Hoe Bereken Je Calorieën?

De formule ziet er als volgt uit: behoefte (kcal/kg) x gewicht (kg) = dagelijkse caloriebehoefte. In mijn geval (actieve man van 80 kilo) volgt de rekensom: 33 x 80 = 2640 calorieën.

Hoe tel je calorieën?

Zelf calorieën tellen kan dus als je precies weet hoeveel vet, eiwit en koolhydraten in iets zitten. Gemakkelijker is het om het aantal calorieën gewoon op te zoeken op www.caloriechecker.nl. Daar vul je bijvoorbeeld in ‘appel’ en dan zie je meteen dat die maar 60 kcal oplevert.

Hoeveel gram vet is 1 calorie?

Het is de vraag of je 1 gram lichaamsvet of 1 gram puur vet bedoelt. Zo is 1 gram lichaamsvet circa 7,7 calorieën (kcal), maar aangezien 1 gram lichaamsvet geen puur vet is (bevat ook enkele vloeistoffen en eiwitten), is 1 gram puur vet meer calorieën namelijk 9 kcal.

Hoeveel kcal per dag om af te vallen berekenen?

Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig om af te vallen?

Snelheid Aantal calorieën minder dan nodig
Ongezond crashdieet 1000 kcal minder
Snel afvallen 700 kcal minder
Normaal afvallen 500 kcal minder
Langzaam afvallen 300 kcal minder

Hoe bereken je het aantal verbrande calorieën?

De leeftijd (x 0,2) – het gewicht (x 0,9) + hart- slag (x 0,6) wordt vermenigvuldigd met de tijd, en dat getal wordt door 4,184 gedeeld. Dat is het calorieverbruik. Om op basis van wattage het calorieverbruik te meten wordt het gemiddeld vermogen vermenigvuldigd met de duur en met het getal 3,6.

Is calorieën tellen goed?

Calorieën tellen kan helpen bij het afvallen. Als je wilt afvallen is het belangrijk om minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt, als je calorieën telt weet je beter wat je binnenkrijgt. Maar alleen calorieën tellen geeft je geen informatie over hoe gezond je eet.

See also:  Waar Zijn Calorieën Goed Voor?

Wat kun je eten voor 1500 calorieën?

Dagmenu 1 – 1500 kcal

 • Tussendoor (162 kcal) Een handje ongezouten noten.
 • Diner (445 kcal) Aardappelschotel met broccoli en kip. +Plusoptie per persoon: voeg 100 gram aardappelschijfjes toe (+ 86 kcal = 531 kcal totaal)
 • Nagerecht (75 kcal) Vanillekwark met sinaasappel.
 • Hoeveel calorieën voor 1 kg vet?

  Eén kg vet levert 9.000 kcal.

  Hoeveel gram is een calorie?

  1 kcal is gelijk aan 0.12987 gram.

  Hoeveel calorieën verbruiken om 1 kilo af te vallen?

  Eén kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7.700 kcal. Dat komt omdat het lichaamsvet slechts uit 72% tot 87% puur vet bestaat. De rest van deze massa zijn vloeistoffen en eiwitten. Dat betekent in theorie dus dat je met iedere 7.700 kcal die je níét eet of extra verbrandt, één kilogram lichter wordt.

  Hoeveel val je af met 1600 calorieën per dag?

  Als ik wat af wil vallen om strakker in mijn vel te zitten tijdens de zomermaanden eet ik dus 1600 kcal per dag. Zo verbrand ik meer calorieën dan dat ik eet en val ik af.

  Dagmenu voor afvallen: 1551 kcal.

  Tussendoortje 2: Gekookt eitje Ingrediënten Hoeveelheid Aantal Calorieën
  Ei 1 64 kcal
  Totaal 64 kcal

  Hoeveel calorieën per dag om af te vallen vrouw?

  Ga bij een energiebeperkt dieet uit van 1.800 kilocalorieën per dag voor mannen en 1.500 kilocalorieën per dag voor vrouwen. Deze kilocalorieën zijn een gemiddelde aanbeveling.

  Hoeveel val je af als je 1200 calorieën per dag eet?

  Wie 2000 calorieën verbrandt en 1200 calorieën per dag eet, zal na ongeveer 10 dagen een kilo vet kwijt zijn. In het begin val je sneller af, omdat je ook veel vocht verliest. Over het algemeen kun je op een gezonde manier een halve kilo per week afvallen.

  See also:  Vanaf Wanneer Leggen Kippen Eieren?

  Hoeveel kcal verbrand je per dag in rust?

  De BMR is dus het aantal calorieën dat je elke dag verbrandt in rust. Zo kan je BMR 1600 cal per dag zijn. Als je niet sport en niet meer eet dan die 1600 calorieën, blijf je dus op hetzelfde gewicht.

  Hoeveel calorieën verbrand je met 10000 stappen?

  Afhankelijk van je gewicht, verbrand je meer of minder calorieën als je wandelt (of welke vorm van beweging dan ook). Gemiddeld is dat 55 calorieën per gelopen kilometer. In 10.000 stappen gaan ongeveer 7 tot 8 kilometer. Dus idealiter verbrand je tussen de 400 en de 500 calorieën per dag door beweging.

  Wat moet ik doen om 1000 calorieën te verbranden?

  Hardlopen

  Hardlopen is al jarenlang een populaire sport om calorieën te verbranden. Zowel hardlopen op de loopband als hardlopen in de buitenlucht zijn goede sporten voor mensen die willen afvallen. Met een uur hardlopen kun je tot wel 1000 calorieën verbranden!

  Hoeveel calorieën zitten er in een boterham?

  1 bolletje (50 gram) bruin brood bevat:

  Energie 118 kcal
  Koolhydraten 21,4 g
  – waarvan suikers 1 g
  Vezels 2,5 g
  Eiwit 4,9 g
  Adblock
  detector