Welke Koelvloeistof Citroen C4 Picasso?

U vraagt welke koelvloeistof u nodig heeft voor uw auto. Het moet gaan om een silicaatvrije long-life koelvloeistof voor PSA B71 5110 die speciaal ontwikkeld is voor koelsystemen volgens de moderne eisen van Peugeot & Citroën. Deze koelvloeistof is blauw/groen van kleur.

Hoe weet je welke koelvloeistof je nodig hebt?

Welke soort koelvloeistof heb je nodig?

Kleur / type Geschikt voor
Rood/roze (SP12, SP13 / G12, G12+, G12++, G13) De meeste personen autos. O.a VAG-modellen zoals Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley
Transparant / geel Alle auto modellen
Groen (SP14) Peugeot & Citroën

Welke kleur koelvloeistof Citroen c3?

Gebruiksklare, groen/blauwe, Long Life koelvloeistof voor moderne koelsystemen vervaardigd uit aluminium en/of aluminiumlegeringen.

Welke koelvloeistof C1?

Welke Koelvloeistof Citroen C1? (TOP 5 Tips)

C1 B4 (2014-2021)
Motor Hoeveel koelvloeistof Welke koelvloeistof
C1 1.0 VTi 72 CFB Capaciteit 3,6-4,3 liter Originele vloeistof
C1 1.2 PureTech 82 HMZ Capaciteit 3,6-4,3 liter Originele vloeistof
C1 C1 (2005-2014)

Kan elke koelvloeistof in een auto?

Bijna alle personenauto’s. Alle VAG-modellen zoals Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Deze kleur is te mengen met commerciële vloeistoffen. Iedere auto kan overweg met deze koelvloeistof.

Wat is het verschil tussen rode en blauwe koelvloeistof?

Blauwe of rode koelvloeistof

Blauwe koelvloeistof zou van het type G11 moeten zijn. De rode/roze betreft G12 koelvloeistof en beschikt weer over ander additieven waardoor ik vermengen met G11 tóch zou willen afraden. In het ergste geval zou dat bepaalde afdichtingen kunnen aantasten met lekkage als gevolg.

Is koelvloeistof van Action goed?

Koelvloeistof is koelvloeistof, behalve als er silicaten inzitten (Action is silicaat vrij) na verloop van tijd zal het je pomp seal aantasten. En let op de concentratie van antivries, het moet volgens de specs meer dan 40% zijn anders bied het te weinig bescherming tegen corrosie.

See also:  Hoe Lang Tilapia Bakken?

Kan je koelvloeistof gewoon bijvullen?

U mag daarom nooit de koelvloeistof bijvullen terwijl de motor niet volledig is afgekoeld. Deze kan uit de koelvloeistoftank spuiten en dit kan logischerwijs ernstige brandwonden veroorzaken.

Is er verschil in koelvloeistof?

Vaak is er niet alleen een verschil in kleur, maar ook in PH waarde, soortelijk gewicht, additieven pakket, etc. Er zijn verschillende kleuren: gele, groene, blauwe, rode en blanke koelvloeistof. De belangrijkste zijn wel de rode, blauw/groene en gele producten.

Welke koelvloeistof G11 of G12?

G12 koelvloeistof (type D)

In tegenstelling tot G11, is G12 gebaseerd op Organic Acid Technolgie (OAT). Dat betekent onder meer dat G12 geen silicaten bevat, waardoor deze niet schadelijk is voor aluminium onderdelen. Daarnaast bevat G12 verbeterde additieven die je motor helpen beschermen.

Hoeveel liter koelvloeistof Citroen c3?

Er gaat ongeveer vijf liter in een motorblok. De koelvloeistof wordt rondgepompt door de waterpomp en circuleert door de motor.

Wat is het verschil tussen G12 en G13 koelvloeistof?

G13 levert dezelfde uitmuntende koel- en antivriesprestaties als G12++, maar het product is gemaakt met glycerine. Glycerine is veel minder schadelijk voor het milieu dan glycol. G13 is ook uitermate geschikt voor koelen en als bescherming tegen corrosie en kalkafzettingen.

Kun je koelvloeistof mengen met water?

Kun je deze vloeistof wel met water mengen? Gewoon water bevat kalk en mineralen. Dit kan het koelsysteem van de auto aardig aantasten. Het is dus niet zo verstandig om koelvloeistof met water te mengen.

Welke kleur koelvloeistof Citroën C1?

Gebruiksklare, groen/blauwe, Long Life koelvloeistof voor moderne koelsystemen vervaardigd uit aluminium en/of aluminiumlegeringen.

See also:  Welke Muesli Minste Calorieën?

Kan blauwe koelvloeistof bij roze?

Mag je roze koelvloeistof mengen met blauwe koelvloeistof? Nee, niet doen! In de roze variant zitten andere additieven (zoals glycol) dan de blauwe versie.

Hoeveel koelvloeistof Citroen C1?

Welke Koelvloeistof Citroen C1? (Solved)

C1 B4 (2014-2021)
Motor Hoeveel koelvloeistof Welke koelvloeistof
C1 1.0 VTi 72 CFB Capaciteit 3,6-4,3 liter Originele vloeistof
C1 1.2 PureTech 82 HMZ Capaciteit 3,6-4,3 liter Originele vloeistof
C1 C1 (2005-2014)

Kan een auto rijden zonder koelvloeistof?

Rijden zonder koelvloeistof is niet aan te raden omdat dit snel grote schade aan de motor zal opleveren. Als de motor niet goed gekoeld kan worden zullen onderdelen als de waterpomp, de cilinderkoppakking en onderdelen van de cilinders en zuigers het snel begeven.

Wat gebeurt er bij te weinig koelvloeistof?

Als er te weinig koelvloeistof in het koelsysteem zit kan de motor van uw auto oververhit (aan de kook) raken. Een oververhitte motor kan een dure reparatie betekenen. Dit is de reden waarom wij u adviseren om elk kwartaal het peil van uw koelvloeistof te controleren.

Kan te veel koelvloeistof kwaad?

Via de overdrukklep in de dop zal een teveel aan koelvloeistof, indien nodig, worden afgevoerd. U kunt bij de dealer het teveel laten verwijderen zodat u beter zicht heeft op eventuele lekkage, immers als er vloeistof afgevoerd wordt via de overdrukklep in de dop kan dit de indruk van lekkage wekken.

Adblock
detector