Welke Wijn Bij Gerookte Vis?

Bij het rokerige smaakje van gerookte zalm, passen houtgerijpte witte wijnen en rosés met ronde, zachte zuren die rond en tamelijk vol overkomen. Kijk uit voor wijnen met een hoog gehalte aan frisse zuren. Die botsen met zaken uit de rookoven en kunnen zelfs een onaangenaam ijzerachtig gevoel in je mond veroorzaken.

Wat drinken bij gerookte vis?

Zo’n droge champagne accentueert de ziltige smaak van de gerookte zalm en biedt een mooi tegenwicht bij het ‘vetje’ van de vis. De snelle wijntips: Druivenrassen: Chardonnay, Sylvaner, Pinot Gris, Chenin Blanc, Riesling, Pinot Grigio, Kerner.

Welke wijn drink je bij vis?

Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Welke wijn drink je bij gerookte zalm?

Wijn bij gerookte zalm

Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitige rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Welke wijn bij Oosterse Zalm?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z’n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

See also:  Waarom Maakt Een Koelkast Geluid?

Welke witte wijn bij vis?

Wijn bij Magere Vis

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Welke rode wijn past bij kabeljauw?

Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay. Rode wijn of mousserende wijn wordt nauwelijks gedronken bij deze vis, maar als je een rode wijn moet kiezen is de Pinot Noir een aanrader

Wat drink je bij witvis?

Witvis. “Magere vissen” zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de categorie witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een sauvignon de Touraine of een côtes de gascogne.

Kan rode wijn bij kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

Is Verdejo een droge wijn?

Het is een erg droge wijn. Het heeft een hoge zuurtegraad. Deze combinatie zorgt voor een erg frisse wijn.

Welke wijn bij Zalm sashimi?

Anders, maar ook heerlijk bij sashimi zijn niet al te uitbundige, maar wel geurige wijnen als Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, droge Pinot Gris/Pinot Grigio, Furmint, droge Riesling en witte Rhône. Een klassieke, en dus niet te frivool fruitige, rosé uit de Provence is ook beslist een aanrader.

See also:  Parmezaanse Kaas Waar Te Koop?

Welke rode wijn bij gebakken zalm?

Overigens kun je ook uitstekend een lichte rode wijn bij zalm drinken, vanwege z’n vlezige structuur. Pinot Noir, Gamay en Valpolicella zijn beproefde combinaties!

Welke wijn drink je bij parelhoen?

Wijn bij Parelhoen

De stelregel hier is, hoe verfijnder de wijn, des te sappiger het vlees. Rood: Om de parelhoen het beste uit te laten komen kiest u voor een verfijnde ronde wijn met weinig tannines. U kunt hierbij denken aan een lichte Pinot Noir, Cru du Beaujolais, Cabernet Franc of Merlot.

Hoe smaakt Viognier?

smaken: van romig vol tot tropisch fruitig

neutraal of geen eiken. Nieuw eiken zorgt voor een meer romige smaak, een lagere zuurgraad, en aroma’s van nootmuskaat en vanille.

Welke wijn bij een garnalencocktail?

Welke wijn is lekker bij een Hollandse Garnalencocktail?

 • Een Muscadet of Sauvignon de Touraine uit de Franse Loirestreek.
 • Een Oostenrijkse Grüner Veltliner.
 • Een Riesling uit de Elzas.
 • Een Picpoul de Pinet uit het zuiden van Frankrijk.
 • Een niet-houtgerijpte Chardonnay.
 • Een feestelijk glas Crémant de Bourgogne.
 • Waar komt Pouilly Fume vandaan?

  POUILLY-FUMÉ IN HET KORT:

  Komt uit Frankrijk
  Streek Loire, om precies te zijn de boven-Loire
  Plaats Pouilly-sur-Loire
  Druif Sauvignon blanc
  Alcoholperc. ca. 12,5 %
  Adblock
  detector