Welke Witte Wijn Bij Hollandaise Saus? (Solution)

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Waar eet je Hollandaise saus bij?

Hoewel de naam ‘ hollandaisesaus ‘ anders doet vermoeden is de botersaus een echte Franse klassieker. De saus wordt vaak geserveerd bij visgerechten, asperges of eggs benedict en is door zijn zachte en romige smaak een heerlijke toevoeging.

Welke wijn bij asperges met garnalen?

Welke wijn bij asperges?

  • Frisse salades van (rauwe) asperges met citrusfruit: Cotes de Gascogne (Haut Marin), Sauvignon Blanc, Franse Chenin Blanc.
  • Zwoele salades met asperges, cocktailsaus en garnaaltjes: Duitse droge Riesling, Franse of Duitse Pinot Gris, witte Rhone.

Welke wijn bij mousselinesaus?

Dan is een droge Pinot Blanc wijn uit de Elzas of een Duitse Weissburgunder ook erg lekker om erbij te drinken door zijn milde en frisse zuren.

Welke witte wijn bij groene asperges?

Op de eerste plaats moet rekening gehouden worden met het soort asperge, wit of groen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat een witte wijn die droog en zacht van smaak is het meest geschikt is als aspergewijn. Bij groene asperges kan een zachte rode wijn met weinig tannines ook.

Waar smaakt bearnaisesaus bij?

Béarnaisesaus is dus een dochter van Hollandaisesaus. In plaats van citroensap gebruik je witte wijn en witte wijnazijn, die je inkookt en op smaak brengt met verse dragon, verse kervel, een gesnipperd sjalotje en wat gemalen peper.

See also:  Wat Kost Een Abonnement Op De Limburger?

Waar gebruik je bearnaisesaus bij?

Bearnaisesaus past supergoed bij biefstuk of entrecote en doet het ook uitstekend bij een mootje zalm. Deze romige saus met verse dragon is voor mij de lekkerste saus die er bestaat, ik lik mijn vingers erbij af en liefst de sauskom ook nog.

Welke wijn bij asperges op zijn Vlaams?

Bereid je de asperges op zijn Vlaams met gesmolten boter en een mimosa van ei, of gewoon met een lekkere hollandaisesaus? Dan kies je best voor een iets rondere witte wijn die goed past bij de botersmaak. Uitstekend geschikt hiervoor zijn Chardonnay wijnen zonder al te veel houtopvoeding, bv. een Beaujolais Blanc.

Welke wijn bij kalfsvlees met asperges?

De blend van Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay “Ploe di Stellis” past bijzonder goed bij een iets steviger aspergegereccht, met bv een stukje kip of kalfsvlees erbij.

Welke wijn bij risotto met asperges?

Meestal is het uitganspunt voor wijn bij risotto: fris en rond. Witte wijn past perfect bij een risotto met groenten, vis en schaaldieren. Deze gerechten hebben lichte tonen, waarbij de witte wijn perfect matcht. Bij een risotto met asperges en garnalen is bijvoorbeeld de Manoir Grignon Muscat Sec heerlijk.

Welke wijn bij visschotel?

Vette en magere vis Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

See also:  Van Welke Pompoen Kun Je De Schil Eten?

Welke wijn bij tong?

Bij de krokante structuur van gepaneerde vis past een frisse witte wijn. Deze wijn komt uit Bordeaux (van het gebied Entre-deux-Mers), en past perfect bij dit type gerecht.

Welke wijn bij asperge soep?

Bij een heldere aspergesoep past een droge een frisse witte wijn namelijk het best. De smaak van een romige Limburgse aspergesoep wordt heerlijk versterkt door: Chardonnay (niet-houtgerijpt) Pinot Blanc.

Welke witte wijn bij de asperges?

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Wat drink je bij witte asperges?

Asperges rauw of gekookt; een groot verschil In het algemeen passen witte asperges goed bij een zachte witte wijn met milde opwekkende zuren, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas.

Adblock
detector