Pil Slikken Wanneer Beginnen?

Je kunt op 3 manieren starten met het slikken van de pil: Op de eerste dag van de menstruatie, dus de eerste dag van de cyclus. De pil is direct veilig. Nadeel is dat de kans op doorbraakbloedingen relatief groot is. Begin in het weekend na het begin van de menstruatie, ook als de menstruatie nog niet voorbij is.
Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. Dit duurt dan 7 dagen. In deze 7 dagen moet u dan een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Welke leeftijd beginnen met de pil?

De leeftijd van een pubermeisje dat aan de balie van de apotheek orale anticonceptiva afhaalt, is gemiddeld 16,1 jaar. Deze gemiddelde leeftijd is sinds 2000 ongewijzigd. Het aantal pubermeisjes die orale anticonceptiva gebruiken, is in die jaren wel toegenomen.

Kan je zomaar een stopweek nemen?

Antwoord: Voor je gezondheid is een pilpauze met bloeding niet nodig. Desnoods kun je de pil door blijven slikken tot je een zogenaamde doorbraakbloeding (bloedverlies tijdens het slikken van de pil) krijgt. Je kunt op dat moment een stopweek inlassen, ongeacht hoever je op dat moment in de pilstrip bent.

Kan je een dag eerder beginnen met de pil?

Je kunt zonder problemen minder dan 7 dagen stoppen met de pil. Dan stop je bijvoorbeeld 4 dagen en ga je daarna de pil weer slikken. Sommige meisjes doen dit omdat ze dan minder last hebben van bloedverlies.

See also:  Wat Eten Bij Maagzweer?

Kan je de pil zonder recept bij de apotheek halen?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

Welke anticonceptiepil gebruiken pubers?

Welk type pil? De pil is er alleen voor meisjes. Je dochter kan de pil op doktersrecept krijgen. Omdat er verschillende soorten anticonceptiepillen zijn, kan ze het best met de huisarts of iemand van Sense.nl overleggen welke pil het meest geschikt voor haar is.

Welke anticonceptie 14 jaar?

Bij de onderstaande anticonceptiemethoden draagt je dochter zelf de verantwoordelijk voor het goed gebruiken van anticonceptie: Barrièremethoden (elke keer tijdens het vrijen) De anticonceptiepil (elke dag) De anticonceptiepleister (elke week)

Kan je middenin een pilstrip stoppen?

Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.

Kun je middenin een pilstrip stoppen?

Ja. Je kan op elk moment stoppen met de pil. Je bent dan wel meteen niet meer beschermd tegen zwangerschap.

Kan je eerder je stopweek inlassen?

Zit je in week 3 van de pilstrip? Dan kun je de stopweek eerder beginnen of juist overslaan. Dan ben je beschermd. Zo nodig kun je met een morning-afterpil of een koperspiraal na onbeschermde seks alsnog een zwangerschap voorkomen.

See also:  Wat Kost Eten En Drinken In Kroatie?

Kan je de pil ook eerder innemen?

Je weet dat je, voor zover mogelijk, de pil elke dag moet innemen en dat liefst op hetzelfde tijdstip. Als je vergeet de pil in te nemen op het gebruikelijke tijdstip, is het zeer belangrijk dat het tijdsverschil niet groter is dan 12 uur. Alleen dan ben je nog beschermd.

Hoe veel tijd tussen de pil?

Minder dan 12 uur na je vaste tijd van slikken: neem de pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op de normale tijd en ga door met je pilstrip. Dan blijf je tegen zwangerschap beschermd. 12 uur of langer na je vaste tijd van slikken: dan ben je minder goed beschermd.

Is het erg als je eerder stopt met de pil?

Bij een driefasenpil kan eerder worden gestopt met de pillen van de laatste fase. Je begint weer met een nieuwe strip op de eerste dag van de menstruatie of op de vijfde dag van de stopweek. Bij langer stoppen neemt de kans op een zwangerschap toe.

Heb je altijd een voorschrift nodig voor de pil?

De pil is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar. De pil van een vriendin of je moeder meegebruiken, is geen goed idee. Ieder lichaam is anders. Er bestaan pillen met een hogere of lagere dosis hormonen.

Welke anticonceptie zonder voorschrift?

Er zijn veel verschillende anticonceptiemiddelen (ofwel voorbehoedmiddelen). Voor de meeste anticonceptiemiddelen heeft u een recept van uw (huis)arts nodig. Alleen condooms voor mannen, condooms voor vrouwen, en pessaria met een vaste maat kunt u zonder recept kopen in de BENU Webshop.

See also:  Wat Kind Eten Na Overgeven?

Is de pil gratis?

Zodra je als vrouw 21 jaar oud bent, wordt de pil of een spiraaltje niet meer vergoed vanuit het basispakket. Je hebt dan 3 opties: Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector