Wat Is De Gezondste Meloen?

Een zeer gezonde meloen is de Watermeloen! Deze meloen bevat veel vitamines waaronder, vitamine A,C,B. Deze meloen zit ook boordevol Mineralen waaronder, kalium, mangaan, koper, calium, zink, fosfor en ijzer. Daarnaast zitten er ook veel eiwitten en vezels in en bijna geen caloreën.
Als het je gaat om voedingsstoffen, dan is de galiameloen duidelijk een betere keuze. Onderschat daarnaast de hoeveelheid vezels niet. Die ligt hoger bij de watermeloen dan bij de galiameloen. Dit soort natuurlijke vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde darmflora.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van meloen?

De gezondheidsvoordelen van meloen. Meloen is rijk aan vezels, een hoop verschillende mineralen en de vitamines A, C, K, B1, B3 en B6. Deze voedingsstoffen brengen de volgende gezondheidsvoordelen met zich mee:

Wat zijn de meest populaire meloensoorten?

Meloen is een ontzettend populaire fruitsoort. De meest bekende soort is de Europese meloen, ook wel Cantaloupe genoemd. Meloenen bevatten relatief weinig calorieën en juist veel vitamines – een ideale combinatie als je wilt afvallen of je gezondheid wilt verbeteren.

Wat is het vocht uit meloen?

Meloen bevat weinig calorieën en juist veel vitamines en mineralen. Ook fijn: het vocht uit meloen draagt bij aan een verzadigd gevoel. Let er wel op dat je niet te veel fruit eet. Anders krijg je namelijk veel fruitsuiker binnen en dat kan gewichtsverlies in de weg staan.

Wat is het meest gezonde fruit?

Wij geven je de tien gezondste soorten fruit die gemakkelijk in België verkrijgbaar zijn en te vinden zijn in onze fruitmanden door het jaar heen.

See also:  Welke Eieren Kun Je Wel Eten?
 • Appel. Appels bevatten enorm veel vezels en anti-oxidanten.
 • Abrikoos.
 • Banaan.
 • Braambes.
 • Blauwe bes.
 • Meloen.
 • Kers.
 • Pompelmoes.
 • Hoeveel calorieën 1 Galia meloen?

  Er zitten 32 kilocalorieën in 1 schijf (120 gram) galiameloen. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘galiameloen’?

  Is meloen goed om af te vallen?

  Meloenen bevatten relatief weinig calorieën en juist veel vitamines – een ideale combinatie als je wilt afvallen of je gezondheid wilt verbeteren.

  Is meloen een dikmaker?

  Zoet en toch niet dikmakend

  En watermeloen is vetvrij, cholesterolarm en bevat geen natrium. Bovendien zorgt het water ervoor dat je langer verzadigd blijft.

  Wat is het minst gezonde fruit?

  Appels bevatten weinig vitamine C. Gedroogd fruit bevat geen vitamine C. Vitamine C gaat namelijk verloren bij het drogen. Wel bevat het de andere voedingsstoffen uit fruit, maar ook veel suiker.

  Wat is het gezondste fruit in Nederland?

  Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi’s, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.

  Hoeveel kcal is 1 meloen?

  1 schijf (120 gram) meloen bevat:

  Energie 37 kcal
  Vet g
  – waarvan verzadigd g
  Koolhydraten 8,1 g
  – waarvan suikers 8,1 g

  Hoeveel gram 1 Galia meloen?

  Een gemiddelde galiameloen weegt 1 kilo. Dat gewicht levert 230 kilocalorieën. Want per 100 gram krijg je met galiameloen 23 kilocalorieën binnen.

  Hoeveel calorieën in een meloen?

  1 portie (140 gram) meloen met rauwe ham bevat:

  Energie 102 kcal
  Vet 3,8 g
  – waarvan verzadigd 1,4 g
  Koolhydraten 6,5 g
  – waarvan suikers 6,1 g

  Welke meloen heeft de minste calorieën?

  Met onze lekkere recepten kun je met een gerust hart lekker van je eten genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van fruitig watermeloenijs? Met 30 kcal per 100 gram is watermeloen één van de meest caloriearme vruchten.

  See also:  Hoe Moet Je Wijn Inschenken?

  Wat doet meloen met je lichaam?

  Meloen. Bevat: Vitamine C en bètacaroteen, beide zeer sterke antioxidanten welke helpen bij de bescherming van cellen tegen de zogenaamde vrije radicalen. Daarnaast bevat een halve meloen 853mg kalium – bijna 2 keer zo veel als in een banaan-, wat helpt om de bloeddruk te verlagen.

  Is Galia meloen goed voor de lijn?

  Als we naar de macronutriënten kijken, bevat de galia meloen vooral koolhydraten. 16 gram, om precies te zijn, waarvan 14 gram fruitsuikers en 2 gram vezels. Daarbij komt dan nog 1 gram eiwit en geen vet, wat betekent dat één galia meloen ongeveer 60 calorieën levert. Niet heel veel voor een zoete versnapering!

  Is watermeloen goed om af te vallen?

  Watermeloen bevat geen vet, levert weinig calorieën en is rijk aan vitamines en mineralen. Daarnaast bevat deze fruitsoort een grote hoeveelheid vocht. Dit zorgt ervoor dat je lange tijd een vol gevoel houdt. Watermeloen is dan ook een geschikte fruitsoort als je graag wat gewicht wilt verliezen.

  Is watermeloen veel suiker?

  De ene vrucht bevat echter meer suiker dan de andere. Hoeveel suiker zit er in jouw favoriete fruit?

  Suikerlijst fruit.

  Product Watermeloen
  Per portie 1 schaaltje (= 100 g)
  Suiker 8 g
  Energie 36 kcal
  Adblock
  detector