Welke Botanicals Bij Welke Gin?

Engelwortel is erg belangrijk voor gin; het maakt de drank “droog”, intensiveert de smaak van andere botanicals, draagt bij aan een intense smaakbeleving en fungeert als bindmiddel voor de vluchtigere smaken. Munt combineert erg goed met de jeneverbes. Sterker nog, het is de perfecte begeleider van de jeneverbes.

Welke garnering bij welke gin?

Voor iets met zo’n simpele basis – gin, tonic en garnering – maakt de juiste combinatie van de 3 type ingrediënten alles uit.

Zoet & Bloemig.

GIN TONIC GARNERING
Sipsmith Bloemige Tonic (Lavendel of Oranjebloesem) Steranijs / Jeneverbes
Gordon’s Elderflower Fruitige tonic (Sinaasappel of Citroen) Vlierbloesem / Citroen

Welke botanicals bij Tanqueray?

Jeneverbessen staan in het middelpunt van Tanqueray 10 Gin. Klassieke botanicals als koriander en engelwortel zorgen voor een aardse tint. Het aardse zit ver verstopt in het totale smaakpallet. Zachte toetsen komen voort uit zoethout en kamille.

Welke garnituur in gin tonic?

Het garneren van de gin-tonic is voor het oog, maar deels ook voor de smaak. Het is dan ook zaak om de juiste balans te vinden tussen het mooi maken van het drankje en het lekker maken. Bijvoorbeeld sinaasappel, citroen, steranijs, tijm, rozemarijn, peper, bessen of komkommer kunnen naar believen worden toegevoegd.

Welke botanicals bij Bombay Sapphire?

Bombay Sapphire Gin is de basis voor honderden cocktails en is in combinatie met Gin gekend als de “Bombay Tonic”. Gebruikte kruiden: jeneverbessen, amandelen, iris, staartpeper, kassiebast, koriander, malaguenapepier, zoethout en citroenschil.

Wat kan je mengen met gin?

Gin Tonic – De meest bekende mix, vul een glas met ijs en voeg hier 1/4 deel gin aan toe. Vervolgens voeg je 3/4 deel tonic toe en roer je de drank tot een geheel. Gin Bitter Lemon – In plaats van Tonic kan je ook Bitter Lemon gebruiken, dit maakt je drankje iets zoeter.

See also:  Waarom Kook Je Een Kreeft Levend?

Welke kruiden kun je in gin doen?

Welke kruiden en specerijen bij gin tonic?

 • Kaneelstokje;
 • Rozemarijn takje;
 • Vanillestokje;
 • Tijm takje;
 • Steranijs;
 • Zwarte peperbolletjes;
 • Roze peperbolletjes;
 • Kruidnagel;
 • Welke tonic bij Roku gin?

  Roku Gin & Tonic: de perfect serve

  Tip: kies Fentimans Yuzu Tonic als je het citrusaspect van deze gin éxtra wilt benadrukken. Kies voor Fever Tree Indian Tonic als je frisse en bittere smaken wilt toevoegen of ga op zoek naar je eigen favoriete samenstelling; hier vind je al onze tonic soorten.

  Welke Fever Tree bij Tanqueray?

  Tanqueray No. TEN gin met Fever-Tree Mediterranean tonic en een schijfje verse pompelmoes en een gekneusde jeneverbes als garnering.

  Welke tonic bij Tanqueray Sevilla?

  Tanqueray Flor de Sevilla Gin koppelen aan een tonic is beduidend eenvoudig. Een klassieke en neutrale tonic volstaat om deze Britse gin te doen schitteren. Onze voorkeur gaat uit naar een Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. Een zomers gevoel in je glas, exact wat je nodig hebt om een warme dag als vandaag.

  Wat kun je mixen met tonic?

  Vermouth met Tonic uit Nederland

 • Tumbler glas vullen met ijsblokjes.
 • 1 deel Vermouth.
 • 2 delen indian tonic.
 • Zest van een sinaasappel.
 • Takje rozemarijn.
 • Wat zit er in tonic?

  Tonic is een koolzuurhoudende frisdrank met als kenmerkend ingrediënt kinine, dat de bittere smaak levert. Daarnaast bevat tonic een ruime hoeveelheid suiker, of in de light-variant andere zoetstoffen als aspartaam.

  Wat is het garneren van een cocktail?

  Een garnering is niet alleen voor de vorm en de beleving. Het dient ook in het verlengde te liggen van de smaak en beleving van de cocktail. Soms versterkt het zelfs de smaakbeleving. Denk aan het zoutrandje van de Margarita of de passievrucht en het glaasje champagne bij de Pornstar Martini.

  See also:  Hoe Oud Moet Je Zijn Om Alcohol Te Kopen In Duitsland?

  Welke garnituur bij Bombay?

  De Bombay Sapphire gin is lekker in combinatie met een neutrale of bloemige (lavendel of roos) tonic en citroen. Deze gin wordt met maar liefst tien verschillende kruiden gedestilleerd. De Beefeater London Dry gin is goed te combineren met een neutrale tonic en citroen.

  Welke tonic bij Opihr?

  Gebruik dan +- 50ml Opihr gin en vul dit aan met 150 ml tonic. Onze voorkeur gaat uit naar de Fever Tree Indian Tonic, die met diens verfrissende karakter goed aansluit op het kruidige van de gin. Wanneer je liever een wat zachtere gin gebruikt kies dan voor Fever Tree Mediterranean Tonic.

  Hoe serveer je Bombay gin?

  Pak een fles Bombay Gin erbij en we gaan beginnen, onderstaand vind je de stappen:

  1. Pak een groot glas en vul dit met voldoende ijsklontjes.
  2. Voeg hier 50 ml Bombay Sapphire aan toe.
  3. Knijp een limoenpartje boven je glas uit.
  4. Vul dit aan met 100 ml van een tonic naar keuze.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector