Wat Is Garnituur Eten?

Garnituren zijn enkelvoudige of samengestelde gerechten die als onderdeel van een hoofdgerecht (soms van een tussengerecht) worden opgediend. Het zijn op zichzelf staande gerechten die samen met het basisgerecht het hoofdgerecht vormen. Toevoegingen in soepen of sauzen worden ook ‘garnituren’ genoemd, maar deze worden hier niet behandeld.
Verzamelnaam voor verschillende, bij een gerecht of schotel behorende onderdelen of producten, die tegelijk met het hoofdbestanddeel worden opgediend en het karakter er aan geven. Het garnituur dient zowel in smaak als wat uiterlijk betreft in harmonie zijn met de schotel waarbij het wordt opgediend.

Wat is een garnering?

versieren, omlijsten, beleggen, een gerecht opmaken om het aantrekkelijker te maken.

Wat betekent tweede garnituur?

tweede garnituur: renner van de tweede rij, minder goede renner, renner die alleen kermiskoersen rijdt.

Wat betekent garnering wikikids?

Garneren is een schotel etenswaren rondom versieren, opmaken.

Wat is Nappeer?

Zoals veel culinaire termen komt ook napperen uit het Frans. Het Franse werkwoord napper betekent ‘dekken’ of ‘bedekken’. Daarbij kan het gaan om een tafel die met een tafelkleed bedekt wordt, maar ook om eten dat met een saus bedekt of overgoten wordt. Je legt dan als het ware een kleedje van saus over je eten.

Wat is Deglaceren?

Deglaceren wil zeggen dat je na het braden van vlees, vis of gevogelte de aanbaksels losmaakt met vloeistof. Dat kan met bouillon, wijn, bier, water of azijn, afhankelijk van het recept. De vastgekoekte restjes dienen als basis voor een saus. De gekarameliseerde aanbaksels zitten namelijk vol smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector