Hoe Maak Je Sla Lekker? (Solved)

Hoe maak je een krop sla schoon?

Was de krop sla goed in ruim water en droog de sla in een slacentrifuge of laat de sla goed uitlekken in een vergiet. Haal de bladeren los en verwijder zo nodig de harde nerven. Scheur de slabladeren in niet te grote stukken en meng er vlak voor het serveren een dressing door. Is de kwaliteit wat minder geworden?

Wat zit er in sla?

Deze tien ingrediënten zorgen ervoor dat zelfs de simpelste salade een feestje wordt.

 1. Parmezaanse kaas. Een beetje geschaafde Parmezaanse kaas maakt werkelijk élke salade goddelijk.
 2. Granen & zaden.
 3. Noten.
 4. Kiemen & cress.
 5. Groene aspergetips.
 6. Verse kruiden.
 7. Bacon.
 8. Peulvruchten.

Hoe moet je een sla klaarmaken?

Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar en voeg de sjalot en de tomaat toe. Doe de slabladeren in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.

Hoe bewaar je een krop sla?

Neem een bordje met een klein beetje water en plaats de krop er rechtop in. Krop en bord zet je in de koelkast. De sla blijft nu een hele week goed. Ververs het water dagelijks.

Hoe moet je sla oogsten?

Je oogst een krop sla zo kort mogelijk voor het eten. Als je direct gaat eten kun je de krop zo dicht mogelijk bij de grond met een mesje van de wortels afsnijden, maar als je haar pas later eet kun je beter met beide handen de krop vasthouden en haar zachtjes met wortel en al uit de grond trekken.

See also:  Wat Wel En Niet Eten Tijdens Zwangerschap?

Wat is de meest gezonde sla?

Welke soort sla is het gezondst?

 • Kropsla/botersla (13 kcal) 5% kalium. 66% vitamine A.
 • IJsbergsla (14 kcal) 3% kalium. 10% vitamine A.
 • Romaine/bindsla (16 kcal) 7% kalium.
 • Lollo Rosso (17 kcal) 5% kalium.
 • Rucola (25 kcal) 11% kalium.
 • Veldsla (21 kcal) 13% kalium.
 • Spinazie (23 kcal) 16% kalium.
 • Boerenkool (50 kcal) 13% kalium.

Wat zit er allemaal in een komkommer?

Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

Welke mineralen zitten er in IJsbergsla?

IJsbergsla is rijk aan vitamine K en een goede bron van vezels. Vitamine K is belangrijk voor de normale stolling van je bloed en is betrokken bij de opname van calcium in je botten. Calcium helpt je botten sterk te houden.

Hoe lang moet je sla koken?

Kropsla|Botersla/strong>: Koken: 4-6 minuten. Magnetron, wokken en bakken: 5-7 minuten. Stomen: 10 minuten. Romanasla|Little Gem: Koken, bakken, wokken en stoven: 3-5 minuten.

Hoe kun je ijsbergsla het beste bewaren?

Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop sla af en zet hem in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek. Bewaar sla niet bij appels, kiwi’s en peren. Dan bederft hij sneller.

Wat bij sla eten?

Zo maak je van een salade een maaltijd

 • Noten en zaden.
 • Kip.
 • Vis. Ook vis is rijk aan eiwitten. En daarnaast heel goed te combineren met een salade. Wat dacht je van een lekker stukje kabeljauw, zalm of een handje garnalen door je salade?
 • Groenten.
 • Pasta.
See also:  Sinds Wanneer Bestaat Coca Cola?

Hoe snijd je ijsberg sla?

Leg de krop sla op de zijkant zodat de stronk naar je geslepen mes wijst. Begin onderaan de stronk, snijd ongeveer twee tot drie centimeter in de sla en gooi de kern weg. Je kunt de stronk ook tegen je aanrechtblad slaan zodat hij van binnen knapt en je de kern gemakkelijk met je hand kunt verwijderen.

Waarom mag je sla niet snijden?

Als je sla snijdt, verkleuren de blaadjes snel aan de snijranden. Daarom is het beter om sla te scheuren. Er zijn 2 soorten sla die je wel kunt snijden zonder dat deze bruin kleuren: romanasla en ijsbergsla.

Hoe little gem snijden?

Snij het harde gedeelte aan de onderkant van de little gem eraf. Halveer daarna de krop in de lengte. Als het vrij grote sla kropjes zijn kan je deze nog eens doormidden snijden zodat je vier partjes hebt. Verdeel dze partjes op een groot bord en besprenkel rijkelijk met de sla dressing.

Adblock
detector