Wanneer Mag Je Bier Drinken?

Bier en wijn mag vanaf 16 jaar. Minister de Block besliste dat enkel bier en wijn nog toegelaten is van 16 tot 18 jaar. Gefermenteerde dranken als vermout en gedistilleerde dranken zijn dus niet langer toegelaten vanaf 16 jaar. Er is een principieel verbod voor het verkopen, schenken of aanbieden van alcoholische dranken aan personen jonger dan 18
Eerst mochten jongeren in Nederland alcohol kopen vanaf 16 jaar. Maar die leeftijdsgrens is in 2014 verhoogd. Nu moet je minimaal 18 jaar oud zijn om alcohol te mogen kopen. Met de nieuwe Alcohol Wet wordt ook de verkoper van alcohol strafbaar.

Is drinken onder 18 strafbaar?

Volgens de wet is het niet verboden. Als je nog geen 18 jaar bent, mag je geen alcohol kopen of bij je hebben. Alcohol drinken in openbare gelegenheden, zoals kroegen en discotheken, kan dus niet.

Waar is de alcoholgrens 16?

In Denemarken en Cyprus mag je al drinken vanaf zestien jaar, maar mag je pas binnen in een bar vanaf achttien jaar. De zestienjarige Denen mogen dus wel thuis stomdronken worden, maar niet op café. Ook in Luxemburg en Italië mag je eender welk drankje uitkiezen om je zestiende verjaardag mee te vieren.

Wat mag je drinken vanaf 16?

De wet van 10 december 2009 bepaalt dat geen alcohol mag verkocht worden aan jongeren onder de 16. Voor sterkedrank (wodka, jenever, mixdranken) moet je minstens 18 zijn. Wil een jongere alcohol kopen, moet hij of zij kunnen bewijzen 16 of 18 te zijn.

Waarom de alcohol grens naar 18 moet?

Alcoholgebruik door jongeren onder de 18 is extra riskant omdat: Alcohol schadelijk is voor het lichaam en de ontwikkeling van de hersenen. Diverse organen zijn op je 18e nog in ontwikkeling. Zo ontwikkelen je hersenen zich tot hun 24e.

See also:  Wat Eten Hamsters Wel En Niet?

Wat gebeurt er als je onder de 18 drinkt?

Jongeren die op jonge leeftijd regelmatig drinken, halen slechtere cijfers op school. Schade aan het lichaam. Veel drinken kan het hart, de lever en de maag beschadigen. Ook wordt de kans op kanker groter.

Is het strafbaar om je kind alcohol te geven?

Door de nieuwe alcoholwet – die vandaag ingaat – is het strafbaar om alcohol door te geven aan jongeren tot 18 jaar op openbare plekken, zoals in restaurants, bars en bij festivals. De boete is 100 euro, zo laat demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) weten.

Hoeveel alcohol mag je drinken als je 16 bent?

Dat zijn alcoholhoudende dranken die een alcoholpercentage hebben tot 15%. Dat zijn bijvoorbeeld de meeste soorten bier en wijn. Alles dat een percentage van 15% of meer heeft mag worden verstrekt aan personen van 18 jaar en ouder.

Kan je 0.0 kopen onder 18?

Ja, je mag alcoholvrij bier kopen zonder identiteitskaart. In alcoholvrij bier zit namelijk geen alcohol, daarom mag iedereen het kopen en drinken en is er geen legitimatiebewijs voor nodig.

Wat voor drank mag je kopen als je 16 bent in Belgie?

Het is verboden om alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan wie jonger is dan zestien jaar. Met alcohol bedoelt men alle alcoholhoudende dranken van meer dan 0,5% vol., onder andere bier, wijn, Sterke drank mag men niet verkopen, schenken of aanbieden aan min-achttienjarigen.

Is wijn 16+?

De wet is heel simpel: het is verboden om alcoholhoudende dranken zoals bier en wijn te verkopen, schenken of aan te bieden aan jongeren onder de 16 jaar. Voor sterke drank ligt de leeftijdsgrens op 18 jaar.

See also:  Wat Eten Op Een Zomerse Dag?

Wat mag vanaf 16 jaar België?

Wat zijn mijn rechten vanaf 16 jaar?

 • Je mag seks hebben met je lief als die ook minstens 16 jaar is.
 • Je mag een dancing of café binnengaan en een pint drinken, maar geen sterke drank.
 • Je kunt zelf een testament opmaken.
 • Je mag met een bromfiets rijden.
 • Waarom moet de alcohol grens naar 21?

  Sinds de invoering van de leeftijdsgrens van 21 jaar voor alcoholgebruik in de Verenigde Staten, zijn studenten minder geneigd om overmatig te drinken dan daarvoor. Ook raken ze minder vaak betrokken bij verkeersongelukken waarbij alcohol in het spel is.

  Wat is de reden dat jongeren drinken?

  De meeste jongeren drinken alcohol omdat ze het lekker vinden of omdat ze het gezellig vinden bij het uitgaan. Na de eerste paar glazen voel je je namelijk wat losser en vrijer. Daarom leg je vaak wat gemakkelijker contact als je iets gedronken hebt.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector