Welke Kruiden Mag Een Konijn Eten?

Voor konijnen die juist moeten afvallen: Gedroogde kruiden: Aardbeiblad, braam, brandnetel, bladmix, grasmix. Gedroogd fruit en groenten: Pastinaak, kokos.
Kruiden die je konijn in elk geval wel mag hebben zijn aarbeienblad, basilicum, berkenblad, gedroogde brandnetel, citroenmelisse, dille, dovenetel, duizendblad, gierst, goudsbloem, haver, herderstasje, kamille, korenbloem, komkommerkruid, marjolein, munt, paardenbloemblad, peterselie, onbespoten roos, rozemarijn, salie
Hier zijn alle goede kruiden en planten die je konijn wél mag eten: Brandnetels, laat deze wel een dag liggen zodat de brand eruit gaat, Wilde achillea, dit is erg goed voor stoornissen en de spijsvertering,

Welke kruiden eten konijnen niet?

Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Wat vind een konijn lekker om te eten?

Het dieet voor je konijn bestaat uit een combinatie van hooi, biks, groente/kruiden en natuurlijk vers water. Fruit en snoepjes zijn een lekkernij voor je konijn en dat mogen ze maar in kleine mate krijgen. Naast het voer dat jij aan je konijn geeft, moet hij ook de blindedarmkeutels die hij produceert, opeten.

Welke groenten vinden konijnen lekker?

Zoals gezegd zijn er goede groeten en groeten die uw konijntje beter niet kan eten. Goede groenten zijn bijvoorbeeld andijvie, bleekselderij, broccoli, komkommer en rucola. Tot de laatste categorie horen bieslook en bonen, erwten en mais, prei en ui, spruitjes en vaste kool zoals rode kool.

Wat is giftig voor konijnen?

Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden. Vermijd bovendien liever avocado, ui, knoflook, bloemkool en aardappelen. Ook rabarber is giftig. Let verder op met sla, en in het bijzonder met ijsbergsla.

See also:  Welk Eten Is Goed Voor Je Botten?

Welke groenten mag een konijn niet eten?

Groenten die u niet mag geven:

 • Bieslook.
 • prei.
 • ui.
 • knoflook.
 • alle soorten bonen en erwten.
 • rabarber(= giftig!)
 • vaste kool zoals rode kool (gasvorming)
 • aardappelen en aardappelschillen.
 • Welk fruit voor konijnen?

  Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad. Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten.

  Hoe lang kun je een konijn Dwangvoeren?

  Geef kleine beetjes tegelijk, verdeeld over 6-8 keer per dag (liefst zo vaak mogelijk). Zorg dat een ziek konijn zoveel binnenkrijgt dat het niet afvalt (dagelijks wegen). Een richtlijn voor de hoeveelheid dwangvoer is 25 – 50 ml per kg lichaamsgewicht per dag.

  Welke groenten mag je aan een konijn geven?

  Wat mogen konijnen eten: de boodschappenlijstjes!

 • Alfalfa.
 • Andijvie.
 • Bieten.
 • Bleekselderij.
 • Bloemkool.
 • Boerenkool.
 • Broccoli topjes en bladeren.
 • Chinese kool.
 • Hoeveel mag een konijn eten per dag?

  Alle konijnen hebben altijd beslist dag en nacht ongelimiteerd hooi nodig. 25 Gram biks per kg. lichaamsgewicht (hangt af van het energieverbruik van het konijn, als het konijn magerder wordt mag je meer geven). Dit lijkt weinig, maar het is echt voldoende voor een huiskonijn dat goed hooi eet.

  Hoe vaak per dag moet je een konijn eten geven?

  Voer je konijntje bij voorkeur twee keer per dag. Als je maar tijd hebt voor een keer per dag, doe het dan ‘s avonds. Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn.

  See also:  Eier Kochen Topf Wie Lange? (Solution)

  Hoeveel munt mag een konijn?

  U moet uw konijn slechts één of twee keer per week in kleine hoeveelheden munt geven. Als u uw konijn grote hoeveelheden mint geeft, kan dat bijwerkingen veroorzaken. Hett kan uw konijn problemen met de spijsvertering, zoals een opgeblazen gevoel of diarree.

  Hoeveel groente mag een konijn per dag?

  Een richtlijn voor de uiteindelijke hoeveelheid is ongeveer 50-100 gram verse groente per kilogram lichaamsgewicht per dag. Boerenkool, paksoi, andijvie, broccoli, bleekselderij, romeinse sla, basilicum, waterkers, wortel + loof, witlof, paardenbloemblad, zuring (zeer beperkt), weegbree.

  Kan een konijn komkommer eten?

  Er zitten meer voedingsstoffen in, eiwitten, die in te grote hoeveelheden diarree kunnen veroorzaken bij het konijn.

  Konijnen voeding.

  Groenten
  WEL NIET
  komkommer vaste kool zoals rode kool
  paprika (weinig) champignon: blijft in darm achter als stukjes rubber
  venkel courgette

  Kan een konijn basilicum eten?

  Als aanvulling op hooi en biks, kunt u uw konijn of cavia groenten en kruiden geven. Doe dit echter wel met mate. De volgende groenten en kruiden zijn geschikt : Basilicum.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector