Vaccinatie Mexicaanse Griep Hoe Lang?

Kinderen die in aanmerking komen voor de nieuwe griepvaccinatie krijgen de inentingen die gewoonlijk op de leeftijd van 11 maanden, 14 maanden of 4 jaar worden gegeven, een paar maanden later. De vaccinaties van baby’s bij 2, 3, en 4 maanden blijven gewoon doorgaan.

Hoelang duurde de Mexicaanse griep?

Tussen eind oktober 2010 en 13 januari 2011 zijn er 7 mensen in Nederland overleden aan de Mexicaanse griep. Op 27 januari was het aantal doden gestegen tot 20 en het aantal ziekenhuisopnamen tot 399.

Hoeveel Nederlanders ingeent Mexicaanse griep?

Van de dertig miljoen Europeanen die werden gevaccineerd tegen Mexicaanse griep in 2009 en 2010, kregen er naar schatting ruim 1300 narcolepsie, een slaapstoornis waarbij mensen zonder aanwijsbare reden overdag in slaap vallen. Dat komt neer op 0,004 procent van de gevaccineerden, oftewel 1 op de 23.000.

Hoeveel narcolepsie na vaccinatie?

Narcolepsie is een ernstige en ongeneeslijke ziekte die onder meer wordt gekenmerkt door een extreme en onbedwingbare slaapbehoefte. In Europees verband is vastgesteld dat bij ongeveer 800 kinderen na vaccinatie narcolepsie is opgetreden.

Hoeveel inentingen Mexicaanse griep?

Nog steeds was het onduidelijk of de gewone griep, met Influenza A H3N2, niet ook nog zou gaan circuleren. Gevolg was dat de risicogroepen drie vaccinaties moesten krijgen: eenmaal voor de seizoensgriep en twee keer voor de Mexicaanse griep.

Hoe dodelijk is de Mexicaanse griep?

In dodental was de pandemie eerder vergelijkbaar met een normale seizoensepidemie. Wereldwijd stierven tussen 123.000 en 203.000 mensen aan de Mexicaanse griep (A H1N1). Echter, tussen de 62 en 85% van de slachtoffers was onder de 65 jaar. In een normaal griepseizoen is dat rond de 20%.

See also:  Waar Koop Ik Maanzaad?

Was de Mexicaanse griep in Nederland?

In Nederland stierven in het seizoen 2009/2010 63 personen aan virologisch bevestigde Mexicaanse griep. De ziekenhuizen en intensivecare-afdelingen werden extra belast.

Hoeveel griepgevallen per jaar?

In Nederland. Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tussen 2015 en 2020 overleden er gemiddeld per jaar in Nederland 6.443 personen direct of indirect aan griep.

Wat zat er in de Mexicaanse griepprik?

Dat is een prototype griepvaccin met antigenen – stukjes virus die de afweerreactie moeten opwekken – van een ander griepvirus dat een pandemie zou kunnen veroorzaken, de vogelgriep. Deze antigenen heeft de fabrikant vervangen door stukjes van het nu rondwarende Mexicaanse griepvirus h1n1.

Hoeveel griep doden in 2018 in Nederland?

De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018. De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20).

Kan narcolepsie genezen?

Medicijnen kunnen uw klachten verminderen. Medicijnen kunnen narcolepsie niet genezen. Ze kunnen ervoor zorgen dat u overdag beter wakker blijft. Ze helpen bijvoorbeeld tegen aanvallen van plotseling slappe spieren en de heftige dromen.

Hoe herken je narcolepsie?

Kenmerkend voor narcolepsie is slaperigheid en bijna onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Daarnaast is de nachtslaap vaak verstoord. Andere symptomen waar mensen met narcolepsie mee te maken hebben, zijn bijvoorbeeld kataplexie, slaapverlamming en/of hypnagoge hallucinaties.

Wat is de oorzaak van narcolepsie?

Narcolepsie wordt veroorzaakt door een verstoring in de hersenen waardoor de slaap ontregeld raakt.

Adblock
detector