Wat Mag Een Baby Konijn Eten?

Wat mag een konijn eten?

 • Droogvoer. Weinig droogvoer betekent voor een konijn ouder dan 7 maanden: maximaal 20 gram per kg lichaamsgewicht per dag.
 • Onbeperkt hooi. Een konijn moet dag en nacht over hooi kunnen beschikken.
 • Groenvoer. De aanbevolen hoeveelheid groenvoer is 50-100 gram per kg.
 • Fruit. Een konijn kan praktisch alle fruit eten.
 • Als de konijntjes 3 weken oud zijn beginnen ze van het hooi en het groenvoer van het moederkonijn mee te knabbelen. Vanaf de leeftijd van 4 weken proberen ze van het hardvoer te eten. De moedermelk hebben ze echter nog steeds hard nodig.
  Geef maximaal 50-100 gram groente per kg lichaamsgewicht per dag en geef verschillende soorten. Geef geen bieslook, prei, ui, knoflook, kool, sla of aardappelschillen. Fruit mag uw konijn ook eten, maar voer dit in beperkte mate aangezien fruit veel suiker bevat en daardoor snel tot diarree en overgewicht kan leiden.

  Wat heeft een baby konijn nodig?

  Pas na 2 tot 3 weken beginnen de konijntjes voorzichtig het hok te ontdekken. Als ze 3 weken oud zijn, beginnen ze naast melk ook wat brokjes te eten. Konijntjes moeten minimaal 6 weken bij hun moeder blijven. Want tot die tijd drinken ze bij hun moeder.

  Welke groenten mag je aan een konijn geven?

  Wat mogen konijnen eten: de boodschappenlijstjes!

 • Alfalfa.
 • Andijvie.
 • Bieten.
 • Bleekselderij.
 • Bloemkool.
 • Boerenkool.
 • Broccoli topjes en bladeren.
 • Chinese kool.
 • Hoe geef je een baby konijn eten?

  Voer de babykonijntjes drie keer keer per dag ongeveer 1,5 ml tot ze 90 gram wegen. Ga dan over op 2 keer per dag totdat ze 350 gram wegen. Daarna is 1 keer per dag voldoende. Geef de voeding heel voorzichtig zodat de diertjes zich niet verslikken.

  See also:  Zwanger Welke Vleeswaren Niet Eten?

  Kan een konijn 1 baby krijgen?

  Hoe is het dan gebeurd dat ze zwanger is van dit jonge konijntje? Hou haar maar goed in de gaten, want konijntjes krijgen zelden maar 1 jong konijntje het kan zijn dat er nog meer in haar buik zitten. Anders is het raadzaam even naar de dierenarts te gaan.

  Is een konijn alleen zielig?

  Je kan een konijn ook alleen houden, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je konijn veel aandacht nodig zal hebben. Het is daarom als je er de ruimte voor hebt beter om twee of meer konijnen samen te houden.

  Wat doen met baby konijntjes?

  In principe hoeft u aan een nest met konijnen niets te doen. De moeder verzorgt de konijnen twee keer per dag door op het nest te gaan zitten en de jongen te laten drinken. Vaak zal ze verder doen alsof ze niet bestaan. Zaak is het wel om de moeder voldoende eten en drinken te blijven geven, maar spreekt voor zich.

  Wat mag een konijn zeker niet eten?

  Wat mag een konijn niet eten? Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

  Wat is giftig voor konijnen?

  Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden. Vermijd bovendien liever avocado, ui, knoflook, bloemkool en aardappelen. Ook rabarber is giftig. Let verder op met sla, en in het bijzonder met ijsbergsla.

  See also:  Wat Eten We Vandaag Koks?

  Waarom eet een konijn de jongen op?

  konijnen eten hun jongen op als ze gestresst zijn maar ook als er iets niet goed is met de jongen dat kan ook de reden zijn dat ze door het hok lagen verspreid dat hoeft natuurlijk niet want ze kunnen ook aan de tepel hebben gehangen terwijl de moeder weg sprong van het nest.

  Hoeveel voer baby konijn?

  Een konijn jonger dan 7 maanden mag zoveel droogvoer eten als hij wil. Konijnen ouder dan 7 maanden mogen maximaal 25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag, verdeeld over ‘s morgens en ‘s avonds. Dit lijkt heel weinig, maar is meer dan voldoende voor een gemiddeld konijn.

  Hoe weet je dat een konijn gaat bevallen?

  Hoe weet ik dat mijn konijn gaat werpen? Een paar dagen voor de worp eet je konijn minder en zwelt haar vulva op. Sommige wijfjes (of ‘voedsters’) scheiden dan ook wat slijm uit. Haar lichaamstemperatuur daalt een beetje en ze wordt een beetje humeurig.

  Hoe oud is een baby konijn?

  Deel 1 van 3:

  Een jong konijn is tot 9 maanden oud. Een volwassen konijn is ongeveer van 9 maanden tot 4 – 5 jaar oud. Een oud konijn is 4 – 5 jaar of ouder. Sommige konijnen worden wel 10 – 12 jaar oud.

  Hoe snel groeien baby konijntjes?

  Dit gewicht zal echt per nest en moeder verschillend zijn. Een konijn in redelijk goede groei zal zeker rond de 10 gram per dag aankomen gemiddeld. Eén voedster uit het nestje blijft bij Bunny Ranch Chanty wonen, de andere jongen gaan naar nieuwe huisjes toe.

  See also:  Wat Is Zwarte Zout? (Solved)

  Hoe geef je konijn fruit met mate?

  Geef fruit met mate, omdat de suikers in het fruit je konijn dik kunnen maken en konijnen diarree kunnen krijgen van teveel fruit. Een korstje brood mag ook, maar niet teveel. En geef liever geen snoepjes of knaagstengels uit de dierenwinkel, je konijn wordt er te dik van. Verwen je konijn dan liever met wat fruit of groente.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector