Hoe Kook Ik Paksoi?

Paksoi is op zichzelf al heerlijk door ‘m alleen te snijden en in een scheutje (sesam)olie te wokken met knoflook, rode peper en een beetje sojasaus. Maar je vindt de kool ook vaak in Aziatische recepten als ramen, mihoen en pad thai. De licht-ziltige smaak combineert goed met sauzen als hoisin.

Welk deel van de paksoi gebruik je?

Je kunt bijna de gehele groente gebruiken voor je gerecht, behalve het harde gedeelte van de stronk. Ook de bladeren zijn hartstikke lekker, vooral als je ermee gaat roerbakken of dit verwerkt in een soep.

Hoe houd je paksoi goed?

Bewaar paksoi in de koelkast. Het blijft zo 2-3 dagen goed, verpakt in een open plastic zak. Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren.

Kan paksoi rauw gegeten worden?

Eet ‘m rauw!

Dat je paksoi heel lekker kan roerbakken, maar ook koken of stomen wist je waarschijnlijk wel. Maar paksoi is ook erg lekker om rauw te eten, bijvoorbeeld als salade! Zowel het witte als het groene gedeelte is hier geschikt voor.

Hoe Blancheer je paksoi?

Paksoi blancheren voor het invriezen is noodzakelijk om kleur en voedingswaarde beter te bewaren.

  1. Dompel de bladeren een 2-tal minuutjes onder in kokend water.
  2. Spoel goed af onder ijskoud water om het kookproces te stoppen.

Kun je het wit van paksoi eten?

De witte stengels zijn lekker knapperig en de donkergroene bladeren zijn sappig. Deze kunnen beiden gegeten worden. Paksoi is het hele jaar in Nederland verkrijgbaar in de supermarkt of bij de groenteboer.

See also:  Wat Kun Je Eten Als Je Maag Van Streek Is?

Kan paksoi in de diepvries?

Bewaar paksoi in de groentelade van de koelkast. Zo is de groente enkele dagen houdbaar. Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Je kunt paksoi ook invriezen, mits je de groente van tevoren 2 minuten blancheert.

Hoe kan ik pastinaak bewaren?

Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan drie of vier dagen in de groentelade van de koelkast en bij voorkeur in een geperforeerde plastic zak. Dit beperkt het vochtverlies en zal er toch voor zorgen dat de groenten niet rotten.

Wat is het verschil tussen paksoi en Shanghai paksoi?

Shanghai paksoi is vergelijkbaar met mini paksoi. De EAT ME Shanghai paksoi herken je aan de stengels die als een pakketje over elkaar heen gevouwen zijn. Qua smaak is het een bladgroente die koolachtig is, met een stevige bladstructuur. In Aziatische gerechten kom je vaak de Shanghai-variant tegen.

Kan je Amsoi invriezen?

Amsoi kan in de koelkast 3 tot 4 dagen bewaard worden. Na minimaal 2 minuten blancheren kun je amsoi ook in de vriezer bewaren. In een goed gesloten plastic zakje of bakje is de groente dan tot 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18°C).

Is rauwe paksoi gezond?

Paksoi is een superslanke bladgroente, per 100 gram bevat hij slechts 14 calorieën! Zowel de stengels als de bladeren zitten boordevol vitamines en mineralen. Paksoi bevat vitamine A en bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Wat is Shanghai paksoi?

De paksoi Shanghai is een tamelijk nieuwe, kleine paksoivariant met korte groene rechtopstaande bladstelen en heeft een donkergroene bladschijf.

See also:  Wat Eten We Op Een Verjaardagsfeest?

Waar smaakt paksoi naar?

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een bladkool met niet sluitende bladeren. Deze bladkool heeft knapperige, witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.

Hoe lang moet je blancheren?

Hoe lang je fruit of groenten moet blancheren, hangt af van het voedsel. Bladgroente zoals spinazie moet slechts enkele seconden in het kokende water, vaste groenten zoals kool hebben al snel enkele minuten nodig. Ga je groenten blancheren, doe dan een snufje zout in het ijswater.

Wat is een stronk paksoi?

Paksoi is een lichtgroen lid van de koolfamilie, en het is een knapperige, verse en milde toevoeging aan je gerechten. Paksoi zit vol vitaminen, heeft een geweldige textuur en een subtiele smaak, en je vindt het in vele Aziatische recepten.

Wat is baby paksoi?

De Shanghai paksoi wordt door sommige ook baby paksoi genoemd, vanwege de kleinere stronken. In zit paksoi zit onder andere vitamine C en B1, een hele gezonde groente dus!

Hoe kun je paksoi bereiden?

Hoe Paksoi bereiden? Koken: Maak de Paksoi goed schoon. Dit doe je het beste als de bladeren er nog aan zitten. Snijd het harde deel van de stronk eraf. Snijd de stelen en bladeren in brede repen. Kook de Paksoi ongeveer 7 minuten (de stronken hebben iets langer nodig dan de bladeren).

Hoe kan ik paksoi gebruiken in salades?

Zoals gezegd is paksoi ideaal in wokgerechten (roerbakgerechten), waarbij de groente wordt gecombineerd met diverse andere groentes, zoals taugé of wortel. Naast deze wat meer traditionele bereiding is paksoi ook perfect te gebruiken in salades.

See also:  Wanneer Gebruik Je Witte Peper?

Wat is paksoi groente?

Paksoi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot helderwitte bladstelen. Vanwege de aangename knapperigheid en de milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in onze streken zie je hem steeds vaker.

Adblock
detector