Hoe Dille Zaaien?

Hoe moet je dille zaaien? Kies een standplaats met zon en halfschaduw en meng de bodem twee weken vooraf met wat compost. Zaai de zaadjes ongeveer 0,5 cm diep. Let op: houd een plantafstand van 10 cm en rijafstand van 30 cm. Wanneer moet je dille zaaien? Dille kun je vanaf mei tot en met april buiten zaaien.
Zaaien. Dille laat zich niet graag verplanten en kun je daarom het beste direct in de volle grond of in potten en bakken zaaien. Het kruid zaai je op een plek in de zon of halfschaduw in de maanden april en mei. Kies voor het zaaien bij voorkeur voor een beschutte plek en zaai de zaden op 0,5 cm diepte.

Hoe dille stekken?

Je kunt zelf stekjes maken van kruidenplantjes, knip hiervoor de bovenste 2 cm van het verse plantje af en haal alle blaadjes (op de bovenste twee na) eraf. Zet het uiteinde van dit stekje onder water en wacht tot het ontspruit.

Is dille meerjarig?

Dille is eenjarig en zal dus al snel na het zaaien gaan bloeien. Het oogsten kan je het beste voor de bloei doen, dan maakt de plant het meeste blad. Maar tussen de prachtige gele bloemen kan je ook nog het blad vinden.

Is dille een vaste plant?

Dille is een eenjarige plant met een zeer dunne, ronde stengel en kan tot 1.20 meter hoog worden. De opvallende bladeren zijn fijn gevederd. De bloemen zijn geel en staan in schermen. In Midden-Europa loopt de bloeitijd van juli tot september.

See also:  Hoe Lang Blijft Kauwgom In De Natuur?

Hoe zaai je dille?

Zaai de dille en koriander buiten op een rijafstand van ongeveer 10 cm, en ongeveer 1 cm in de rij. Dek de zaadjes vervolgens af met een dun laagje (ongeveer 2-3 mm) aarde, en druk de grond voorzichtig aan om de zaden goed contact te laten maken met de ondergrond. Hierdoor drogen de jonge planten minder snel uit.

Hoe dille verpotten?

Verpotten. Dille maakt een lange penwortel, en houdt niet van verplanten. Als je in een klein potje hebt voorgezaaid, kan je de zaailingen het beste niet uit het potje halen, maar het kleine potje als geheel planten. Als je in een pot wilt kweken, zorg dan voor een diepe pot.

Kan dille in de tuin?

Dille kan gezaaid worden in april / mei in een border in de tuin of in een grote bloempot of bloembak voor op het balkon. Je kan dille ook het hele jaar door in huis laten groeien in een bloempot. Spit een stukje border in de tuin om óf vul een grote bloempot of bloembak met potgrond.

Hoe kan ik dille bewaren?

Een bosje dille kun je in vershoudfolie of in een goed afgesloten bakje of zakje enkele dagen in de koelkast bewaren. Je kunt dille ook invriezen. Doe het kruid in een goed afgesloten zakje en bakje en dan blijft dille tot 12 maanden goed (minimaal -18°C).

Waar moet dille staan?

Kies voor dille een plaatsje uit met veel zonlicht. Halfschaduw kan soms ook nog wel lukken. Deze plant kan vrij hoog worden, en het is vooral de bovenkant van de plant die goed in het zonlicht moet staan. Deze plant maakt een hele diepe penwortel, waarmee hij diep kan gaan om water te zoeken.

See also:  Wat Is Hoisin Saus?

Kan dille tegen vorst?

Eénjarige kruiden overwinteren dus niet met uitzondering van winterpostelein. Eénjarige kruiden zijn: Dille. Anijs.

Hoe wordt dille gebruikt?

Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen. Het gedroogde zaad wordt gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. Ook kan azijn ermee worden gearomatiseerd.

Kun je bloemen van dille eten?

Dille (Anethum) gebruik je toch in de keuken? Ja, dat klopt. Het zaad is heerlijk te verwerken in gerechten en de bloem is eetbaar. Maar de bloem is ook prachtig om losjes te schikken in een veldboeket of te laten stralen in een vaasje.

Hoe andijvie zaaien?

Zaaien. Je kunt andijvie zaaien van mei tot augustus, rechtstreeks in de volle grond. Een goede plek om andijvie te zaaien, is waar de doperwtjes of peulen hebben gestaan. Je kunt andijvie ook eerst voorzaaien en de jonge planten uitplanten zodra ze ongeveer 5 cm groot zijn.

Hoe verzorg je een Korianderplant?

Koriander houdt van lichte grond die goed afwatert. In vochtige omstandigheden groeit de plant in de regel slecht, maar zorg er wel voor dat de grond niet helemaal uitdroogt. Je kunt in het voorjaar direct in de volle grond zaaien. Dek de zaadjes af met een dun laagje compost en geef goed water.

Hoe dahlia zaaien?

Zorg voor een zeer zonnige, beschutte plek met vochtige, goed waterdoorlatende grond. Zaai dun en oppervlakkig. Bedek de zaden met een zeer dun laagje zaaigrond of druk ze voorzichtig in de grond. Houd ongeveer 30 – 60 cm afstand aan.

Adblock
detector