Wanneer Moet Je Komkommer Oogsten?

Je oogst een komkommer wanneer deze ongeveer 20-25 centimeter groot is. Snij met een mesje het stukje steel áchter de komkommer door.

Hoe weet je of komkommer rijp is?

Het beste kan men de komkommers vroeg oogsten omdat dan de plant nog verdere vruchten aanzet. Als de komkommers glad aanvoelt en helemaal groen is, is deze rijp om te oogsten Wanneer men de komkommers te groot laat worden, ontwikkelt de plant geen nieuwe vruchten meer!

Hoe lang duurt het voordat je komkommer kan oogsten?

Oogsten vanaf half juli tot einde zomer. Komkommers kunnen geen vorst verdragen. Daarom zaai je ze niet te vroeg. Zaai de zaden tussen half april en half mei voor, de oogst valt dan vanaf ongeveer half juli en duurt tot de planten het in de nazomer door kou of ziekte begeven.

Hebben komkommer planten veel water nodig?

Tijdens het groeien heeft je komkommerplantje eerst nog niet zo veel water nodig. Geef zeker iedere dag een halve gieter water per plant. Je merkt dat de plant meer water nodig heeft als de bladeren gaan hangen. Komkommers zijn gevoelig voor de ziekte ‘meeldauw’, dus geef geen water op het blad.

Waarom is de komkommer bitter?

Komkommers zijn lekker, maar toch kan het voorkomen dat er een iets wat bittere smaak aan zit. Dit komt doordat de komkommerplanten van nature een stof bevatten, Cucurbitacin genaamd, die van zichzelf bitter is. Ook is het mogelijk dat de plant bittere vruchten produceert als gevolg van hevige temperatuurschommelingen.

Is een Komkommerplant eenjarig?

Het is een eenjarige plant en aan een stengel kunnen wel tientallen komkommers groeien. Wanneer je een komkommer oogst, zie je binnen een paar dagen alweer een nieuwe ontstaan. De snelle groei en de mooie gele bloemen die aan de plant groeien, maken van de komkommer een leuke groente voor in je moestuin.

See also:  Wat Moet Je Doen Als Je Pijn Hebt Met Slikken?

Hoeveel komkommers groeien er aan een plant?

Je kunt per plant in een platte bak die niet te vol en goed verdeeld is wel 20 tot 25 komkommers per plant oogsten. Ook komkommers voor kasteelt zaai je wat eerder: begin tot half april binnenshuis (of bij goed weer in de kas maar let dan goed op nachtvorst!!).

Hoe lang van bloem tot komkommer?

De vruchten groeien in de bladoksels van de plant. Bestuiving is niet nodig. Van bloem tot volwassen komkommer is een razendsnel proces. In de winter kan het drie weken duren, maar in deze tijd heb je al binnen een week een rijp product.

Kan komkommer buiten groeien?

Oorspronkelijk komt de komkommer uit Azië maar vandaag is het een goed ingeburgerde moestuin plant. De plant groeit goed in een tuinkas of serre maar ook buiten in volle grond.

Heeft een Komkommerplant veel zon nodig?

Komkommers zijn eenvoudig te kweken. Ze hebben niet veel verzorging nodig. Een beetje mest, veel zon en iets om op te klimmen is alles wat een komkommerplant nodig heeft om u een hele zomer van komkommers te voorzien. Wij oogsten tientallen komkommers elk jaar van 3 of 4 komkommer planten.

Hoe moet je komkommers kweken?

Komkommerzaden kiemen het beste bij een temperatuur van 20 tot 22 graden. Buiten planten doe je halverwege mei, wanneer de kans op nachtvorst zeer klein is. In een kas kun je al eerder beginnen met planten, omdat de kans op nachtvorst dan wat kleiner is. Zowel in een kas als buiten plant je komkommers op 150 x 40 cm.

See also:  Wat Doe Je Met Aubergine? (Correct answer)

Hoe komkommers opbinden?

Komkommers die buiten staan kunnen we ook het beste met touw opbinden, of tegen een raster van gaas laten groeien. Opbinden tegen een tonkinstok is lastiger bij komkommer omdat de stengel daar niet stijf genoeg voor is. De plantafstand hangt een beetje van de manier van opbinden af.

Waar komt oorspronkelijk de komkommer vandaan?

De komkommer komt uit India De langwerpige vrucht is ontstaan uit de veredeling van de augurk. Al minstens drieduizend jaar geleden werd de komkommer in cultuur gebracht in West- Azië. Naar grote waarschijnlijkheid namen de Romeinen de plant verder meer naar delen van Europa.

Is een komkommer een fruit of groente?

Komkommer is een vruchtgroente. Komkommer hoort bij de familie van meloen en courgette. Het is een van de populairste groenten in Nederland. Groente staat in de Schijf van Vijf.

Hoe lang voor komkommer ontkiemt?

Hoe lang duurt het voordat komkommerzaadjes ontkiemen? Het duurt gemiddeld één tot twee weken (kamertemperatuur) voordat de zaadjes ontkiemen. Let op: je moet de komkommerzaadjes zo min mogelijk blootstellen aan een natte bodem, omdat ze hier snel van gaan rotten.

Adblock
detector