Hoe Kook Je Koolrabi?

Koolrabi koken Voor het koken van koolrabi is niet heel veel nodig. Breng een pan met een dun laagje water aan de kook en voeg hier een snufje zout aan toe. Als het water kookt voeg je de blokjes, plakjes of reepjes toe. In tien tot vijftien minuten kook je de koolrabi gaar.

Hoe lang moet koolrabi koken?

Hoe lang moet koolrabi koken, een groente die zowel liefhebbers heeft als personen die gruwelen bij de gedachte dit te moeten eten. Maar onbekend is ook onbemind, want het is een groente die lang niet meer zo bekend is dan in vroegere tijden.

Hoe kun je koolrabi invriezen?

Koolrabi kun je ook prima invriezen, zeker als je deze groente ook buiten het seizoen wilt eten. Snij de bladeren van de knol en schil de koolrabi. Snij vervolgens in blokjes en blancheer gedurende 2 tot 4 minuten. Nu is een zak of bakje verpakken en invriezen. Ingevroren kun je koolrabi 12 maanden goed houden.

Waar kun je rauwe koolrabi eten?

Ten slotte kun je koolrabi ook rauw eten. Het smaakt dan fris en is lekker knapperig, een beetje zoals radijs. Het past daarom uitstekend bij een lichte salade met bijvoorbeeld een yoghurt- of mayonaisedressin g. Maak het extra fris met bijvoorbeeld stukjes appel: die gaan erg goed bij rauwe koolrabi.

Hoe kook je aardappelen en koolrabi?

Neem 400 g koolrabi, 900 g aardappelen, 150 ml melk en een klontje boter. Snijd en kook de aardappelen en koolrabi en maak er met de melk en boter puree van. Afkruiden met wat zout en nootmuskaat en serveren met bijvoorbeeld rookworst.

Adblock
detector