Vanaf Hoe Oud Mag Een Konijn Wortel Eten?

In sommige gevallen is het voor een konijn zelfs beter om nog minder droogvoer te krijgen. Een jong konijn tot de leeftijd van 6 maanden, mag meer krijgen, zolang hij goed hooi blijft eten. Een konijn van 6 jaar of ouder dat mager wordt, mag ook meer krijgen.

Hoe oud moet een konijn zijn om wortels te eten?

Jonge konijntjes mogen al gelijk groenvoer eten, er is geen minimale leeftijd voor. Tegenwoordig voeren steeds meer fokkers en ook opvangen de konijntjes zodra ze zelfstandig beginnen te eten al lekker wat groenvoer.

Is wortel goed voor konijn?

Het is voor veel konijnen niet goed om te veel wortel te eten. Er zit veel suiker in, en sommige konijnen krijgen hierdoor diarree. Een kleine wortel, of een paar plakken van een grote wortel per dag is voldoende. Geef liever winterwortel dan bospeen of waspeen.

Wat eten konijnen van 10 weken?

HOOI, HOOI EN NOG EENS HOOI

1. Het bevat vrijwel alle voedingsstoffen die een konijn nodig heeft en zorgt voor een gezonde darmflora. 2. Hooi wordt snel door de darmen gevoerd, dat is belangrijk voor een konijn want hierdoor krijgt hij een goede darmwerking, met weinig kans op verstoppingen.

Hoe oud konijn groenvoer?

Als de konijntjes 3 weken oud zijn beginnen ze van het hooi en het groenvoer van het moederkonijn mee te knabbelen. Vanaf de leeftijd van 4 weken proberen ze van het hardvoer te eten. De moedermelk hebben ze echter nog steeds hard nodig. Ze worden nu heel actief en springerig.

Wat mag een konijn van 8 weken eten?

Vanaf 7 weken tot 7 maanden – ongelimiteerd biks, ongelimiteerd hooi, je mag steeds meer ‘gewoon’ hooi geven. – Bij konijntjes uit een dierenspeciaalzaak, die helemaal niets gewend zijn, mag vanaf 7 weken begonnen worden met groente en gras te geven, MITS STRIKT gehouden wordt aan de voorwaarden van toediening.

See also:  Hoe Kook Je Witte Rijst?

Welke groenten mag een konijn niet eten?

Groenten die u niet mag geven:

 • Bieslook.
 • prei.
 • ui.
 • knoflook.
 • alle soorten bonen en erwten.
 • rabarber(= giftig!)
 • vaste kool zoals rode kool (gasvorming)
 • aardappelen en aardappelschillen.
 • Welke groenten eten konijnen graag?

  Konijnen: welke groenten & fruit mogen ze eten?

 • Groenten. aardpeer-alfalfa-andijvie-biet-bleekselderij-bloemkool-boerenkool-broccoli-chinese kool.
 • Fruit. aardbeien-ananas-appel*-banaan-bosbes-bramen-druiven*-druivenstruik (bladeren en takken)
 • Kruiden.
 • Bomen.
 • Wat is dodelijk voor konijnen?

  Pas altijd op met steenvruchten, bloembollen en planten uit de nachtschadefamilie. Deze soorten zijn vrijwel altijd giftig voor konijnen. Heb je jouw stamper vaak los in de tuin? Check dan even de bloemen en planten in je tuin om zeker te weten dat je konijn niet aan een giftig maaltje begint te knabbelen.

  Welke groenten mag je aan een konijn geven?

  Wat mogen konijnen eten: de boodschappenlijstjes!

 • Alfalfa.
 • Andijvie.
 • Bieten.
 • Bleekselderij.
 • Bloemkool.
 • Boerenkool.
 • Broccoli topjes en bladeren.
 • Chinese kool.
 • Wat vind een konijn lekker om te eten?

  Het dieet voor je konijn bestaat uit een combinatie van hooi, biks, groente/kruiden en natuurlijk vers water. Fruit en snoepjes zijn een lekkernij voor je konijn en dat mogen ze maar in kleine mate krijgen. Naast het voer dat jij aan je konijn geeft, moet hij ook de blindedarmkeutels die hij produceert, opeten.

  Hoe oud mogen konijnen weg?

  Konijntjes moeten minimaal 6 weken bij hun moeder blijven. Want tot die tijd drinken ze bij hun moeder. 8 weken is eigenlijk nog beter omdat ze dan nog wat langer van hun moeder kunnen leren.

  Hoe vaak per dag moet je een konijn eten geven?

  Voer je konijntje bij voorkeur twee keer per dag. Als je maar tijd hebt voor een keer per dag, doe het dan ‘s avonds. Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn.

  See also:  Welk Bier Mannen Weten Waarom?

  Kan een konijn alleen van hooi leven?

  Goede voeding is erg belangrijk voor konijnen en heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijn. Het hoofdbestanddeel van de voeding bestaat uit hooi. In principe kan een konijn overleven op alleen hooi. De voeding wordt aangevuld met verschillende soorten groente en een beperkte hoeveelheid konijnenvoer.

  Hoeveel groenvoer mag een konijn?

  Een richtlijn voor de uiteindelijke hoeveelheid is ongeveer 50-100 gram verse groente per kilogram lichaamsgewicht per dag. Boerenkool, paksoi, andijvie, broccoli, bleekselderij, romeinse sla, basilicum, waterkers, wortel + loof, witlof, paardenbloemblad, zuring (zeer beperkt), weegbree.

  Waarom mag een konijn geen sla?

  Sla heeft een hoog watergehalte, dus het kan je konijn helpen om gehydrateerd te blijven, terwijl het ook een bron van vezels is om een goede spijsvertering te bevorderen. Volgens de Britse RSPCA hebben lichtgekleurde sla echter een minimale voedingswaarde en worden ze niet aanbevolen.

  Wat mag een konijn eten?

  Wat mag een konijn eten? Konijnen halen bijna alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hooi, groenvoer en hun eigen keutels, die ze weer opeten. Kortom een gezond dieet bestaat uit weinig droogvoer, onbeperkt hooi, voldoende groenvoer, af en toe fruit.

  Welke voedingsstoffen hebben konijnen nodig?

  Konijnen halen bijna alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hooi, groenvoer en hun eigen keutels, vaste kool zoals rode kool (gasvorming) aardappelen en aardappelschillen; Fruit. Een konijn kan praktisch alle fruit eten. U kunt zelf testen welk fruit uw konijn lekker vindt.

  Wat bevat een konijn geen suikers?

  Wortel, de groente waarvan veel mensen denken dat konijnen er onbeperkt van mogen eten bevat bijvoorbeeld veel suikers. Verder bevatten ook zoete paprika en zoete tomaten veel suiker. Een konijn mag het gewoon eten, maar geef deze groentes wel met mate. Het is het best om je konijn gewoon een mix van verschillende soorten groenvoer te geven.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector