Hoe Pel Je Makkelijk Eieren?

Ei pellen met glazen potje en koud water Vul een goed afsluitbaar schoon potje met deksel (bijvoorbeeld een leeg jampotje) voor de helft met koud water. Doe hierin een hardgekookt ei. Het maakt niet uit of je het ei hebt laten schrikken onder koud water; deze methode werkt altijd.
Schudden in de pan – Wat je ook kunt doen is de eieren, na het koken, afgieten en dan schudden in de pan, hierdoor zullen de eierschalen breken in kleine stukjes, spoel ze daarna met koud water en de kans dat een groot deel van de schil loskomt is groot. Dit werkt zeker goed als je veel eieren moet pellen!

Hoe pel je het makkelijkst een ei?

Gaatje prikken

In een ei zit een klein ‘luchtzakje’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet het ei dat uitzet, maar het luchtzakje waardoor de schaal breekt tijdens het koken. Door dit gaatje te prikken voorkom je gebroken eieren. Dit gaatje zorgt er ook voor dat het ei zich makkelijk laat pellen.

Waarom kan ik mijn ei niet goed pellen?

De versheid speelt een grote rol: verse eieren pellen heel slecht. Als de kip het ei legt en je zou het direct koken dan pelt het voor geen meter. Is het ei ouder dan zit er wat meer lucht tussen de schaal en het vliesje en tussen het vliesje en het eiwit en dan laat het gemakkelijker los.

Welke eieren pellen het best?

Koken. Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Na verloop van tijd ontstaat er een luchtbel binnenin het ei, waardoor het heel wat makkelijker is om de schelp te verwijderen. Als het voor jou dus niet uitmaakt welke eieren je gaat koken, kies dan altijd voor de oudste.

See also:  Hoe Lang Moet Een Ham Kaas Croissant In De Oven?

Hoe pel je een zacht gekookt ei?

Leg je gekookte ei erin en sluit het glas af. Deze man gebruikt zijn hand, maar je kunt bijvoorbeeld ook een afsluitbaar glas nemen zoals een oud jam- of nutellapotje. Schud 30 seconden flink met het glas en je zult zien dat je naderhand de eierschaal er zo af kunt laten glijden.

Hoe prik je een gaatje in een ei?

U prikt het namelijk in de onderkant, de wat plattere kant, van het ei. Aan deze kant zit in het ei een luchtzakje. Bij temperatuurswisselingen zet dit luchtzakje uit waardoor het ei barst. Door er een gaatje in te prikken, kan de lucht eruit en breekt de schaal niet.

Waar prik je een gaatje in een ei?

Als het water weer kookt gaat de kooktijd in. Laat het water niet te hard koken, dan kan het ei breken. Prik eventueel met een eierprikker of stompe naald een gaatje aan de stompe kant van het ei. Daar zit een luchtkamer.

Waarom azijn bij eieren koken?

De azijn zorgt ervoor dat als de schaal zou breken, het eiwit direct stolt in plaats van volledig uit de schaal te lopen. Martha Stewart raadt dan weer aan geen volledige pot met water te vulen om de eieren in te koken.

Adblock
detector