Wat Mag Je Eten Na Het Zetten Van Een Prothese?

Neem de eerste dagen zachter voedsel, zoals puree, gehakt en zacht fruit. Probeer enkele dagen daarna een stukje vis en een aardappel. Weer later kunt u voedsel eten zoals vlees of een appel.
Begin met het eten van vloeibaar voedsel zoals zachte puree, appelmoes, pudding, gekookte granen, eieren en soep. Ben voorzichtig met het gebruik van hete dranken en voedsel, zodat u niet uw mond verbrandt. In het begin kunt u moeilijker temperaturen inschatten. Dit komt door de isolerende kwaliteit van het kunstgebit.

Wanneer moet u een gebitsprothese nemen?

Ook moet u de tandarts voor de periodieke controle blijven bezoeken. Na verloop van tijd gaan uw kaken namelijk ongemerkt slinken waardoor de gebitsprothese niet meer goed past. Uw behandelaar kan de gebitsprothese weer goed passend maken of hij kan u op tijd aanraden een nieuwe gebitsprothese te nemen (meestal na ± tien jaar).

Hoe schoonmaken de gebitsprothese?

Bewaar de gebitsprothese in een bakje met water, ververs iedere dag het water. De gebitsprothese maakt u dagelijks schoon met gewone zeep en een protheseborstel of een nagelborstel. Tandpasta en reinigingstabletten zijn zeer slecht voor het behoud van de gebitsprothese. Gebruik daarom deze producten niet voor de schoonmaak van uw gebitsprothese.

Kan je een appel eten met een kunstgebit?

Bijt nooit stukken van harde etenswaren zoals appels of rauwe wortels. Dat wordt ook afgeraden als u al gewend bent aan het kunstgebit. Neem de tijd om te wennen aan het eten met een kunstgebit.

Hoe lang duurt het voordat een nieuw kunstgebit goed zit?

Het kost namelijk wat tijd om te wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Het kan een maand tot twee maanden duren voordat u zich comfortabel voelt in uw nieuwe kunstgebit. Uw tandarts of tand technicus zal u in deze beginperiode goed begeleiden.

See also:  Kind Overgeven Wat Eten?

Hoe lang Noodprothese?

Een noodprothese is een tijdelijke oplossing en gaat meestal tot ongeveer een jaar mee. Na die periode kan de kaak zo van vorm veranderd zijn dat het kunstgebit opnieuw wordt aangemeten.

Hoe kauwen met kunstgebit?

Stukken afbijten kunt u met een kunstgebit beter niet doen. Snijd uw voedsel daarom in stukjes en kauw rustig en gelijkmatig met de kunstkiezen. Neem daarbij aan beide zijden een stukje voedsel in de mond. Neem er meer tijd voor dan dat u gewend bent.

Is een appel goed voor je tanden?

Alle zure voedingsmiddelen, hoe gezond ook, kunnen schadelijk zijn voor uw gebit. Vooral voor zuur fruit moet u oppassen. Denk aan citrusvruchten, bramen en bessen, appels, druiven, kiwi’s en mango’s, maar ook aan de producten daarvan (appelstroop, jam, vruchtensap).

Welke problemen of welke problemen komen veel voor bij cliënten met een prothese?

Problemen met een kunstgebit of gebitsprothese kunnen bestaan uit het loszitten van het gebit, pijn en beperkingen bij het eten, maar bijvoorbeeld ook kokhalsneigingen. De invloed van gebitsprothese problemen op het dagelijks functioneren kan groot zijn.

Hoe vaak mag je een nieuw kunstgebit?

Wanneer u reeds een volledig kunstgebit zoals een uitneembaar kunstgebit of klikgebit heeft mag u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit aanvragen bij uw zorgverzekering. Het vervangen hiervan wordt bijna volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Wat kan je doen tegen drukplekken kunstgebit?

Op sommige plaatsen misschien wel iets té strak. Daardoor kunnen gevoelige drukplaatsen ontstaan. Door een kleine correctie aan uw kunstgebit kan uw behandelaar deze pijn meestal wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw kunstgebit!

See also:  Wat Gebruikte Herman Brood? (Solution found)

Kan je met kunstgebit slapen?

Mag ik het gebit ´s nachts inhouden? Om de kaken rust te geven, is het beter dat u het gebit ‘s nachts niet draagt. Vindt u het vervelend om met een lege mond te slapen, doe dan alleen het ondergebit uit. Als u het gebit niet uit wilt doen, laat het dan regelmatig nakijken door de tandarts.

Wat is het verschil tussen een Noodgebit en definitief gebit?

Officieel spreken we van een noodgebit als er meer dan acht tanden tegelijk worden getrokken. Worden er acht of minder tanden getrokken, dan is het een immediaat prothese. Zodra uw kaak is geheeld, meten we uw definitieve AvaDent gebit aan.

Wat is een nood kunstgebit?

Een immediaatprothese is een kunstgebit dat direct geplaatst wordt na het trekken van de laatste tanden en/of kiezen, ook wel noodprothese genoemd. Als de laatste tanden en kiezen getrokken moeten worden, heb je de keuze voor een immediaatprothese of 3 maanden zonder tanden lopen.

Hoe vaak gebit Rebasen?

Na verloop van tijd kan het kunstgebit loskomen of bepaalde drukplekken vertonen. Dit is een natuurlijk proces en is helaas niet te voorkomen. Het is daarom belangrijk om de pasvorm van uw kunstgebit goed in de gaten te houden en meestal na 2 jaar te laten rebasen door de tandprotheticus.

Kan niet kauwen met kunstgebit?

Ze kunnen het gevoel geven dat je een mondknevel hebt of je kunt op je wang of tong bijten. Als je een bovenprothese hebt, kan het even duren voordat je tong eraan gewend is dat hij tegen het kunstgebit en niet tegen je gehemelte aankomt. Maak je geen zorgen. Deze problemen zullen naar verloop van tijd minder worden.

See also:  Hoe Gebruik Je Dille?

Kan je eten met een plaatje?

De meest eenvoudige manier om deze aan te vullen is door middel van een zogenaamd plaatje. Dit plaatje vult de tanden aan en zorgt er in elk geval voor dat het gebit er weer compleet uit zit. Het eten met een plaatje wil nog wel eens problemen geven maar dat is per persoon verschillend.

Kan je kauwgom eten met een kunstgebit?

Wie een kunstgebit heeft kan kauwgom beter laten staan. Hoewel kauwgom niet aan echte tanden blijft zitten, plakken de meeste soorten kauwgom bij een kunstgebit aan de tanden vast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector