Hoe Kan Ik Stoppen Met Alcohol Drinken?

In het kort

 • U gaat stoppen met het drinken van alcohol.
 • Schrijf op waarom en hoe u gaat stoppen.
 • Bedenk in welke situaties het moeilijk zal zijn en wat u dan kunt doen.
 • In het begin kunt u last hebben van trillen, zweten, hartkloppingen en slecht slapen.
 • Met een duidelijk plan en steun van uw omgeving lukt het u beter om te stoppen met alcohol.
 • Minder drinken van alcohol

 • Haal geen grote hoeveelheden alcohol in huis.
 • Bepaal voor jezelf het maximale aantal glazen alcohol dat je per dag en per week mag drinken.
 • Bepaal aan het begin van elke week welke dagen je die week niet drinkt.
 • Beslis voordat je ergens heengaat hoeveel glazen alcohol je maximaal gaat drinken.
 • Waarom stoppen met drinken?

  Stoppen met drinken is de oplossing om weer grip te krijgen op je situatie en om je leven weer op te bouwen. Vrijwel elke alcoholverslaafde heeft pogingen ondernomen om op eigen kracht te stoppen, maar afkicken van alcohol gaat gepaard met een scala afkickverschijnselen. Daarom is een terugval meestal onvermijdelijk.

  Wanneer stoppen probleemdrinkers met alcohol?

  Korte tijd stoppen is voor de meeste probleemdrinkers haalbaar. Probleemdrinkers beseffen dat alcohol een steeds grotere plaats in hun leven inneemt. Om zichzelf te bewijzen dat ze de baas zijn over hun verslaving, stoppen ze enige tijd met drinken. Bijvoorbeeld een week of een maand.

  Hoe drink je meer alcohol in je maag?

  Water drinken is een goede manier om het volume aan alcohol te ‘verdunnen’ zodat de alcohol beter door het lichaam kan afgebroken worden. Bestel op restaurant ook steeds een glas water dat je naast je glas alcohol zet: je krijgt zo ook een voller gevoel in je maag zodat je minder geneigd zal zijn om meer alcohol te drinken.

  See also:  Welk Orgaan Maakt Je Eten Kleiner?

  Kan je zomaar stoppen met alcohol?

  Met alcohol kan het in sommige gevallen (na hevig gebruik) inderdaad gevaarlijk zijn voor de gezondheid om zelfstandig, of in 1 keer, te stoppen. Er kan bijvoorbeeld een delirium optreden, je kunt last krijgen van epileptische aanvallen en je kunt enorm ziek worden.

  Hoe lang duurt het afkicken van alcohol?

  Hoe lang duren afkickverschijnselen? Het lichamelijk afkicken van alcohol kan 3 tot 7 dagen duren. De ontwenningsverschijnselen kunnen per persoon iets verschillen. Zweten, misselijkheid en een gespannen gevoel kunnen daarbij horen.

  Wat voel je als je stopt met alcohol?

  Symptomen: algemeen ‘malaisegevoel’, moeheid, hoofdpijn, ‘nadorst’, misselijkheid, braakneigingen, duizeligheid, overgevoeligheid voor prikkels, en soms ook gevoelens van angst, somberheid, schuld en wroeging (‘ik drink nooit meer’).

  Wat doet 2 weken geen alcohol met je lichaam?

  Goed slapen versterkt je immuunsysteem, waardoor je lichaam minder vatbaar is voor indringers van buitenaf. Door een tijd geen alcohol te drinken komen je maag en je spijsvertering tot rust en herstelt de bloeddruk zich.’ Daarnaast heeft natuurlijk je lever baat bij een aantal weken geen alcohol.

  Hoe kan je iemand laten inzien dat hij teveel drinkt?

  Je kunt voor een anoniem gesprek hierover bellen met een medewerker van de Alcohol Infolijn: 0900-1995. Iedere werkdag tussen 9.00 -17.00 uur is er iemand bereikbaar.

  Hoeveel val je af als je geen alcohol meer drinkt?

  De een doet het gewoon voor de uitdaging, de ander om te zien wat het met je lichaam doet. Jacqueline verloor 17 kilo in één jaar, door de alcohol te laten staan. Inmiddels leeft Jacqueline 2,5 jaar alcoholvrij en is ze in totaal al 20 kilo kwijt. ‘In het eerste jaar viel ik 17 kilo af’, vertelt ze aan EditieNL.

  See also:  Waar Kan Ik Groene Kool Kopen?

  Wat doet 6 weken geen alcohol met je lichaam?

  Zo zijn moeheid, buikpijn, misselijkheid, opeenhoping van vocht en geelzucht vervelende consequenties die je dagelijks functioneren in de weg kunnen zitten. Maar goed nieuws: gemiddeld genomen is de leververvetting na zes weken alcoholpauze verdwenen.

  Wat doet 3 maand geen alcohol met je lichaam?

  Na drie maanden heeft je lichaam al haar bloedcellen kunnen vernieuwen en zijn je bloedspiegel, bloedsomloop en de circulatie van zuurstof door je lijf weer volledig genormaliseerd. Dit wapent je tegen ziektes als kanker, hart- en vaataandoeningen. Bovendien voel je je veel fitter in je nieuwe (en slankere!)

  Wat gebeurt er met je lichaam als je 30 dagen geen alcohol drinkt?

  Mijn lijf vond het heel fijn, ik had meer energie en sliep beter. Ik maakte veel bewuster keuzes, en dat gaf een trots gevoel. Elke dag zien dat je al zoveel dagen je nieuwe gewoonte aan het volhouden bent geeft ook een mega trots gevoel! Geen alcohol betekende automatisch ook meer behoefte aan gezond eten.

  Adblock
  detector