Wat Voor Pan Voor Kaasfondue?

Voor een kaasfondue is een aardewerk fondueset de beste kaasfondue pan. Hier kijken we naar de beste fonduepan voor een kaasfondue. Wil je een fondueset die ook optimaal geschikt is voor een vleesfondue? Kijk dan bij alle testen van fonduesets. Maar voor de kaasfondue een fonduepan van aardewerk het best geschikt.
Bij kaasfondue wordt een speciale fonduepan (caquelon) gebruikt. Heb je dat niet in huis? Je kan ook kaasfondue maken in een steelpan. Plaats de pan op een warmhoudplaat op tafel, zodat het kaasmengsel smeuïg en warm blijft.

Kan kaasfondue ook in een gewone pan?

Kaasfondue kan in een gewone pan, maar het moet wel een stevige bodem hebben. Fonduepannen zijn namelijk gemaakt om een lange tijd veel warmte aan te kunnen, zodat de kaasfondue lekker warm blijft. Het beste is om de kaas warm te maken in een gewone pan en dan over te gieten in een fonduepan zodra de kaas gesmolten is.

Wat is de beste Kaasfondueset?

In dit onderzoek hebben we daarom drie beste kaasfonduepan typen uitgelicht: Beste keuze voor de meeste mensen: Princess Fondue Pure. Niet elektrisch alternatief: Boska Candlelight Fondue Twinkle. Beste goedkope kaasfonduepan: Boska Kaasfondue Party.

Kan kaasfondue in gietijzeren pan?

Gietijzer: Ook gietijzer is het meest geschikt voor vleesfondue. Gietijzer doet er iets langer over om op temperatuur te komen maar houdt de warmte langer vast. Wanneer een gietijzeren pan geëmailleerd is kan hij ook voor kaasfondue gebruikt worden.

Kun je kaasfondue in een gewone fonduepan?

De meeste fonduesets zijn geschikt voor kaasfondue. Je hebt keuze uit een standaard model met gasbrander of waxinelichtje, of je kiest voor een elektrische fondueset. Voor het klassieke kaasfondue gevoel kies je voor een gietijzeren of geëmailleerde fondueset. Kaasfondue is echter niet mogelijk met Chinese fonduesets.

See also:  Waar Zit Echt Geen Suiker In?

Wat kun je allemaal in de kaasfondue doen?

Brood, pasta en meer!

 1. blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
 2. soepstengels.
 3. blokjes gekookte aardappel.
 4. gekookte pasta of ravioli.
 5. nacho’s.

Kan kaasfondue pan op inductie?

Verras je familie en vrienden met een smaakvolle kaasfondue. Deze fonduepan is geschikt voor het gasfornuis en een elektrische, keramische en inductiekookplaat. Indien je alleen een andere hittebron hebt – zoals magnetron of oven – raden we je aan om een andere pan te gebruiken om de fondue warm te maken.

Wat kan je in de kaasfondue dippen?

Deze groenten zijn ideaal om te dippen in de kaasfondue:

 • Broccoli (verse of diepvriesbroccoli even een paar minuutjes in kokend water doen, zodat het nog een goede bite heeft!)
 • Wortel.
 • Paprika.
 • Tomaatjes.
 • Komkommer.
 • Bloemkool.
 • Gegrilde courgette.
 • Gekookte of gebakken aardappeltjes / krieltjes.
 • Wat voor olie in de fonduepan?

  Bij een vleesfondue gebruik je olie in de pan. Het liefst één die neutraal van smaak is en tot hoge temperaturen mag worden verhit. Gebruik bijvoorbeeld zonnebloem-, druivenpit- of arachideolie.

  Waarom citroensap in kaasfondue?

  Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel. Voeg de kaas toe, onder voortdurend roeren laten smelten. Meestal werkt beetje bij beetje toevoegen het beste.

  Wat voor vlees gebruik je voor fondue?

  Wat voor vlees kun je gebruiken voor fondue? Vleessoorten die geschikt zijn om te gebruiken tijdens de vleesfondue, zijn bijvoorbeeld biefstuk, minislavinken, varkensvlees, kip, kalkoen, lamsvlees en kalfsvlees. Kies tijdens je vleesfondue voor ongeveer zeven verschillende vleessoorten.

  See also:  Wat Is Een Dash Cocktail?

  Hoe kaasfondue opwarmen?

  De kaasfondue moet tijdens het eten warm gehouden worden met een spiritus of jell brander. Één theelicht is te weinig, met 2-3 schijnt het te kunnen. Er zijn warmhoudplaten die je ‘opstookt’ in de magnetron, dat werkt. Alleen houd de warmte niet een hele maaltijd vol.

  Kan fonduepan op gas?

  De fonduepan niet blootstellen aan extreme temperatuurwisselingen. Gebruik bij verhitting op een gasvlam altijd een sudderplaatje. Geschikt voor de oven en gas.

  Welke temperatuur kaasfondue?

  De fondue op smaak brengen met kruiden Verhitten. Een belangrijke factor voor een goede kaasfondue is de temperatuur die het mengsel bereikt. Deze mag niet te hoog worden. De alcohol in de wijn kookt bij een temperatuur van 70 graden en dat is prima voor een kaasfondue.

  Hoeveel liter kaasfondue voor 4 personen?

  Zo eenvoudig is de berekening. Bij onze berekening gaan we uit van ongeveer 200 gram kaasfondue per persoon. Heeft de fonduepan een inhoud van 1,2 liter en past hier 875 gram fondue in? Dan is dit genoeg als maaltijd voor 4 personen of snack voor 8 personen.

  Adblock
  detector