In Welke Groenten Zit Vitamine K?

Waar zit vitamine K in? Vitamine K1 wordt niet door het lichaam aangemaakt en zit vooral in groene groenten, zoals spinazie, boerenkool, spruiten en broccoli. Ook kun je vitamine K1 vinden in plantaardige margarine of boter, zuivel, brood en fruit.

 • Peterselie. 1640 μg. 24 – 73 g. (rauw)
 • Boerenkool. 817 μg. 49 – 147 g. (vers, gekookt, zonder zout)
 • Spinazie. 493 μg. 81 – 243 g. (vers, gekookt zonder zout)
 • Snijbiet. 484 μg. 83 – 248 g.
 • Spinazie. 483 μg. 83 – 248 g.
 • Rapen (kool-, knol/meiraap) 367 μg. 109 – 326 g.
 • Andijvie. 231 μg. 173 – 519 g.
 • Broccoli. 141 μg. 268 – 805 g.
 • Vitamine K zit in groene bladgroenten, maar ook in andere groenten, fruit, melk en melkproducten, vlees, eieren en granen. Kleine hoeveelheden vitamine K2 komen ook voor in lever, kaas en eigeel. Gezondheidseffecten Vitamine K of fylochinon is nodig voor een goede bloedstolling.

  Wanneer krijgen baby’s vitamine K?

  Baby’s krijgen, tot ze drie maanden oud zijn, extra vitamine K toegediend om (hersen)bloedingen te voorkomen. Vitamine K zit vooral in groene bladgroenten, zuivel, fruit, eieren en granen.

  Welke groenten zijn rijk aan vitamine K?

  In de volgende voedingsmiddelen zit relatief veel vitamine K1:

 • Boerenkool: 817 microgram per 100 gram.
 • Spinazie: 387 microgram per 100 gram.
 • Broccoli: 156 microgram per 100 gram.
 • Margarine: 93,2 microgram per 100 gram.
 • Welk fruit zit vitamine K?

  Vitamine K tabel

  Peterselie (rauw) 1640 μg
  Spinazie (vers, gekookt, zonder zout) 493 μg
  Snijbiet (vers, gekookt, zonder zout) 484 μg
  Spinazie (rauw) 483 μg
  Raap* (vers, gekookt, zonder zout) 367 μg
  See also:  Waarom Krijt Bij Rabarber?

  Hoe weet je of je vitamine K tekort hebt?

  Symptomen van vitamine K tekort

  Bloedingen die opeens ontstaan (neus en tandvlees) Vertraagde bloedstolling, waardoor een wond langdurig blijft bloeden. Menstruaties met veel bloed. Snel/vaak blauwe plekken.

  Wat doet vitamine K voor je lichaam?

  Vitamine K (fytomenadion) is nodig voor de bloedstolling. Het komt van nature voor in verse groenten, lever, melk en olie. Het wordt gebruikt bij een tekort aan vitamine K, bijvoorbeeld bij cystische fibrose.

  Wat doet vitamine K2 met je lichaam?

  Vitamine K2 is betrokken bij de bloedstolling en de synthese van bepaalde eiwitten in de lever, het bot, de tanden, het kraakbeen en de arteriële vaatwand. In het lichaam wordt vitamine K1 vooral in de lever geconcentreerd. In de overige organen, zoals bloedvaten en beenderen, is vitamine K2 de belangrijkste vorm.

  Welke groenten niet eten bij bloedverdunners?

  Cumarines zorgen dat vitamine K minder werkt. In sommige voeding zit veel vitamine K, waardoor de cumarine minder goed werkt. Eet daarom niet ineens veel groene groenten, zoals sla, broccoli, spinazie. Eet ook niet ineens veel kool, zoals witte kool, spruiten en bloemkool.

  Waarom D3 met K2?

  Vitamine D3 en K2 dragen dus bij aan een efficiënte calciumhuishouding in je lichaam, aan de mineralisatie van je botweefsel en aan de groei en behoud van gezonde botten. Kortom, Plantina Vitamine K2 & D3 is de ultieme ‘bottencombinatie’!

  Waar zit veel IJzer in?

  IJzer vind je in vlees, vis, gevogelte, volkoren granen, noten, peulvruchten en groenten. IJzer uit dierlijke voeding (heemijzer) neem je beter op dan uit plantaardige voeding (non-heemijzer). Vitamine C verbetert de opname van ijzer uit plantaardige voeding.

  See also:  Welke Wijn Bij Pannenkoeken?

  Welke kaas vitamine K?

  Waar vinden we vitamine K?

  Voedingsproduct Vitamine K1 Vitamine K2
  Goudse kaas 3,5 70
  Edammer kaas 3,5 65
  Kwark 1 25
  Brie 4 12

  Hoeveel vitamine K in Kiwi?

  Vitamines en mineralen

  Vitamines Hoeveelheid / 100g % ADH / 100g
  Vitamine B6 0,063 Hoeveelheid 4,20 %
  Vitamine C 92,700 Hoeveelheid 132,43 %
  Vitamine E 1,460 Hoeveelheid 15,70 %
  Vitamine K 40,300 gal(s) 50,38 %

  Waar komt vitamine K in voor?

  Waar zit het in

  Vitamine K is 1 van de weinige vitamines die je lichaam zelf aanmaakt. Een deel van de vitamine K die je dagelijks nodig hebt worden door de bacteriën in je dikke darm gemaakt. Je lichaam doet dit al vanaf dat jij ongeveer 3 maanden oud bent.

  Wat gebeurt er als je te weinig vitamine K krijgt?

  Bij een vitamine K-tekort heeft iemand snel last van blauwe plekken. Een wondje zal lang nabloeden. Ook kunnen spontaan bloedingen optreden, zoals een bloedneus, tandvleesbloeding, bloed bij de ontlasting of bloed in de urine. Gevaarlijk is een spontane hersenbloeding.

  Hoe meet je vitamine K?

  NIEUW: Vitamine K meten

  De Vita K meter wordt op de vingertop geklemd en analyseert zonder bloed te prikken binnen 2 minuten de toestand van de bloedvaten en het eventuele tekort aan vitamine-K.

  Wat zijn de symptomen van tekort aan magnesium?

  Magnesiumtekort is meestal moeilijk te herkennen. Vooral spier- en zenuwstoornissen staan op de voorgrond: spierzwakte of -krampen, beven, stuipen. Ook psychische veranderingen kunnen voorkomen zoals toegenomen prikkelbaarheid, depressie en psychose.

  Wanneer krijgen baby’s vitamine K?

  Baby’s krijgen, tot ze drie maanden oud zijn, extra vitamine K toegediend om (hersen)bloedingen te voorkomen. Vitamine K zit vooral in groene bladgroenten, zuivel, fruit, eieren en granen.

  Adblock
  detector