Waar Wordt Texels Bier Gebrouwen?

Op het Waddeneiland wordt door vier brouwerijen bier gebrouwen. De grootste en oudste is de Texelse Bierbrouwerij. Die is gevestigd in de oude zuivelfabriek aan de voet van de Hoge Berg. Al twintig jaar wordt er bier gebrouwen.
De Texelse Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij van speciaalbieren, gevestigd op Texel, nabij Oudeschild.

Waar wordt Skuumkoppe Gebrouwen?

Texels Skuumkoppe is een Nederlands speciaalbier van Texel, gebrouwen door de Texelse Bierbrouwerij.

Is Texels bier van Heineken?

Heineken Nederland koopt de Texelse Bierbrouwerij, bekend van speciaalbier Texels Skuumkoppe. Door de deal zullen de bieren van het Waddeneiland straks op nog meer plaatsen in Nederland te koop zijn.

Hoeveel bier brouwt Texel?

‘ Bierbrouwerijen zijn niet scheutig met cijfers over hoeveel bier ze brouwen. Naar schatting schijnt Texelse tussen de 35.000 en 40.000 hectoliter bier te brouwen.

Hoeveel flessen Texels 2020?

Zo nam de Texelse Bierbrouwerij een nieuwe bottellijn aan de voorkant van de voormalige melkfabriek in gebruik. Sinds januari 2001 worden hier de 30 cl en 75 cl flessen en kruiken afgevuld, voorzien van een kroonkurk en geëtiketteerd. De capaciteit van de bottellijn bedraagt maximaal 5000 flessen per uur.

Wat voor bier is Skuumkoppe?

Texels Skuumkoppe is een bovengistend donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten, waaronder Texelse gerst. Dit speciaalbier dat zijn naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is vol van smaak met hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk.

Hoeveel speciaalbier Texel verkocht?

De brouwerij is gevestigd op het eiland Texel, in Oudeschild en heeft een eigen proeflokaal waar bezoekers kennis kunnen maken met de speciaalbieren van Texels. Alle bieren zijn zowel op de tap als in de fles verkrijgbaar. Enkele kerngegevens: Afzet: 3,5 mln.

See also:  Hoe Maak Je Een Echte Cappuccino?

Is Affligem van Heineken?

Heineken wil de wereld veroveren met het Belgische abdijbier Affligem. Affligem is een internationale hit van Heineken en wordt gebrouwen door Brouwer Alken-Meas.

Hoeveel flessen speciaal bier Texels?

Met succes: in 2002 werd het Texels Bock onderscheiden en vond de speciale export-doos (vijf flesjes met een speciaal Texelglas) gretig aftrek in het gehele land (in 2003 werden er 10.000 pakketten afgezet). Alle supermarkten en slijterijen op Texel hebben het bier in het assortiment.

Hoeveel speciaalbier verkocht 2020?

Speciaal bier steeds populairder

2021 2020
Verkoop totaal 10.887.451 10.613.931
Pils 8.482.058 8.250.033
Speciaalbier 1.315.381 1.232.544
Alcoholvrij 743.168 738.473

Hoeveel bier verkocht in 2020?

In 2020 werd in Nederland zo’n 11 miljoen hectoliter bier verkocht. In 2019, toen Nederland nog niet te maken had met de COVID-pandemie en de horeca gewoon open was, lag de verkoop op ruim 12 miljoen hectoliter. Van al het bier dat in Nederland wordt geconsumeerd wordt 85% ook daadwerkelijk in Nederland gebrouwen.

Wat kost een Texels biertje?

Prijs van Texels Skuumkoppe fles 30cl

De gemiddelde prijs van een fles á 0,30 liter van Texels Skuumkoppe is €1,77 (€5,9 per liter). De gemiddelde prijs van Texels Skuumkoppe in de winkel is €5,73 per liter. In een fles 30cl zit in totaal 0,30 liter. Op een fles 30cl Texels Skuumkoppe zit €0,10 statiegeld.

Wat is er allemaal te doen op Texel?

10x wat te doen op Texel: met goed én slecht weer

 • Ga zeehonden spotten.
 • Waai uit op het strand.
 • Ontdek de schattige dorpjes.
 • Huur een (elektrische) fiets.
 • Maak een tandemsprong.
 • Bezoek de Slufter. Wat te doen op Texel: slecht weer.
 • Texelse producten proeven.
 • Naar de bierbrouwerij of wijngaard.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector