Hoe Kook Je Een Kikker?

Stop een kikker in een pan met heet water en hij springt er uit. Maar zet je een pan met koud water en de kikker op het vuur, dan blijft de kikker zitten en door de langzame verandering van temperatuur wordt de kikker langzaam gekookt en sterft.
Hoe kook je kikkers? Doop kikkerbilletjes in melk en eieren en dompel ze vervolgens in de koekjesmix tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze voorzichtig in de hete olie.

Hoe koken kikkererwten?

Kikkererwten koken 1 Week de kikkererwten minimaal 12 uur in ruim koud water 2 Spoel de kikkererwten goed af 3 Kook ze in een pan met vers water zo’n 30-40 minuten 4 Spoel ze af met koud water 5 Doe de kikkererwten in een afgesloten bakje of voeg ze direct toe aan de maaltijd

Hoe maak je de kikkererwten gaar?

Je zet de kikkererwten een paar centimeter onder water en brengt dit aan de kook. Na 2 minuten koken sluit je de pan en laat je ze 2 uur weken. Na de weektijd breng je ze weer aan de kook. Controleer iedere 10-15 minuten of ze gaar zijn. Voeg zo nodig extra water toe.

Hoe lang Bewaar je kikkererwten?

Gedroogde kikkererwten kun je zeer lang bewaren. Kies een luchtdicht afgesloten pot of zak uit en bewaar ze koel, droog en donker. Zo blijven ze gemakkelijk een jaar houdbaar. Overigens kun je dat evengoed toch beter niet doen. De kwaliteit gaat hoe dan ook (licht) achteruit, hetgeen je vooral zult merken aan de kooktijd.

Hoe laat je kikkererwten weken in koud water?

Zo ook bij kikkererwten. Laat ze ten minste 8 tot 12 uur lang weken in koud water. Gebruik voor het weken ongeveer drie keer zoveel water als erwten, dus bijvoorbeeld bij 100 gram gedroogde kikkererwten 300 ml water. Je kunt daarna het weekvocht gebruiken om ze in te koken. Let wel op dat er geen steentjes in zitten.

Adblock
detector