Waar Bieslook In?

Bieslook is een kruid dat in bijna elk land voorkomt, maar nauwelijks in Nederland (behalve in een stuk opgekochte grond in Limburg). De naam Bieslook wordt door ieder land vertaald met een andere naam, hierdoor is het soms moeilijk te herkennen in het buitenland. Bieslook is een plant die behoort tot de kruidengroep van de paardenbloempluis.

Wanneer bloeit bieslook?

Standplaats: zonnig, lichte schaduw. Grondsoort: goed doorlatende grond. Bloeiperiode: mei-juli. Hoogte: 30-50 cm. Winterhard: ja. Bieslook ( Allium schoenoprasum) behoort tot de familie van de ui, is een vaste plant, produceert holle, grasachtige blaadjes en bloeit in mei-juli met lilapaarse bloemetjes. De blaadjes hebben een lichte, frisse

Hoe zaai ik bieslook?

Hoe zaai ik bieslook? Luchtige potgrond; In pot of volle grond; Zaai meerdere kleine zwarte zaden in een potje, gebruik potgrond dat je wat luchtiger maakt door er wat vermiculiet, perliet of grof zand door te mengen. Verspreid de zaden over het oppervlak van het potje, de zaden op ongeveer 0,5 centimeter van elkaar.

Wat is een alternatief voor bieslook?

Als alternatief voor bieslook kan soms peterselie gebruikt worden, vooral om een gerecht af te maken. Natuurlijk geeft peterselie een andere smaak, maar het is wel, net als bieslook, geschikt als aromatische afmaker van een gerecht. Ook kan iets meer ui of knoflook gebruikt worden om de smaak van de missende bieslook te compenseren.

Wat is bieslook kruid?

Een paar steeltjes bieslook doen het uitstekend als garnituur of om een salade een extra leuk ogend tintje mee te geven. Bieslook is een prima kruid voor in dressings. Het kan goed gecombineerd worden met peterselie, maar ook in plaats van peterselie in de keuken worden gebruikt.

Adblock
detector