Waar Komen Fruitvliegjes Vandaan Als Er Geen Fruit Ligt?

Ze zijn dol op de geur van alcohol en azijn, en ze komen af op rottende en gistende producten zoals overrijp fruit. Hier legt het wijfje dan zo’n 300 tot 900 eitjes in om ervoor te zorgen dat de larven genoeg voedsel hebben. Deze eitjes komen na een dag uit.

Kan bron fruitvliegjes niet vinden?

Zet een geurig kruidenplantje (basilicum, dille of salie) in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van die geur. Leg wat kruidnagels, teentjes knoflook of takjes lavendel tussen het fruit: ook die geuren vinden fruitvliegjes vies. Let er wel op dat je geen rottende knoflook gebruikt.

Wat doe je tegen een Fruitvliegjesplaag?

Zet een geurig kruidenplantje in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Of leg wat kruidnagels, knoflook of takjes lavendel tussen het fruit: ook die geur vinden ze vies. Zet ramen of deuren tegen elkaar open, fruitvliegjes houden niet van tocht.

Waar hebben fruitvliegjes een hekel aan?

Fruitvliegjes zouden een hekel hebben aan de geuren salie, basilicum en lavendel. Met enkele plantjes in de vensterbank zullen de vliegjes wellicht uw keuken voorbij gaan. Ook knoflook en kruidnagel schijnen ze niet te waarderen. Her en der een bakje kruidnagel met een knoflook houdt de vliegjes buiten de deur.

Hoe krijg ik fruitvliegjes uit mijn keuken?

Wondermiddel: Azijn en afwasmiddel

Een effectief huismiddeltje is dan ook een kommetje met water, azijn en afwasmiddel. De geur van azijn is onweerstaanbaar voor de fruitvliegjes en lokt ze naar het water toe. Zodra ze in contact komen met het mengsel gaan ze vervolgens ten onder.

See also:  Groenten Tuin Bemesten Wanneer?

Welke azijn tegen fruitvliegjes?

Fruitvliegjes vinden de geur van azijn erg lekker en zullen daar op af komen. Appelazijn werkt nóg beter. De fruitvliegjes proberen te landen op het water. Door de chemicaliën van het afwasmiddel zullen de vliegjes vervolgens zinken en sterven.

Hoe kom je van fruitvliegjes af oma?

Doe een beetje azijn en appelsap in een bakje, doe hierover huishoudfolie en maak een paar kleine gaatjes in het midden en binnen no-time heb je die vervelende vliegjes gevangen.

Hoe zien eitjes van fruitvliegjes eruit?

De eitjes zijn maar een halve millimeter groot en hebben de vorm van een rijstkorrel. Binnen 30 uur komen de eitjes uit waarna de wormachtige larven zich te goed doen aan het rottende fruit. De larve vervelt zich een paar keer.

Wat te doen tegen kleine vliegjes in potgrond van kamerplant?

Hoe los je het op? stop een Pokon Bio Bladinsecten Capsule in de potgrond. Verwijder dode plantenresten: de varenrouwmug legt zijn eitjes graag in een humusrijke grond. Niet te veel water: door niet te veel water te geven aan jouw planten kunnen al veel problemen voorkomen worden.

Hoe snel gaan fruitvliegjes dood?

Het zijn taaie rakkers, die fruitvliegjes. Want zelfs in een ijskast houden ze het nog ongeveer een etmaal vol voor ze het loodje leggen. Je kunt er niets anders dan bewondering voor hebben, aangezien de beestjes het beste gedijen bij een temperatuur van tussen de 21 en 25 graden Celsius.

Adblock
detector