Hoe Duur Was De Suiker Vara Serie?

De VARA serie Hoe Duur Was De Suiker gaat over slavernij in Suriname en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Cynthia McLeod. De serie gaat vooral over het leven van Elza en Sarith, dochters uit een joodse plantersfamilie, en hun lijfslavinnen Mini-Mini en Maisa.

Hoe duur was de suiker Bijpersonen?

De veelheid aan personages geeft een breed perspectief op het Suriname van de achttiende eeuw. We lezen namelijk niet uit het oogpunt van de stiefzussen, maar ook vanuit Rutger, zijn slaaf Alex, vader Levi, de slavin Mini-Mini, soldaat Jan en de echtgenoot van Sarith, Julius. Het verhaal van Hoe duur was de suiker?

Hoe duur was de suiker Waar kijken?

Hoe Duur Was de Suiker – Kijk nu online bij Pathé Thuis.

Hoe duur was de suiker echt gebeurd?

De historische roman Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod is gebaseerd op vele jaren archiefonderzoek in Nederland en Amerika. Het boek speelt zich af in Suriname, in de periode 1765-1779. McLeod geeft met haar boek een beeld van het dagelijks leven in het koloniale rijk.

Hoe duur was de suiker vanaf welke leeftijd?

Uitleg classificatieresultaat:

Geweld 16
Angst 12
Seks AL
Grof taalgebruik
Discriminatie 12

Hoe duur was de suiker plantage?

‘Hoe duur was de suiker’ (1987) is het verhaal van de joodse plantersfamilie Fernandez in het 18e eeuwse Suriname, de bloeiperiode van de suikercultuur.

Hoe duur was de suiker Cynthia McLeod recensie?

Het verhaal heeft weinig diepgang en is slecht uitgewerkt. McLeod beschrijft ruim tien jaar uit het leven van twee pleegzusjes, de zachtaardige, christelijke Elza en de oppervlakkige, Joodse Sarith. Ze zijn opgegroeid op een plantage in de bloeitijd van de suikerhandel. Het gaat echter steeds slechter met de plantages.

See also:  Hoe Lang Kun Je Open Fles Rode Wijn Bewaren?

Hoe duur was de suiker op Netflix?

Netflix. Hoe duur was de suiker is nu niet te zien op Netflix.

Hoe duur was de suiker?

Hoe duur was de suiker? is het succesvolle romandebuut van Cynthia Mc Leod, maar liefst 200.000 exemplaren gingen over de toonbank in Nederland en Suriname. In deze Surinaamse historische roman heeft zij met verve een stukje geschiedenis van Suriname tot leven gebracht. De roman speelt in de periode 1765-1779.

Hoe duur was de suiker luisterboek?

Met Hoe duur was de suiker? schetst Mc Leod een indringend portret van de situatie in Suriname in de periode 1765 – 1779. Door historische feiten te verweven met het drama van een plantersfamilie en hun slaven, weet ze op een fascinerende manier een beeld te geven van de Surinaamse geschiedenis.

Hoe duur was de suiker NPO?

Filmdrama over de plantagedochters Sarith en Elsa en hun dienstmeisje, slavendochter Mini-mini. Ze ondervinden alledrie dat niet alleen de suiker, maar ook de liefde duur wordt betaald.

Hoe duur was de suiker eerste druk?

De roman die ik heb gelezen is “Hoe duur was de suiker?”, geschreven door de Surinaamse Cynthia Mac Leod. Alle gegevens op een rijtje: Hoe duur was de suiker?, Conserve, Schoorl, 1995-6, 292 blz. (eerste druk 1987, VACO n.v. Uitgeversmaatschappij te Paramaribo). Het boek is een historische roman.

Hoe duur was de suiker film en boek?

Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod. De meeslepende bioscoophit ‘Hoe duur was de suiker’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cynthia McLeod en was de openingsfilm van het 33e Nederlandse Film Festival.

Adblock
detector