Welke Groenten Cavia?

Met deze groenten kun je gaan experimenteren tijdens het voeren van je cavia:

 • Wortels.
 • Wortel loof.
 • Andijvie.
 • Witlof.
 • Veldsla.
 • Radijsjes.
 • Bleekselderij.
 • Broccoli.
 • Wat mag een cavia niet hebben?

  Welke groentes mogen niet aan cavia’s gevoerd worden? Wat giftig is voor je cavia is rabarber, ui, champignons en prei. De groentes die je geeft mag je nooit koken en ze moeten vers zijn! Ook noten, zaden en zuivel zijn niet goed voor je cavia en mag je dus niet geven.

  Waarom mogen cavia’s geen sperziebonen?

  Niet geschikt zijn kool, prei, rabarber, bonen, sperziebonen en aardappelen. Cavia’s kunnen zelf geen Vitamine C aanmaken, dit moeten ze dus binnen krijgen met de voeding (groenten of caviavoer of een tablet van de drogist).

  Hoeveel en welke groenten cavia?

  Een richtlijn voor de uiteindelijke hoeveelheid is ongeveer 50-100 gram verse groente per kilogram lichaamsgewicht per dag. Geschikte groenten (Het beste is om te variëren) Andijvie, broccoli, komkommer (met mate), paprika, radijs, tomaat, witlof, wortel en wortelloof.

  Wat vinden cavia’s leuk om mee te spelen?

  Een huisje of speeltunnel vinden cavia’s erg leuk om in te spelen en slapen. Let hierbij wel op dat het geen kwaad kan als de cavia er aan gaat knagen. Tegenwoordig bestaan er ook speciale cavia speeltjes zodat ze zich niet hoeft te vervelen.

  Waar zit vitamine C in voor cavia’s?

  Beaphar Vitamine C voor cavia’s is geschikt als dagelijkse bron van Vitamine C. Omdat cavia’s deze stof zelf niet aanmaken is dagelijks verstrekken vereist. Vitamine C, is belangrijk voor het beendergestel, het gebit en het bindweefsel. De in de tablet aanwezige vitamine C is stabiel en vervliegt dus niet.

  See also:  Hoe Snel Bevriest Yoghurt?

  Wat betekenen de geluiden van een cavia?

  Zacht piepen: Dit betekent dat je cavia’s tevreden zijn en zich op hun gemak voelen in de omgeving. Dit is dus een goed teken! Fluiten of hard piepen: In dit geval is er voedsel in de buurt! Je cavia’s weten, denken of hopen dat er eten hun kant op komt.

  Welke groente vinden cavia’s lekker?

  Groenten die de cavia dagelijks en onbeperkt mag hebben:

 • Andijvie.
 • Gras.
 • IJsbergsla.
 • Komkommer.
 • Maïs (zowel de maïs als de bladeren)
 • Paksoi.
 • Paprika (zowel de paprika zelf als het binnenste met de pitjes als de steel)
 • Peterselie (niet aan zwangere zeugen geven omdat dit een miskraam op kan wekken)
 • Hoe kan je een cavia tam maken?

  Wanneer je cavia niet meer bang is voor je hand met de snack erop, kun je proberen er een stapje bovenop te doen. Als hij geïnteresseerd naar je hand toekomt, kun je proberen langzaam met 1 of 2 vingers je cavia te aaien. Als hij hier positief op reageert kun je proberen steeds langer en vaker te aaien.

  Waar eten ze cavia’s?

  Cuy, zoals cavia hier wordt genoemd, staat niet alleen in Ecuador op het menu. Ook in andere Andes-landen, zoals Peru en Bolivia, is het beestje populair. Cavia’s worden hier al duizenden jaren gegeten. Lang voordat Europese ontdekkingsreizigers ze in de 16de eeuw mee naar huis namen.

  Wat en hoeveel eet een cavia?

  Gemiddeld hoort een cavia zo’n 30-45 gram voer per dier per dag te krijgen. Zorg er daarnaast voor dat de cavia’s voldoende vezelrijk hooi krijgen. Tip: voorkom selectief eetgedrag. Laat ze het volledige bakje leegeten en geef cavia’s alleen wat ze per dag op kunnen.

  See also:  Wat Kan Ik Eten Zonder Suiker?

  Hoeveel brokjes mag een cavia?

  Een volwassen cavia moet 20 gram brokjes per dag hebben. Verdeeld over ‘s morgens 10 gram en ‘s avonds 10 gram. en proefzakjes van een heel goed caviavoer, dat kan afgehaald worden. Het is belangrijk om een voer te geven met toegevoegde vitamine C.

  Hoe vaak moet je een cavia eten geven?

  De cavia eet ongeveer 80 maaltijden per etmaal. Elke dag wordt de hoeveelheid voer gegeven voor de gehele dag, vers water en ruim voldoende hooi. Cavia’s kunnen in tegenstelling tot andere dieren niet tegen vasten en moeten dus altijd ruim voldoende voer hebben.

  Wat vinden cavia’s niet leuk?

  Let wel op dat je niet hun hoofd streelt; dan denken de cavia’s namelijk dat je eten van hen wil stelen en kunnen ze bijten. Als je meerdere cavia’s hebt, moet je ze ook altijd samen op de bank zetten. Cavia’s vinden het niet leuk als hun vriendjes er niet bij zijn. In hun eentje willen ze vaak niet gestreeld worden.

  Wat doen cavia s graag?

  Cavia’s vinden een aantal dingen leuk, zoals slapen, rusten, liggen, hofmaken en paren, maar wat ze bijna de hele dag door kunnen doen en wat ze ook een groot deel van de dag doen als ze wakker zijn, is eten.

  Kan een cavia zich vervelen?

  Cavia’s zijn sociaal, intelligent en speels – en zonder voldoende afleiding zullen ze zich gaan vervelen. Om verveling te voorkomen hebben cavia’s voldoende speelgoed nodig om zich mee bezig te houden.

  Adblock
  detector