Wat Eten Ze In Wales?

Traditionele voedingsmiddelen uit Wales zijn ondermeer kazen, Bara Brith (een fruitcake) en cawl, een rijk stoofgerecht gemaakt met spek, stukjes Wels lamsvlees en groente, inclusief het embleem van Wales, de prei. Een goede manier om de keuken van Wales te ontdekken is een bezoek aan een lokale boerenmarkt. Er zijn er ongeveer 27 in Wales.
De keuken van Wales bestaat echt niet meer alleen uit beans on toast en grauwe stoofpotten, integendeel zelfs. De meeste restaurants en pubs serveren prachtig delicaat vlees (veel lams) met verfijnde sauzen en veel groenten en bij de meesten heb je niet eens door, afgezien van de ingrediënten, dat je in Wales zit.

Wat is Welsh complet?

Dat moest ik een keer proberen. Ik kreeg een pannetje voor me met hele zware kost: toast met ham, een hele lading gesmolten cheddar kaas in bruin bier plús een spiegelei: voilà le Welsh Complet.

Wat is Welsh eten?

Een miskende specialiteit: welsh – In bier gesmolten cheddar, ham en een spiegelei, dat alles op een stukje brood dat gegrild is in de oven. Het gerecht is Welsh van oorsprong en valt een beetje uit de toon in het landschap van de Franse gastronomie.

Wat eten ze in Lille?

Lokale specialiteiten

Typisch voor Lille zijn de waterzooi en stoofvleesgerechten. De laatste wordt, geheel op Vlaamse wijze, in bier gestoofd. Hoewel Frankrijk bekend staat om zijn wijnen moet je in Lille absoluut bier proeven. Lille en de omgeving kennen verschillende bieren en lekkere jeneversoorten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector