Hoe Maak Je Suiker Wax?

Hoe maak je suiker wax? Doe de suiker, water, zout en citroensap in de pan en zet de pan op laag vuur. Roer het mengsel terwijl het langzaam verwarmt. Blijf roeren, ook als het begint te koken en blijft roeren totdat het mengsel een lichtbruine amber kleur heeft.

Hoe werkt Sugarwax?

De suikerpasta die gebruikt wordt tijdens sugaring wordt ook wel suikerhars genoemd. Strikt genomen is het eigenlijk geen hars, maar eerder een ‘suikerwax’: de haren worden namelijk – net als bij waxen – ingekapseld door de kleverige substantie en vervolgens verwijderd.

Hoe maak je zelf een wax?

1 Deel 1 van 2: De wax maken

 1. Smelt de suiker. Doe suiker in een middelgrote pan met dikke bodem en zet het op middelhoog vuur.
 2. Roer de honing en het citroensap er door heen met een houten lepel. Voorzichtig: de suiker zal gaan schuimen en heel heet zijn.
 3. Laat de wax een beetje afkoelen voor je het gebruikt.

Hoe maak je sugaring om te ontharen?

De haren worden bij body sugaring in tegenstelling tot andere manieren van ontharen in de natuurlijke haarrichting verwijderd en de suiker wax plakt alleen aan de haren in plaats van de gehele huid. Ook is de wax in veel gevallen afgekoeld.

Hoe maak je wax zonder citroen?

Voor het maken van je eigen suikerwax heb je slechts drie ingrediënten nodig:

 1. 2 koppen suiker.
 2. 1/4 kop Appelcider azijn.
 3. 1/4 kop Water.

Hoe bewaar je Sugar wax?

Sugarwax is wateroplosbaar en is daardoor gevoeliger voor de omgeving waarin deze wordt bewaard, dan in olie oplosbare wax. Bewaar deze in een koele, droge, donkere ruimte. In een vochtige ruitme kan deze wax extra vocht opnemen en daardoor minder goed functioneren.

See also:  Waar Smaakt Kabeljauw Naar?

Hoe werkt Suikerontharing?

Bij het ontharen met suikerpasta wordt er met de haarrichting mee onthaard, in tegenstelling tot een klassieke waxbeurt, waarbij tegen de haarrichting wordt onthaard. Dit maakt het minder pijnlijk en leidt tot minder irritatie.

Hoe maak je wax zonder vuur?

Benodigdheden

 1. 200 gram suiker.
 2. 40 ml citroensap of appelciderazijn.
 3. 40 ml water (óf 40 ml honing voor een extra plakkerig resultaat)

Hoe wax warm maken?

Striploze wax in schijfjes, brokken of korrels kun je voorzichtig au bain marie verwarmen. Je oma of moeder heeft dat vroeger waarschijnlijk zo gedaan. De hars kan in ieder geval niet warmer worden dan het water waarin het harspotje staat. Laat het water dus nooit koken!

Hoe lang moet je haar zijn voor sugaring?

Een voordeel van sugaring, is dat je minder last hebt van die lastige en ongemakkelijke tussenfase. Na een traditionele harsbeurt moet je klant de haartjes terug laten groeien, totdat ze minimaal een halve cm lang zijn, om opnieuw een harsbeurt te ondergaan.

Hoelang Sugar wax koken?

Maak de glazen aluminium schotel vochtig met koud water en giet de siroop erop. Roer het mengsel rustig door en hou het in beweging totdat het afgekoeld is (ongeveer acht minuten). De suikerwax zal door het afkoelen wat steviger worden. Verdeel de wax in vier of vijf porties.

Hoe maak je Brazilian wax?

Voor het waxen

 1. Zorg dat je haartjes minimaal 5 mm en maximaal 1,5 cm lang zijn.
 2. Scheer je twee weken niet voor je eerste behandeling.
 3. Scrub je huid tussen de behandelingen. Hoe dunner de huid, hoe kleiner de kans op ingegroeide haartjes.
 4. Draag katoenen ondergoed voor en na een Brazilian behandeling.
See also:  Waar Moet Een Koelkast Op Staan?

Kan je wax hergebruiken?

Als de hars in de harspot is afgekoeld, kun je hem wegzetten en de volgende keer weer gewoon opwarmen. Je kunt harde hars dus probleemloos meerdere keren opwarmen. Dan doen schoonheidsspecialistes ook.

Hoe Sugar je benen?

De Suikerwax wordt zo dun mogelijk opgebracht met een spatel en vervolgens met behulp van een ontharingsstrip verwijderd. Als je geen gevoelige huid hebt, kun je ook de oksels met deze hars ontharen. Zelfs het gezicht en de bikinilijn kunnen met vloeibare hars onthaard worden als je geen gevoelige huid hebt.

Adblock
detector