Welke Vissen Eten Draadalg?

Deze algensoort is lastig te bestrijden, omdat hij gemakkelijk weer terugkomt zolang er sporen in het water achterblijven. Er zijn een aantal vissen die draadalgen eten, waaronder: Jordanella Floridae, ook wel het blokvisje genoemd
Nummer één, de Siamese algeneter (Crossocheilus oblongus) Zijn lievelingsgerecht is voornamelijk baardalg, puntalg en zelfs draadalg. Overigens eet deze algeneter alle lekkere hapjes die de voedingsbodem raken. Dus ook een garnaaltje, vlokvoer en ander vissen voedsel.

Welke vis eet Draadalg vijver?

Enkele voorbeelden van algeneters zijn de graskarper, zilverkarper en rondel. Echter voor een serieus algenprobleem kunt u Aqua-Pulse Anti-Draadalg en Vijver-Stabiel gebruiken. De albino en de groene graskarper, nuttige vissen die redelijk groot kunnen worden.

Welk dier eet draadalgen?

De volgende dieren eten deze roodwieren: Renslakken (Neritina), Siamese algeneter (Crossocheilus Siamensis), Ancistris, Black Molly, Guppen, Zwaarddragers en ook Japonica garnalen staan erom bekend. Dit type alg bestrijden kan lastig zijn!

Is Draadalg schadelijk voor vissen?

Zowel zweefalgen als draadalgen zullen geen problemen geven voor de gezondheid van de meeste vissen. Sterker nog, de meeste vissen voelen zich prima in een vijver vol algen. Het biedt een vijvervis extra voeding en bescherming.

Welke slakken eten Draadalg?

Otocinclus affinis of vittatus

Je kopt ze best in een groepje, dan voelen ze zich op hun best. Ik zelf combineer ze vaak met garnalen. De garnaaltjes pakken de draadalg of baardalg aan en de Otocinlus pakt de bruine alg aan. Want daar zijn ze echt enorm goed in.

Hoe krijg ik Draadalg uit mijn vijver?

Draadalgen bestrijden

 1. Aanwezige draadalgen zoveel mogelijk met de hand of een borstel verwijderen. Haal zoveel mogelijk draadalgen uit de vijver.
 2. Achtergebleven draadalgen en algsporen bestrijden.
 3. Verhogen waterhardheid.
 4. Extra zuurstofplanten.
 5. Draadalg-in-Eén gebruiken.
See also:  Wat Moet Je Eten Voor Dikkere Benen?

Welke vis Houd de vijver schoon?

Wij hebben een lijstje met geschikte vissen voor de vijver voor je samengesteld:

 • Algeneter.
 • Goudelrits.
 • Goudvissen.
 • Goudzeelt.
 • Koi karpers.
 • Rozette.
 • Shubunkin.
 • Steur.
 • Wat is de oorzaak van Draadalg?

  Door de grote hoeveelheid licht groeien je planten sneller en creëer je een grote vraag naar CO2 (en andere voedingsstoffen). Doordat je te weinig CO2 toevoegt, krijg je daaraan een tekort en ontstaat er draadalg; Er zijn te weinig voedingsstoffen in het water. Meestal CO2, maar soms ook NO3, PO4 en sporenelementen.

  Welke planten tegen Draadalg?

  Zorg voor voldoende zuurstofplanten

  Draadalgen en zuurstofplanten zijn voedselconcurrenten. Plaatsen van voldoende zuurstofplanten in de vijver zorgt ervoor, dat deze planten meer voedingsstoffen uit het vijverwater opnemen en er minder overblijft voor algen.

  Is Draadalg eetbaar?

  Soms verpesten ze de waterpret en je kunt er zelfs ziek van worden. Maar algen zijn óók eetbaar. Ze groeien het snelst van alle planten, zijn multi-inzetbaar en extreem gezond.

  Wat te doen tegen Draadalg?

  En hoe kan ik dan nu die draadalgen of zweefalgen in de toekomst voorkomen?

  1. Voer uw vissen niet teveel.
  2. Zorg dat u niet teveel vissen in uw vijver hebt.
  3. Zet voldoende (zuurstof)planten in de vijver.
  4. Let erop dat er niet teveel rommel zoals tuinaarde en bladafval in de vijver komt.

  Hoe krijg ik Draadalg uit mijn aquarium?

  Wat te doen tegen draadalg in je aquarium? Doelgericht draadalg bestrijden doe je op 2 manieren. Enerzijds door het CO2-tekort aan te pakken en voldoende voedingsstoffen toevoegen. Anderzijds door de verlichting af te stemmen op de hoeveelheid CO2 die je toevoegt.

  See also:  Welke Soorten Whisky Zijn Er?

  Welke slakken in de vijver?

  De twee in tuinvijvers meest voorkomende soorten zijn:

 • Planorbarius corneus L., 1758: (grote) posthoornslak.
 • Planorbis planorbis L., 1758: gewone schijfhoornslak.
 • Lymnaea stagnalis L., 1758: gewone of grote poelslak.
 • Lymnaea (Radix) auricularia, L., 1758: oorvormige poelslak.
 • Welke slakken eten algen?

  Nerite slak

  Als het op slakken aankomt zijn Nerite slakken de algeneter koning. Ze zien er vaak mooi uit met verschillende patronen en groeien niet groter dan 2-3 cm. Door hun lengte zijn ze ook erg effectief in kleinere aquaria. De bekendste versie van deze soort slakken in waarschijnlijk de zebra slak.

  Wat eet een pleco?

  Pleco algeneters eten voornamelijk plantaardig maar ook wel dierlijk voedsel. Ze schrapen algen van hout en rotsen, maar eten lang niet alle soorten algen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector