Welke Groenten Gaan Goed Samen?

Immer goede combinaties kun je vormen met Tagetes (afrikaantje), duizendblad (Achillea) en met petunia’s. Deze drie planten werden niet in onderstaande tabel opgenomen daar ze in feite telkens bij de gunstige combinaties kunnen worden gerekend. basilicum, dille, koolrabi, sla, peterselie, tomaat. snijbiet, radijs, rammenas, rode biet.
Welke planten gaan samen?

groente, fruit of kruid GUNSTIGE combinatie met
Aubergines bonen, kattekruid, marjolein, sperziebonen
Basilicum asperge, selderij, peper, tomaat
Bieten dille, ajuin
Bloemkool bonen, selderij, kamille, dille, oregano

Rozemarijn en basilicum gaan heel goed samen, evenals peterselie, dille, bieslook, kervel en marjolein. Citroenmelisse past goed bij bijna alle kruiden. Tijm en marjolein, maar ook kamille en peterselie strijden in het kruidenbed. Welke kruiden passen goed bij elkaar? – Vuistregel voor beginners

Welke groenten plant je het best naast elkaar?

Goede combinatieteelt in de moestuin

 • Aardappel – munt, maïs, spinazie.
 • Aardbei – knoflook, kropsla, radijs, spinazie, wortel.
 • Rode biet – kool, radijs, raap, sla, ui.
 • Radijs – aardbei, erwt, kool, wortel, tomaat, sla, rode biet.
 • Sla – aardbei, dille, kool, prei, radijs, rode biet, tuinboon, tomaat, wortel.
 • Welke planten niet bij elkaar?

  Bonen – ui, knoflook, venkel, prei, bieslook. Erwten – tomaat, aardappel, ui, knoflook, prei. Knoflook – erwt, bieslook, prei, rabarber, spinazie. Komkommer – aardappel, radijs, koolrabi.

  Welke groente kan samen met spinazie?

  Combinatieteelt: positieve of nadelige invloed die planten op elkaar uitoefenen

  groente, fruit of kruid GUNSTIGE combinatie met
  Aardbei spinazie, radijs, peterselie, ajuin, sla, tomaat, prei, tijm,veldsla, knoflook
  Ajuinen bieten, veldsla, komkommer, koolrabi, sla, peper, pastinaak, schorseneer, bonenkruid, courgette
  See also:  Kip Bakken Welke Kruiden?

  Welke groente combineren met bloemkool?

  Welke groente gaat samen met bloemkool?

 • de wortels kan je vervangen door andere wortelgroenten of knollen, zoals pastinaak, zoete aardappel, koolraap of door pompoen.
 • de bloemkool door witte kool, spitskool, broccoli, spruitjes of een andere koolsoort.
 • Wat planten tussen tomaten?

  Zowel in een kas als in een pot geldt: plant kruiden dicht bij tomaten.

  Welke kruiden combineren goed met tomaten?

 • Basilicum.
 • Platte peterselie.
 • Krulpeterselie.
 • Marjolein (oregano)
 • Salie.
 • Rozemarijn.
 • Tijm.
 • Kunnen tomaten naast aardappelen?

  Het zijn goede buren voor aardappelen, aardbeien, bietjes en tomaten.

  Welke planten kunnen tegen slakken?

  Kies voor planten waar slakken een hekel aan hebben, zoals akelei, goudsbloem, anjer, geranium, viooltjes, varens, Oost-Indische kers, lavendel en kruiden als salie, tijm en knoflook. Sproei ‘s ochtends in plaats van ‘s avonds en zet kwetsbare planten niet in de buurt van vochtige plekken zoals de composthoop.

  Welke kruiden niet samen?

  Niet alle kruiden kun je zomaar naast elkaar zetten. Dille en venkel bijvoorbeeld gaan onderling kruisen; de plantjes die hieruit ontstaan hebben veel minder smaak. Om te voorkomen dat jouw kruiden het volgende seizoen een heel andere smaak krijgen, kun je dus maar beter ieder jaar nieuwe zaadjes aanschaffen.

  Welke planten gaan goed samen met rozen?

  Vooral ‘luchtige’ planten zoals de vlasleeuwenbek, het perzikbladklokje of ijzerhard (Verbena) zijn goed met rozenstruiken te combineren. Of kies voor lage planten zoals het zeepkruid, Perzische kruisjesplant (Phuopsis), anjers en lage ooievaarsbek.

  Wat mag je niet samen eten?

  Welke voeding gaat niet samen? Combineer geen twee soorten eiwitrijke voedingsmiddelen; dus geen vlees met kaas of vis met spekjes. Combineer geen koolhydraatrijke voeding samen met eiwitrijke voeding; dus geen aardappelen, pasta of brood samen met vlees of kaas of zuivel.

  See also:  Wat Kun Je Eten Bij Gepofte Aardappel?

  Kan verse spinazie in de vriezer?

  Wanneer de spinazie is afgekoeld, bewaar deze dan in een luchtdichte verpakking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ziplock zakje of plastic bakje. Bewaar de spinazie vervolgens bij een temperatuur van minimaal -18°C graden. De ingevroren spinazie kun je nu maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

  Is spinazie goed voor je?

  Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.

  Hoe gezond is bloemkool?

  Is bloemkool gezond? Bloemkool rekenen we tot groente en past in een gezond voedingspatroon. Bloemkool bevat net als andere groentesoorten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Er is niet één groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien.

  Hoe lang hele bloemkool koken?

  Een bloemkool in zijn geheel moet je 15 tot 20 minuten koken als je hem zacht wil hebben. 10 minuten is goed voor een bloemkool met een bite. Als je de bloemkool eerst in roosjes snijdt, heb je aan een kooktijd van 7 tot 10 minuten al genoeg.

  Wat voor groente eet je bij draadjesvlees?

  Breng een flinke laag water aan de kook en kook de sperziebonen in zo’n 10 minuten gaar. Giet ze daarna af. Vlak voor het serveren kun je de saus van het vlees binden met maïzena voor een dikkere jus. Serveer het draadjesvlees met de aardappelen, sperziebonen en jus en bestrooi met de nootmuskaat.

  Adblock
  detector