Hoe Kook Je Pangasuis Filet?

Ontdooide pangasiusfilet gesneden in middelgrote stukken. Meng sojasaus met peper en koriander. Marineer de vis in de resulterende saus gedurende een half uur. Smeer de grill van de dubbele ketel. Plaats de stukken vis op het rek. Schakel de stomer in en kook de pangasius voor een paar 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Hou je van een lekker krokant laagje, zoals bij bijvoorbeeld sliptong, dan je er ook voor kiezen de pangasiusfilets door wat bloem te halen. Kruid de filets eerst met wat peper en zout, strooi dan wat bloem op een bord en haal ze hier doorheen. Zo krijgen je filets een heerlijk krokant laagje. Pangasiusfilet bakken in de pan

Hoe lang kook je pangasiusfilet?

Kook de pangafilet gaar in water(1 stuk) met het sap van de citroen(1 stuk) en wat zout(1 stuk) in ongeveer 10 minuten.

Welke kruiden gebruik je voor pangafilet?

Kruid de vis met zout, peper, olie, citroen en kruiden.

Gebruik je favoriete verse kruiden, zoals peterselie, rozemarijn of oregano.

Is pangasiusfilet slecht voor je?

De Pangasius die wèl te koop is op de Europese markt is dus al helemaal niet schadelijk voor de gezondheid van de consument. Reportages in de media suggereren dat pangasius (Pangasius hypophthalmus) ‘vol vergif’ is, omdat deze in staat is te overleven in de ‘zwaar vervuilde Mekong Rivier’.

Hoe lang moet je pangasiusfilet bakken?

Leg de visfilets zachtjes in de pan en bak de ene kant goudgeel. De vis draaien doe je best met een spatel, de vis heeft de neiging midden door te breken bij het omdraaien. Doe dit voor de vis aankoekt aan de pan. Voor de baktijd rekent u op 15 minuten, draaien inbegrepen.

See also:  Wanneer Weer Uit Eten?

Hoe zie je of pangasius gaar is?

In het algemeen is vis gaar wanneer het visvlees gemakkelijk (in laagjes) uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren. Een goede test is om op het dikste gedeelte van de vis met een vork te prikken om de structuur te bekijken. Met de meeste bereidingsmethoden is vis gaar binnen 10 minuten.

Hoe gezond is pangasius?

Over het algemeen bevat vette vis een goede portie aan eiwit, hieronder valt de pangafilet. De vis beschikt per 100 gram over wel 16 gram aan eiwit. Eiwit is een zeer belangrijke voedingsstof waar je zeker genoeg van moet binnenkrijgen. Het is namelijk de bouwstof van je lichaam en onderhoudt en verstevigt je spieren.

Welke kruiden bij pangasius?

First things first: met peper en zout geef je al een heerlijke smaak aan vis – de kracht van deze smaakmakers moeten we niet onderschatten.

Deze enkelvoudige smaakmakers passen perfect bij vis:

 • Bieslook.
 • Dille.
 • Dragon.
 • Koriander.
 • Oregano.
 • Peterselie.
 • Rozemarijn.
 • Tijm.
 • Welk kruid wordt bij vis gegeten?

  Dille heeft een verfijnde, anijsachtige smaak die heerlijk samengaat met verschillende vissoorten. Dille en zalm is een veel gegeten combinatie, maar ook diverse soorten witvis zijn heerlijk samen met het groene kruid.

  Waar kan ik vis met kruiden?

  Kruiden bij vis: dit zijn heerlijke combinaties

 • Deze kruiden zijn altijd goed bij vis: – Dille.
 • Voor een Aziatische twist: – Koriander.
 • Voor een Mediterrane twist: – Provençaalse kruidenmix.
 • Voor een Midden-Oosterse twist: – Za’atar.
 • Voor een Arabische twist: – Saffraan.
 • Onze favoriete visrecepten:
 • See also:  Wat Drink Je Als Je Geen Alcohol Drinkt?

  Waarom is pangasius zo goedkoop?

  Weinig mensen weten exact wat de exotische pangasiusvis is. Het is een straalvinnige vis uit de familie van reuzenmeervallen, een zoetwatervis die op grote schaal gekweekt wordt in Azië. In de winkels vind je nooit de wilde variant, maar altijd de gekweekte, vandaar dat de vis zo goedkoop is.

  Kan je pangasius rauw eten?

  Over het algemeen is vis snel gaar. Afhankelijk van de dikte kun je uitgaan van 3 tot 10 minuten in de pan en 15 tot 20 minuten in de oven. Vis kan ook rauw worden gegeten, zoals in sushi. Het is dan wel belangrijk dat hij goed vers is.

  Wat is de lekkerste vis om te eten?

  Elke vissoort bevat voedingsstoffen die goed zijn voor uw lichaam, maar wilt u de gezondste vis? Dan kunt u het beste kiezen voor een vette vis met meer dan 5% vet. Denk aan haring, zalm, sardines, makreel en forel.

  Kun je pangafilet bevroren bakken?

  Heb je de bevroren variant, laat deze dan eerst ontdooien in de magnetron. Anderhalve minuut is meestal voldoende. Pak nu een groot bord en strooi hier een beetje bloem op. De panga filet haar je door de bloem heen.

  Hoe lang panga stomen?

  Breng een laagje vocht (water, bouillon en/of wijn) in een gesloten (stoom)pan aan de kook. Kruid de vis af en leg in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven het vocht, sluit de pan goed af en stoom de vis gaar. Reken op ongeveer 5 minuten per 2 cm dikte van de vis.

  See also:  Wat Eten Kikkers In De Vijver?

  Hoeveel pangasius per persoon?

  Hoeveelheid per persoon

  Je hebt één filet nodig per persoon.

  Adblock
  detector