Wat Voor Wijn Bij Pasta?

Harde kazen: bij pasta met harde kazen, zoals de populaire pasta carbonara, ga je voor een rode, stevige wijn. Kies voor een shiraz, merlot, barolo of cabernet sauvignon. Zachte of romige kazen: voor pasta met zachte of romige kazen kies je voor een soepele of frisse witte wijn. Deze wijnen benadrukken het romige van de kaas.
Wijn en pasta

 • Pasta arrabiata. Witte wijn, zoals Pinot Grigio of lichte Chardonnay, of rood, zoals Chianti of Montepulciano.
 • Pasta bolognese. Romige rode wijn, zoals Montepulciano, Rosso Toscane of Carmenère.
 • Pasta carbonara. Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Greco di Tufo of Friulano.
 • Welke witte wijn past bij pasta?

  Wanneer de pasta op smaak wordt gebracht met pestosaus, dan is een lichte witte wijn een goede keuze. Frisse witte wijnen, zoals Catarratto, Roero Arneis, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc passen goed.

  Welke wijn bij pasta tomatensaus?

  De pasta met een tomatensaus kunt u het beste combineren met fruitige rode wijn of een frisse witte wijn. Zo vullen het gerecht en de wijn elkaar aan.

  Wat drink je bij spaghetti?

  Denk aan een Chardonnay bijvoorbeeld. Ook pastagerechten met vis of schelpdieren komen veel voor. Deze gerechten zijn vaak wat lichter. Kies daarom ook voor een lichtere wijn, zoals een Pinot Grigio of Vermentino.

  Welke wijn bij pasta en Pesto?

  Welke wijn bij pasta pesto? Pesto heeft een frisse smaak en is daarom erg lekker te combineren met een frisse witte wijn. Wijn van de witte druiven Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Vermintino en Grüner Veltliner is zeer geschikt voor een pasta met pesto.

  See also:  Zalm Welke Groenten?

  Welke rode wijn bij pasta?

  Valpolicella, Bardolino en Chianti passen bij lichtere gerechten met tomatensaus. Stevige Barbera, Valpolicella Ripasso en Montepulciano d’Abruzzo passen bij stevigere pasta.

  Wat is een droge witte wijn?

  ‘Droge’ witte wijn is jargon voor witte wijn die weinig suikers bevat. Geen zoete wijn, dus. Goede voorbeelden zijn chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, viognier … De meeste mensen drinken graag droge witte wijnen, maar ze zijn ook prima bruikbaar om een verfijnde, frisse toets te geven aan je gerechten.

  Welke witte wijn bij pasta carbonara?

  Dit pastagerecht wordt met ham of spek bereid, in een romige saus met eieren en Parmezaanse kaas. Vooral door de saus past een witte wijn hier eigenlijk beter bij dan een rode. Suggesties: chardonnay uit Zuid-Europa of de Nieuwe Wereld, pinot gris uit de Elzas, Soave uit Italië.

  Wat betekent Sangiovese?

  Sangiovese = bloed van Jupiter

  De letterlijke vertaling is namelijk ‘Bloed van Jupiter’, de Romeinse god. Er gaan zelfs verhalen rond dat de wijn al bekend was bij de Etrusken. Waar we zeker van zijn, is dat deze druif afstamt van de Toscaanse ‘kersen druif’ ciliegiolo en de Zuid-Italiaanse calabrese montenuovo.

  Welke wijn in Bolognese saus?

  Bij dit klassieke recept hoort een klassieke wijn: Toscaanse Chianti Classico van de Sangiovese-druif. Dit ras heeft voldoende zuren om de strijd met de tomaat goed te kunnen weerstaan. Ze vormen een klassieke foodpairing. Ook de Sangiovese Toscano voldoet uitstekend.

  Welke wijn bij zomertruffel?

  Een goede keuze bij truffel is een wijn van de Pinot Noir. Zowel de wijnen als truffels bevatten aardse tonen, waardoor er een perfecte match is. De Nebbiolo is een Italiaanse druif die erg lekker smaakt bij truffel. Deze wijnen zijn vaak licht van kleur en hebben meer aardse tonen dan de Pinot Noir.

  See also:  Wanneer Zijn Eieren Bedorven?

  Welke witte wijn bij lasagne Bolognese?

  Kies voor een ronde witte wijn zoals een vermentino. Ook chardonnay of pinot blanc is een aanrader.

  Welke rode wijn bij lasagna?

  Omdat lasagne vol, consistent en smeuïg is, raad ik een rode Italiaanse wijn van het volle, stevige type aan. Suggesties: barbera uit Piemonte, montepulciano uit Abruzzo, Rosso Conero of Rosso Piceno uit Marche, rosso di Montalcino of rosso di Montepulciano, primitivo uit Puglia, nero d’avola uit Sicilië.

  Wat voor wijn bij pompoensoep?

  Pompoensoep kun je combineren met een witte wijn. En die moet zacht zijn – dat wil zeggen hij moet niet teveel zuren hebben – en vrij stevig. Wijnen van Pinot Gris, Viognier of Chardonnay (zonder houtrijping) komen alle drie in aanmerking.

  Welke wijn bij welk gerecht app?

  WineStein (Android en iOS)

  Je hebt altijd een sommelier bij de hand, die een passende wijn zoekt bij een gerecht. Je hoeft alleen het gerecht invoeren. Andersom werkt het ook: jij voert in welke wijn jij vandaag wilt schenken en de app zoekt er wat mooie gerechten bij.

  Adblock
  detector