Hoe moet je spinazie planten?

Spinazie zaai je eigenlijk altijd meteen in de vollegrond, buiten of in een kas. Deze groentesoort hoef je niet eerst voor te zaaien. Mocht je het seizoen willen vervroegen, dan kun je spinazie in februari binnen voorzaaien in perspotjes om de plantjes drie weken later buiten uit te planten.

Kan ik nog spinazie zaaien?

Scherpzaad spinazie zaai je tussen half februari en half april, en je kunt het ook in september zaaien. Ze geeft planten die snel groeien, goed tegen kou kunnen maar snel doorschieten en bloeien in de warme zomermaanden.

Welk gewas is prei?

Prei (Allium porrum) is nauw verwant aan de ui-gewassen en bieslook. Het is een tweejarig gewas: als je prei in het eerste jaar laat staan, zal de plant in het tweede jaar gaan bloeien. Hoewel de bloemen van prei erg decoratief zijn, is het voor de smaak van de prei beter om de planten in het eerste jaar te oogsten.

Welke gewassen niet na elkaar?

C Welke gewassen wel of niet na elkaar? Van bieten en kool is bekend dat ze niet na elkaar verbouwd moeten worden, omdat ze beiden aangetast kunnen worden door het bietencystenaaltje. Witlof is erg gevoelig voor sclerotina, een schimmelziekte die ook in peulvruchten, blad-en koolgewassen voorkomt.

See also:  Welke Champagne Is Lekker?

Wat zijn Vruchtgewassen?

Vruchtgewassen komen uit een beperkt aantal families. De pompoen, courgette, augurk, komkommer en watermeloen behoren tot de komkommerfamilie. Daarnaast is er de nachtschadefamilie, waar de tomaat, paprika, peper en aubergine onder vallen. Tot slot komt de suikermais uit de grassenfamilie.

Adblock
detector