Hoe Lang Kook Ik Spitskool?

Spitskool is een heerlijke zachte en sappige koolsoort om te koken. Houd voor spitskool een kooktijd aan van ongeveer 10 minuten. Hierna is de spitskool mooi gaar.

Kun je spitskool rauw eten?

Rauwe spitskool

Met spitskool kun je in de keuken alle kanten op. Je kunt de kool niet alleen koken, roerbakken en stoven. Ook rauw is spitskool heerlijk voor in een salade of voorgerecht.

Is spitskool licht verteerbaar?

Spitskool is familie van de witte kool en heeft zijn naam te danken aan zijn spitse vorm. Het is een lichte koolsoort, die makkelijk te verteren is en sappig van smaak. Je kan spitskool onder ander gebruiken om te wokken, koken en stoven.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Het grote verschil met de andere kolen is dat spitskool geen wintergroente is. Spitskool is een kleine soort wittekool met een spitse vorm. Het is een verse zomergroente die minder eisen stelt dan de grote wittekool. De teeltduur is korter en de kool weegt veel minder: ongeveer 0,5 kilogram.

Hoe lang moet je witte kool koken?

Hoe weet je of verse witte kool niet goed meer is? De kool is dan beschimmeld of gaat verkleuren. Dit bederf herken je door te ruiken of goed te kijken. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.

Is rauwe kool gezond?

Verder is het een en al gezondheid! Want kool zit vol met zogeheten kankerbestrijdende stoffen en glucosinolaten, die hun werk het beste kunnen doen als je de kool rauw of geconserveerd eet. Ook zorgt kool voor de vorming van alkaline, wat goed is voor het immuunsysteem.

See also:  Waarom Moet Je Vis Eten?

Wat is gezond aan spitskool?

Spitskool: een echte vitaminebom

Het zit boordevol belangrijke voedingsstoffen voor sterke botten en spieren, waaronder veel vitamine C en K. Vitamine C houdt ons immuunsysteem op peil. Vitamine K is goed voor het herstel van blessures en ook voor het behouden van sterke botten en tanden. Een echte vitaminebom!

Is spitskool goed voor je darmen?

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat spitskool een positief effect heeft op het maag- en darmstelsel. In zoverre dat het zelfs helpt om maagzweren te genezen. Dat is te wijten aan de aanwezigheid van polyfenolen, glutamine en glucosinolaten.

Is kool goed voor de maag?

De volgende producten kunnen extra gasvorming veroorzaken. Gebruik deze voedingsmiddelen met mate: eieren, noten, nieuwe aardappelen, prei, ui, knoflook, peulvruchten, koolsoorten, rauwkost, paprika en spruitjes. Ook het eten van scherpe kruiden en specerijen kan bij sommige mensen boeren veroorzaken.

Welke kool is licht verteerbaar?

Een soort voorvertering van wittekool (fermentatie door melkzuurbacteriën) leidt tot zuurkool. Groot voordeel hiervan is dat de benauwde kooklucht niet ontstaat. Zuurkook is relatief licht verteerbaar en bevat veel vitamine C.

Kun je spitskool vervangen door witte kool?

Spitskool veroorzaakt minder winderigheid en is daarom makkelijker verteerbaar dan witte kool. Bovendien is de groente gezond: hij bevat slechts 20 kcal per 100 gram en vitamine C, vitamine B, bètacaroteen en kalium. Of een spitskool vers is, kan de consument herkennen aan lichtgroene, knapperige bladeren.

Welke kool is het gezondst?

Kool is goed voor je lijn

Een portie boerenkool van 100 gram (rauw) bevat maar 50 calorieën. Rode kool, witte kool en savooiekool zijn nog slanker: 30 calorieën. Dat betekent dat je er veel van kunt eten zonder aan te komen. En omdat de groentes veel vezels bevatten, geven ze toch een verzadigd gevoel.

See also:  Wat Eten Kakarikis?

Wat in plaats van spitskool?

Je kunt Chinese kool in veel verschillende gerechten gebruiken, zoals in nasi of bami, rauw in een salade of in een roerbakschotel. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke Chinese koolsalade met peer of deze geroerbakte Chinese kool met kip.

Welke kruiden voor witte kool?

Witte kool: welke kruiden en specerijen?

 • peper & zout;
 • dille;
 • komijn;
 • koriander.
 • Kun je witte kool rauw eten?

  Witte kool kun je rauw eten. Echter is het voor veel mensen, rauw gegeten, vrij lastig om te verteren. Dit kan zeer snel worden opgelost door de kool bijvoorbeeld vooraf te zouten. Na een zoutbadje kun je de kool dan afspoelen.

  Hoe vries je witte kool in?

  Instructies

  1. De witte kool schoonmaken, dus stronk en buitenste vieze bladeren verwijderen.
  2. Snij de kool in blokjes of reepjes.
  3. Breng water aan de kook en blancheer de witte kool twee tot drie minuten.
  4. Afspoelen met koud water om het koken te stoppen.
  5. De kool verpakken in diepvrieszakken of diepvriesbakken.

  Hoe bereid je spitskool?

  De beste manier van bereiden is spitskool bakken. Roergebakken spitskool bevat meer vitamines dan gekookte spitskool, is beter verteerbaar en er ontstaat bovendien geen koolgeur bij. Wok, bak of roerbak fijn gesneden spitskool in een klein beetje (olijf)olie in 5-7 minuten gaar.

  Hoe kun je spitskool invriezen?

  Je kunt spitskool ook invriezen, maar er gaat dan vaak wel veel smaak verloren. Snijd schoongemaakte kool in repen en blancheer deze 1-2 minuten. In de vriezer is deze dan enkele weken houdbaar. Uitvriezen gaat eenvoudig: op laag vuur stoven met een beetje olie, kooktijd 10-12 minuten.

  See also:  Hoe Laat Eten Italianen?

  Wat is een spitsbladige kool?

  Spitskool is een spitsbladige variant van twee koolsoorten: witte kool of savooiekool (dan wordt het ook wel groene spitskool genoemd). Ook bestaat er sinds kort rode spitskool, die net zo rood is als rode kool.

  Adblock
  detector