Hoe Wordt Feta Kaas Gemaakt?

Hoe wordt feta gemaakt? Traditioneel wordt feta kaas gemaakt van schapen- of geitenmelk. De varianten gemaakt van koemelk worden niet als ‘echte traditionele’ feta kaas gezien. Na het stremmen van de melk wordt de feta in een zout bad gelegd. Daar blijft het ten minste voor twee maanden inliggen zodat de feta goed kan rijpen.
Feta wordt gemaakt van verse melk die gestremd wordt bij een temperatuur van 35° C. Vervolgens wordt hij verbrokkeld en in bodemloze houten vormen gedaan. Na 24 uur wordt de kaas in rechthoekige stukken gesneden, die met zout worden bestrooid.

Is feta kaas een dikmaker?

Nu maakt vet je natuurlijk niet onmiddellijk dik (zoals trouwe lezers van deze blog inmiddels zullen weten). Aan de andere kant bevat het wel degelijk relatief veel calorieën. Het is daarom toch verstandig om er niet al te veel van te eten. Feta heeft een vetpercentage van ongeveer 45% in de droge bestanddelen.

Hoe maken ze feta kaas?

De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Er bestaan ook op feta gelijkende kazen op basis van koemelk. Feta wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing (dit kan ofwel water ofwel wei zijn), gedurende een periode van minimaal twee maanden.

Waarvan wordt feta kaas gemaakt?

Echte feta is gemaakt van schapen- en maximaal 30% geitenmelk, ‘witte kazen’ zijn van koemelk. Verder worden er aan feta nog allerlei extra eisen gesteld door de Griekse wet. Zo moet de kaas bijvoorbeeld 60 dagen rijpen en er mag niet meer dan 56% vocht in zitten.

See also:  Champions Bakken Hoe Lang?

Is feta slecht voor je?

‘Normale’ Feta is daarentegen zeker niet ongezond! Het bevat diverse nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan andere kazen zoals oude Goudse of Cheddar.

Is feta kaas goed voor dieet?

Feta zit vol goede voedingsstoffen

En dan blijkt dat feta boordevol goede stofjes zit! Feta is bijvoorbeeld rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren, allemaal stoffen die je lichaam hard nodig heeft. Ook bevat het product minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld cheddar of Parmezaanse kaas.

Is kaas een dikmaker?

Kaas bevat veel verzadigd vet en kan dus bijdragen aan gewichtstoename. Hoewel de meeste voedingsstoffen die in kaas zitten, beter uit andere bronnen kunnen worden gehaald, heeft vooral het calciumgehalte van kaas potentie. Calcium kan je namelijk helpen bij afslanken en gewichtsverlies.

Waar wordt feta en Harswijn gemaakt?

Retsina (Grieks: ρετσίνα) is een in Griekenland populaire wijnsoort met een harssmaak. Het meest gangbare type is witte wijn. Het is een erkend streekproduct en moet voldoen aan verschillende regels. Retsina harswijn is verfrissend en vol van smaak.

Wat zit er in feta kruidenmix?

Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta

 • Gang: Bijgerecht, Borrelhapje.
 • Keuken: Grieks.
 • Trefwoord: basilicum, feta, knoflook, peterselie.
 • Hoe maak je je eigen kaas?

  Kaas wordt gemaakt van verse melk die kort verhit is (pasteurisatie). Aan de melk wordt een starter cultuur en stremsel toegevoegd. Hierdoor gaan de eiwitten stollen en ontstaat er een vaste substantie (de wrongel) en blijft er vocht over (de wei).

  See also:  Hoe Gekookte Rijst Bewaren?

  Wat is gezonder feta of mozzarella?

  Volgens voedingsdeskundige Celine Dejaeghere is mozzarella de gezondste optie. “Als je puur afgaat op de voedingswaarde kan je zeggen dat feta iets minder goed scoort dan mozzarella.” Die voedingswaarden zijn dan vooral de calorieën en het vetgehalte.

  Waar komt feta kaas vandaan?

  Door de Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Veel producenten die feta-achtige kaas maken, bijvoorbeeld van koemelk, noemen het daarom ‘mediterrane kaasblokjes of ‘witte kaas’.

  Is feta veganistisch?

  Soyana bedacht een vegan alternatief op de Griekse feta kaas. Gemaakt van gefermenteerde soya, vers en niet gepasteuriseerd. Dus wil jij plantaardig genieten van ‘feta’ door je sla of in warme gerechten? Dat kan vanaf nu!

  Hoeveel calorieën zitten er in feta?

  In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

  1 voor snee (20 gram) feta bevat:

  Energie 55 kcal
  Vet 4,6 g
  – waarvan verzadigd 3,2 g
  Koolhydraten 0,1 g
  – waarvan suikers 0,1 g

  Welke feta is goed?

  Uitslag | De lekkerste Fetakaas

 • #1 | Nikzas. Doet zijn naam allerminst eer aan.
 • #2 | Dodoni. Een mooie kruimel in de mond en ook voorzien van de meest toegankelijke smaak.
 • #3 | Kourellas. Niet te zout, niet te zuur, maar een milde middenmoter.
 • #4 | Albert Heijn biologisch.
 • #5 | Jumbo.
 • #6 | Eridanous, Lidl.
 • Is feta eiwitrijk?

  Feta kaas en pecorino

  Feta is een kaas die wordt gemaakt van gefermenteerde schapen- en/of geitenmelk. Het is een eiwitrijk probioticum (bevat gezonde darmbacteriën). Feta heeft diverse gezondheidsvoordelen.

  Adblock
  detector