Welke Sport Verbrand Je De Meeste Calorieën?

Als je puur kijkt naar het aantal calorieën wat je verbrandt tijdens het sporten, dan is cardio de winnaar. Onder cardio vallen sporten zoals fietsen, hardlopen, zwemmen. Afhankelijk van je tempo en de intensiteit kun je al snel 300 tot 800 calorieën per uur verbranden.
Met wielrennen / spinning (>30 km/u) verbrand je de meeste kcal per uur. Daarna volgen zwemmen en hardlopen (zware inspanning). Als je dus snel veel calorieën wilt verbranden kan je het beste kiezen voor een intensieve sport.

Welke sport verbrand veel calorieën?

Touwtjespringen, hardlopen, taekwondo, traplopen en skeeleren zijn de top 5 activiteiten waarbij je de meeste calorieën per uur verbrand (meer dan 600 als je 73 kilo weegt).

Waar verbrand je het meeste vet mee?

Recent onderzoek laat zien dat meer beweging en sport in combinatie met minder eten de meest effectieve manier is om vetmassa te verbranden. Let daarbij wel op dat je voldoende eiwitten eet om je spiermassa zo veel mogelijk te behouden. Je hebt namelijk meer eiwitten nodig als je meer beweegt.

Wat moet je doen om 300 kcal te verbranden?

100, 200 of 300 calorieën verbranden

 1. HOE VERBRAND JE 100 CALORIEËN? 5 x de trap aflopen. 30 minuten shoppen. 30 minuten afwassen.
 2. HOE VERBRAND JE 200 CALORIEËN? 1 uur wandelen. 1 uur strijken. 30 minuten badmintonnen.
 3. HOE VERBRAND JE 300 CALORIEËN? 1 uur zwemmen. 45 minuten badmintonnen. 1 uur in de tuin werken.

Wat moet je doen om 2000 calorieën te verbranden?

Een andere manier om af te vallen, is door meer dan 2000/2500 calorieën per dag te verbranden door (meer) te sporten, of door een combinatie van dieet en sport.

See also:  Hoe Lang Moet Je Een Schnitzel Bakken?

Top 10 sporten voor calorieën verbranden

 1. Touwtjespringen.
 2. Hardlopen.
 3. Indoor Cycling.
 4. Roeitrainer.
 5. Crosstrainer.
 6. Hometrainer.
 7. Fietsen.
 8. Krachttraining.

Wat is de beste sport om buikvet kwijt te raken?

Harley Pasternak legt uit hoe het zit: je verbrandt met hardlopen of een intense work-out misschien wel meer calorieën, maar die komen allemaal uit niet-vet-zones. En wandelen is een low intensity work-out waarmee je rechtstreeks je vetzones verbrandt en daarmee is het de beste sport voor vet verbranden.

Hoe verbrand je snel 500 kcal?

Om 500 kcal te verbranden moet iemand, van 57 kg, een uur lang roeien of 2 uur wandelen. Weeg je zwaarder, dan kost zo’n activiteit ook meer energie. Je zal dus met eenzelfde activiteit toch iets meer calorieën verbranden. Om 0,5 – 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water.

Hoe verbrand ik het snelst vet?

Wat moet je doen om buikvet te verbranden?

 1. Eet veel plantaardige producten zoals fruit, groenten en volkoren graanproducten.
 2. Drink veel water.
 3. Begin de dag goed met een gezond ontbijt.
 4. Eet veel eiwitten.
 5. Stop met het eten van snelle suikers zoals koek, snoep, chocolade, maar ook witbrood, witte pasta en patat.

Hoe verbrandt je het snelst vet?

Om snel vet te verbranden is het namelijk belangrijk dat je beweegt op de juiste intensiteit. Voor vetverbranding is namelijk altijd zuurstof nodig. Indien je erg intensief sport zal je lichaam overschakelen op anaerobe verbranding van suikers.

Hoe verlies je het snelst lichaamsvet?

Verminder langzaam het aantal calorieën

Om 500 gram vet te verliezen per week, moet je streven naar een vermindering van de hoeveelheid calorieën met 3500 kcal per week, of omgerekend 500 kcal per dag. Het meest simpel is het vergroten van je energieverbruik door te gaan sporten.

See also:  Hoe Steak Bakken?

Hoe lang wandelen om 100 kcal te verbranden?

Dit moet je doen om 100 kilocalorieën te verbranden

Vrouw, 25 jaar, 1,68m, 64 kg Vrouw, 25 jaar, 1,68m, 80 kg
Wandelen 25 20
Yoga 25 20
Fietsen 20 km/uur 13 10
Zwemmen, borstcrawl 10 8

Hoeveel calorieën verbranden per dag om af te vallen?

Calorieverbruik mannen:

15 – 19 jaar 2500 kcal
19 – 25 jaar 2500 kcal
25 – 51 jaar 2400 kcal
51 – 65 jaar 2200 kcal
65 jaar en ouder 2000 kcal

Wat is de beste manier om calorieën te verbranden?

Een studie naar het aantal calorieën die je verbrandt met verschillende sporten, toont aan dat zwemmen, taekwondo, hardlopen en aerobics in ieder geval bijdragen om die calorieën weg te werken.

Hoelang moet je lopen om 1000 calorieën te verbranden?

het totaal aantal kcal van het ingenomen voedingsmiddel delen door 5 als je wandelt => de uitkomst geeft aan hoeveel minuten je moet wandelen om dit voedingsmiddel te verbranden.

Hoe verbrand je calorieën zonder iets te doen?

Drink lekker veel groene thee. Daar zit een stofje in waardoor je stofwisseling harder gaat werken en je meer calorieën verbrandt. Een paar koppen per dag is al genoeg. Maar drink niet meer dan 4 koppen per dag, want groene thee bevat ook stoffen waar je teveel van kan nemen.

Hoe snel val je af met 1000 kcal per dag?

Door 1000 kilocalorieën per dag te eten, ontstaat er elke dag een tekort aan energie. Een gemiddeld actief persoon zal wekelijks een tekort van 7000 tot 10500 kilocalorieën hebben. Het lichaam zal hierdoor de reserves aanspreken, waardoor men één tot anderhalve kilo vet per week verliest.

Adblock
detector