Waar Komt Jupiler Bier Vandaan?

Jupiler is een Belgisch pilsbier met een marktaandeel van zo’n 40% (2019) in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik. Het complex ligt aan beide zijden van de spoorlijn Maastricht-Luik.
De oorsprong van Jupiler ligt in 1853. In dat jaar werd in Jupille (België) brouwerij Piedboeuf opgericht. De eerste Jupiler kwam in 1950 op de markt, onder de naam ‘Jupiler Urtyp’. In 1966 werd ‘Jupiler 5’ gelanceerd: een verfrissend pils met 5% alcohol.

Waar is Jupiler gemaakt?

De bieren van Jupiler worden gebrouwen door Brouwerij Piedboeuf in Jupille-sur-Meuse dat in 2008 fuseerde met AB InBev.

Is Jupiler van AB InBev?

AB InBev heeft in België een uitgebreid merkenportfolio met bekende merken als Jupiler, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden en Belle-Vue.

Waarom stier Jupiler?

Het Jupiler pilsje

Albert van Damme gaf hiervoor opdracht in een briefing, waarin stond: “Ik wil een stier als symbool van kracht, die vrolijk thuis komt van een feestje!”. Hier werd dus met vol enthousiasme op gereageerd en er werd een logo gemaakt met een stier die vrolijk terugkwam van een feestje.

Welk bier wordt gedronken uit een tulpvormig glas met een D erin gegraveerd?

Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas, waar onderin een gravering van een D in het glas gekrast is om ervoor te zorgen dat het bier parelt (voorheen was er enkel een kras onderaan in plaats van een gravering).

Hoe wordt Jupiler gemaakt?

Jupiler is het N°1 bier in België, het land der bieren. De bitterzachte pils wordt gebrouwen met de beste ingrediënten (mout, maïs, water, hop en gist), volgens een onberispelijk vakmanschap. Van Jupiler kun je genieten op elk moment, dankzij zijn fris karakter, vlotte verteerbaarheid en toegankelijke smaak.

See also:  Wat Eten De Grieken?

Is Hertog Jan bier of pils?

Hertog Jan Pilsener is een Pils met 5,1% alcohol. Hertog Jan Pilsener wordt gebrouwen door Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

Wie heeft Jupiler uitgevonden?

In 1950 produceerde brouwerij Piedboeuf haar eerste Jupiler: de Urtyp. In 1966, voortbouwend op het succes van de Jupiler Urtyp, lanceerde de Piedboeuf-brouwerij de Jupiler 5 (5 omdat deze 5% alcohol bevatte): een licht bier, gemakkelijk te drinken omdat het minder bitter en minder alcoholisch was.

Welke bieren vallen onder AB InBev?

We voeren sterke lokale en internationale merken, zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Hoegaarden en Beck’s. Bierbrouwerij AB InBev is niet alleen de grootste brouwer ter wereld, maar ook een organisatie die veel waarde hecht aan kwaliteit, verantwoord ondernemen en rijke brouwtradities.

Welke bieren bij AB InBev?

Topmerken die staan voor kwaliteit

 • Close. Bud. www.kingofbeers.nl.
 • Leffe. www.leffe.com. Facebook.
 • Dommelsch. www.dommelsch.nl.
 • Close. Hertog Jan.
 • Jupiler. www.jupiler.be.
 • Stella Artois. www.stellaartois.com.
 • Corona. www.corona.com.
 • Hoegaarden. www.hoegaarden.com.
 • Welke bieren horen bij AB InBev?

  Bekende Belgische bieren van deze groep zijn Belle-Vue, Hoegaarden, Hougaerdse Das, Jupiler, Leffe, Piedboeuf, Safir, Stella Artois en Vieux Temps. De groep is ook eigenaar van enkele Nederlandse biermerken, zoals Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.

  Wat is Jupiler Blue?

  Jupiler Blue is een dorstlessende en verfrissende pilsener. Het heeft die bekende bitterzoete smaak van Jupiler. Met 3,3% alcohol heeft Jupiler Blue minder alcohol dan de reguliere pils.

  Hoeveel alcohol zit er in Jupiler 0 0?

  Megabrouwer AB InBev introduceert begin december een écht alcholvrije Jupiler. Jupiler NA dat 0,5% alcohol bevatte zal verdwijnen. Jupiler 0,0% is een alcoholvrij pilsbier dat wordt gemaakt met dezelfde ingrediënten als het klassieke Jupiler pintje.

  See also:  Wanneer Poep Je Je Eten Uit?

  Wat betekent Jupiler?

  Jupiler is een Belgisch pilsbier met een marktaandeel van zo’n 45% in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupille-sur

  Adblock
  detector