Welk Vlees In Aspergesoep?

Ham en asperges zijn een bekende combinatie, maar ook ander vleesproducten smaken er prima bij, zoals een biefstukje of stoofvlees en ook lamsvlees. Het bijzondere van paarse asperges is dat je ze zowel rauw als gekookt kunt eten. Dat biedt veel mogelijkheden op culinair gebied. Wat te eten bij aspergesoep?

Wat zit er in aspergesoep?

Ingrediënten

 • 2 sjalotjes.
 • 700 gr witte asperges (geschild)
 • 2 blokjes kippenbouillon.
 • liter water.
 • 200 ml kookroom of slagroom.
 • 80 gr bloem.
 • 70 gr boter.
 • Wat eet je na aspergesoep?

  Aangezien we natuurlijk volop in het witte Aspergeseizoen zitten leek mij dat een goede keuze. Natuurlijk was het wel lunch en geen avondeten, ideaal voor een aspergesoep met brood. Naast de soep ook een eiersalade met ham gemaakt. Zowel de soep als de salade zijn prima een dag van te voren te maken.

  Kun je aspergesoep van te voren maken?

  Doe de schillen samen met de afgesneden stukjes in een pan en doe er water op zodat de schillen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en beng het aan de kook. Zodra het vocht kookt zet je het vuur uit en laat je het minimaal nog een uur staan (langer mag ook of maak het al een dag van tevoren).

  Hoeveel kcal zit in aspergesoep?

  1 soepkom (250 gram) gebonden aspergesoep, gebonden bevat:

  Energie 90 kcal
  Vet 5,8 g
  – waarvan verzadigd 2,3 g
  Koolhydraten 6,8 g
  – waarvan suikers 1,5 g

  Wat is het aspergeseizoen?

  Wanneer in het seizoen

  Asperges uit Nederland zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni).

  See also:  Kalkoen Oven Hoe Lang?

  Hoe lang kun je zelfgemaakte aspergesoep bewaren?

  Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast en warm deze voor het eten nog even op in de pan.

  Hoelang kun je zelfgemaakte aspergesoep bewaren?

  Bewaartips. Laat de soep goed afkoelen voor je deze in de koelkast zet. In de koelkast kan je de soep ongeveer 5 dagen bewaren. De soep kan ook goed in porties ingevroren worden.

  Kun je soep met room opwarmen?

  Kun je soep met room opwarmen? Om te vermijden dat de room gaat schiften wanneer je de soep weer ontdooit en terug aan de kook brengt kan je de soep beter maken zonder de room toe te voegen en dan invriezen. Dan voeg je gewoon wat room toe wanneer je de soep terug opwarmt.

  Adblock
  detector