Wat Is Lekker Met Hummus Op Brood? (Solution)

Wat te combineren met hummus?

Toppings voor op de hummus

 • Paprika, rauw of gegrild.
 • Gegrild courgette.
 • Tomaat, rauw, gegrild of (wel een stuk minder duurzaam) zongedroogd.
 • Rucola of andere soorten sla.
 • Radijsjes.
 • Champignons, rauw of gebakken met olie en knoflook.
 • Avocado.
 • Maïs.

Is hummus gezond broodbeleg?

De Vries: ” Hummus is in principe heel gezond, al moet je bij de de versie uit de supermarkt wel goed opletten of er niet al te veel suiker en zout aan is toegevoegd. Maar onder de broodbelegsoorten zien we hummus zeker als een gezonde keuze.”

Waar smaakt humus naar?

Veel van die verschillende smaken, met meer dan alleen kikkererwten, komen uit Zaandam. Maza maakt hummus naar eigen zeggen ‘volgens authentiek recept en bereidingswijze’. Toch vallen die smaakjes zoals met pompoen, artisjok, zongedroogde tomaat, vijg & cranberry en groene curry niet overal in de smaak.

Welke smaken hummus zijn er?

9x hummus variatie

 1. Classic hummus. Om te beginnen; classic hummus gemaakt van kikkererwten, tahin.
 2. Wortelhummus met kurkuma en komijn. Dit is misschien wel de lekkerste humus die ik ooit gemaakt heb.
 3. Hummus met harissa.
 4. Zoete aardappel hummus.
 5. Geroosterde paprika hummus.
 6. Pompoenhummus.
 7. Bietenhummus.
 8. Kerrie-pompoen hummus.

Wat kan je het beste op je boterham?

Dit zijn gezonde belegkeuzes uit de Schijf van Vijf:

 • Halvarine of margarine uit een kuipje op elke boterham.
 • Zuivelproducten: 20+ en 30+ kaas, hüttenkäse, zuivelspread, mozzarella, zachte geitenkaas.
 • Ei.
 • Noten en notenpasta en pindakaas met 100% pinda’s of noten, zonder toegevoegd zout of suiker.

Welke hummus is het gezondst?

Conclusie. De AH Klassieke hummus en de AH Hummus scoren het best op de meeste punten. Beide zijn ze laag in verzadigd vet en bevatten de meeste kikkererwten. Qua vezels en zout scoort de AH Hummus net even iets beter, maar voor welke van de twee je kiest, dat maakt niet zo heel veel uit.

See also:  Lichte Hersenschudding Hoe Lang Geen Alcohol?

Hoe gezond is hummus uit de supermarkt?

Hummus uit de supermarkt is niet altijd even gezond, blijkt uit onderzoek door de Consumentenbond. Hiervoor werd de samenstelling van 78 soorten hummus onder de loep genomen. Volgens de bond krijgt 37 procent van de hummus de zogenoemde Nutri-Score A, de rest Nutri-Score B (42 procent) of C (21 procent).

Is hummus goed voor afvallen?

Hummus bevat veel vezels. Vezels heeft je lichaam nodig om te functioneren, en daarnaast kunnen ze je natuurlijk ook helpen met afvallen. Je voelt je sneller vol en eet dus ook vaak gezondere porties.

Is hummus gezond Voedingscentrum?

Er zit 5,2 gram vet in 1 eetlepel (20 gram) hummus, waarvan 0,9 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

Hoeveel kikkererwten in humus?

De versie van Maza, die de hunne hoemoes noemen, bevat maar 37 procent kikkererwten en 624 kilocalorieën, bijna even weinig kikkererwten als het AH-merk Hoemoes.

Wat zit er in hoemoes?

Een humeuze bovenlaag ontstaat wanneer organische stof (afgestorven planten- en dierresten, uitwerpselen) wordt afgebroken door het bodemleven. Humus is dus organische stof waarvan de gemakkelijk verteerbare delen al zijn afgebroken door bacteriën en schimmels.

Hoeveel soorten hummus zijn er?

Drie soorten hummus – recept – okoko recepten.

Wat is het verschil tussen hummus en hoemoes?

Hummus (Arabisch حمص بطحينة, hommos bi tagina; Hebreeuws חומוס, goemoes) is een puree op basis van kikkererwten, sesamzaadsaus (tahin) en enkele andere ingrediënten. Het woord wordt ook wel geschreven als humus, hoummous of hoemoes, maar die spelwijzen komen niet voor in het Groene Boekje.

See also:  Wat Eten Orang-Oetans?

Waar koop je echte hummus?

De hummus van Jumbo (1,89 euro) bevat 52 procent kikkererwten en 12,5 procent tahin. In hummus van Aldi (1,09 euro) zit 53 procent hummus en een onbekend percentage tahin. Grofweg de andere helft van de hummus bestaat uit (goedkope) zonnebloem- of raapolie, water, zuur, zout, knoflook en conserveringsmiddelen.

Adblock
detector