Hoe Maak Je Chocolade Saus?

Hoe maak je chocolade dikker?

Methode 1 van 2: Koelen, kloppen of chocolade toevoegen. Gebruik een hogere verhouding van chocolade op room om een dikkere ganache te krijgen. Melkchocolade, witte chocolade en verbinding chocolade smelten allemaal tot een dunnere consistentie dan pure chocolade.

Hoe maak je chocolade Lopender?

Lijkt op de vorige manier, maar iets minder klassiek: in een koekenpan doe je een laagje water, en daarin zet je een kom die goed heet mag worden. Daarin doe je de chocolade. Vuur aan, wachten totdat het water zachtjes kookt, het vuur uit, en dan blijven roeren in de chocolade totdat deze gesmolten is.

Waarom wordt mijn chocoladesaus hard?

Wanneer de saus in de koelkast staat, wordt ze hard, je kunt ze makkelijk vloeibaar maken door ze even in de magnetron op te warmen. Je kun ook alleen puur of alleen melk chocolade gebruiken voor dit recept.

Waarom stolt chocoladesaus?

Tip: De melk heeft een functie. Smelt men de chocolade zonder melk en lepelt men die bijvoorbeeld op vanille-ijs, dan stolt de chocolade onmiddellijk en krijgt men krokante korsten. Van saus is dan geen sprake meer. Breek de chocolade in stukken en doe met de melk in een pan.

Hoe krijg je chocolade vloeibaar?

Waarschuwingen

  • Hou de chocolade droog en maak het niet te heet, anders wordt het droog en kruimelig.
  • Als witte chocolade droog en kruimelig is geworden, zet het vuur dan laag en roer er een lepeltje olie of boter door tot het weer vloeibaar wordt.

Wat kun je doen om chocolade te laten stollen?

Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid, glans en krimpkracht van het afgekoelde eindproduct.

See also:  Hoe Maak Ik Cappuccino Met Melkopschuimer?

Hoe moet je chocolade laten smelten?

Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om. Je kunt chocolade ook in de microgolfoven smelten.

Hoe krijg je gesmolten chocolade weer hard?

Als je geen marmeren plaat hebt, kun je chocolade ook tempereren in de pan. Dit gaat als volgt: smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je een derde stukjes ongesmolten chocolade toe. Nu moet je de chocolade stevig doorroeren met een spatel.

Hoe moet je chocolade temperen?

De juiste temperatuur

  1. Pure chocolade smelt je op 45 à 50 °C. Je laat hem afkoelen tot 38°C, doet de koude stukjes erbij en eindigt rond de 31 à 32°C.
  2. Voor melkchocolade houd je de smelttemperatuur het best rond de 45°C.
  3. Witte chocolade moet je het ‘koudst’ tempereren: niet hoger dan 45°C.

Hoe chocolade hard maken?

In een hittebestendig schaaltje meng je de chocolade (grof gehakt) en de kokosolie. Verwarm 30 seconden in de magnetron, roer goed door, en dan weer 30 seconden, roeren, totdat het mengsel mooi gesmolten is. Niet te snel te hard willen verwarmen!. Je kunt dit natuurlijk ook au bain-marie doen.

Hoe moet je au bain marie?

Nog even in het kort:

  1. Giet een klein laagje water in een pan (bijv 2 cm)
  2. Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.
  3. Hang een kom in de pan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water in de pan raakt.
  4. Leg bijvoorbeeld de chocolade in de kom en laat de chocolade smelten.
See also:  Hoe Drink Je Een Espresso?

Welke chocolade gebruiken om te smelten?

Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.

Kan chocolade verbranden?

En dan natuurlijk de ergste misser: verbrande chocola. Om te voorkomen dat de chocolade verbrandt, moet je regelmatig roeren zodat het gelijkmatig smelt. Verwarm de chocolade ook niet te lang. De chocolade wordt dan te snel warm en zal verbranden.

Welke chocolade gebruik je om te smelten?

Chocolade kun je op verschillende manieren smelten: au bain-maire, in de oven of in de magnetron. Hiervoor kun je melkchocolade, pure chocolade, en witte chocolade gebruiken. Belangrijk bij het smelten van chocolade is dat je het niet laat aanbranden.

Adblock
detector